فرهنگی‌هنری 15:58 - 22 آذر 1398
طالبیان مطرح کرد:
معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از برگزاری نشست‌هایی مشترک و رایزنی‌های هیات ایرانی حاضر در بیست و چهارمین اجلاس کمیته میراث بشری ناملموس یونسکو با هدف تهیه‌ی پرونده‌های مشترک ناملموس با دیگر کشورهای عضو خبر داد.

"یلدا" منتظر اجلاس ۱۴۰۰ / ایران 4 پرونده سال آینده ارایه می‌کند

محمد حسن طالبیان با بیان این‌که در حاشیه نشست ٢٤ ام کمیته میراث بشری ناملموس یونسکو رایزنی‌های فرهنگی بین‌المللی برای تهیه پرونده‌های مشترک با کشورهای ترکیه، روسیه، عراق، آذربایجان، تاجیکستان، پاکستان، ازبکستان و افغانستان انجام شده است، به ایسنا توضیح داد: تهیه پرونده‌های مشترک میراث ناملموس با کشورهای همسایه در اولویت برنامه‌های ثبت جهانی میراث ناملموس وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد.

او با اشاره به این‌که سهمیه ملی کشورهای عضو کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای ثبت جهانی محدود به یک پرونده برای هر دو سال است، افزود: راهبرد ما تاکید بر تهیه پرونده‌های مشترک است.

وی تهیه پرونده‌های مشترک میراث بشری ناملموس با دیگر کشورها را عاملی برای توسعه دیپلماسی فرهنگی ایران دانست.

یلدا به اجلاس ۱۴۰۰ می‌رسد

مصطفی پورعلی - مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی این وزارتخانه - نیز درباره‌ی نتایج این رایزنی‌ها گفت: بر اساس هماهنگی‌ها و اقدامات انجام شده، قرار شد تا چهار پرونده مشترک برای اجلاس میراث ناملموس که سال آینده برگزار می‌شود، از سوی ایران همراه با دیگر کشورها به یونسکو ارائه شوند.

او توضیح داد: پرونده‌ی «مینیاتور» به صورت مشترک با کشورهای «ترکیه، آذربایجان و ازبکستان»، پرونده‌ی «جشن مهرگان» به صورت مشترک با کشور «تاجیکستان»، آیین  «زیارت کلیسای تادیوس مقدس» به صورت پرونده‌ای مشترک با کشور «ارمنستان» و «هنر ساختن و نواختن عود» به صورت مشترک با کشور «سوریه» بررسی می‌شوند که این پرونده ها ابتدای سال جاری به یونسکو ارسال شده‌اند.

وی همچنین از ارائه‌ی پرونده‌ی «یلدا» به کمیته‌ی میراث ناملموس بشری یونسکو برای اجلاسِ میراث ناملموس یونسکو در دو سال آینده (۱۴۰۰شمسی ) خبر داد.

در بیست و چهارمین اجلاس میراث ناملموس یونسکو که در روزهای گذشته در بوگاتو کلمبیا برگزار شد، کشورمان چهاردهمین اثر ناملموس خود یعنی «مهارت ساختن و نواختن دوتار» را در فهرست میراث جهانی ناملموس به ثبت رساند.

انتهای پیام


10318108
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «سقوط آزاد» با گویندگی ۶ نفر از گویندگان گفتار فیلم در واحد دوبلاژ اداره کل تامین و رسانه بین الملل سیما دوبله شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز تحقیقات صداوسیما نتایج دو پژوهش گسترده خود با محوریت اثرسنجی رویداد ملی «ایران جان، گلستان ایران» (پیش‌آزمون و پس‌آزمون) و (مخاطبان، غیرمخاطبان) را منتشر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نماهنگ زیبا و دلنشین‌ ای ایران بخوان، به زبان‌های مختلف منتشر شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نماهنگ زیبا و دلنشین‌ ای ایران بخوان، به زبان‌های مختلف منتشر شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» زندگی حضرت علی (ع) پر شده است از علم و آگاهی که توجه به آن سبب عاقبت به‌خیری افراد می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «بهرام بیضایی» پس از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نماهنگ زیبا و دلنشین ای ایران بخوان، به زبان‌های مختلف منتشر شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آمار فروش و مخاطب نمایش‌های مجموعه تئاترشهر، تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پنجم دی ماه اعلام شد و این مراکز میزبان ۱۲ هزار و ۶۸۳ مخاطب بودند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «سوره صنعا» به زودی روی آنتن شبکه افق سیما می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ترکمن‌های کشورمان سرودی زیبا در وصف کشورمان سر دادند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است