علمی فناوری 16:37 - 17 خرداد 1399

استحصال رنگ و طعم زعفران برای تولید ریزپوشش توسط محققان کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، با وجود آنکه بخش قابل توجهی از کل تولید سالانه زعفران در ایران توسط کشاورزان ایرانی تولید می‌شود، اما سهم کشور از گردش مالی جهانی این محصول ممتاز، کمتر از ظرفیت و حق طبیعی کشور است.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرده است با تشویق شرکت های دانش بنیان  برای ورود به حوزه فرآوری زعفران سهم کشورمان را در این بخش افزایش دهد. بر این اساس شرکت های فناور و دانش بنیانی که طرح‌های موثری در زمینه ایجاد ارزش افزوده و فرآوری فناورانه در حوزه زعفران داشته باشند می توانند، از حمایت های قانونی در نظر گرفته شده برخوردار شوند.

فرهاد بیات مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: زعفران از جمله محصولات بسیار با ارزشی است که فرآورده ها و محصولات بسیار متنوعی با استفاده از آن تولید می‌شود، انواع تولیدات دارویی، بهداشتی، آرایشی و خوراکی با استفاده از زعفران تولید می‌شود که از ارزش افزوده بسیار بالاتری در مقایسه با خام فروشی آن برخوردار هستند.

 مدیر عامل شرکت دانش بنیان افزود: در این شرکت با استفاده از نتایج یک تحقیق چند ساله، مواد موثره زعفران اعم از رنگ، عطر و طعم استحصال شد و عمر این مواد موثره با استفاده از فرایند ریز پوشش دهی افزایش یافت. در واقع بر روی این مواد یک پوشش قرار می‌گیرد که آن را در مقابل، گرما، نور یا هر عامل تخریب کننده دیگر محافظت می‌کند. این مسئله باعث می شود که انواع محصولات با کیفیت تر و با طول عمر بیشتر از  زعفران تولید شود.

بیات با بیان اینکه تفاوت قابل توجه ارزش افزوده محصولات تولید شده در مقابل صادرات ماده خام زعفران، گفت: برای نمونه یک کرم زعفران در شرکت با استفاده از فرایند ریز پوشش دهی تولید می‌شود که در خارج از کشور حدود ۴۰ یورو قیمت دارد، اما همین محصول در داخل با یک دهم قیمت تولید می شود. یا هر بسته شصت تایی قرص مکمل زعفران در خارج از کشور با قیمت ۲۰ یورو  تولید می‌شود، در حالی که این محصول  نیز در داخل کشور با قیمت تقریبی ۵ یورو عرضه می‌شود.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، انواع قرص، مکمل، کپسول، عصاره و کرم را از جمله محصولات فرآوری شده با استفاده از زعفران ریز پوشش دهی شده عنوان کرد و گفت: اگر بر روی زعفران سرمایه گذاری لازم صورت گیرد و طرح‌های کلان علمی در این حوزه مورد حمایت قرار گیرند، قطعاً ارزش افزوده ای که صادرات محصولات تولید شده به همراه دارد از بسیاری تولیدات و صنایع سنتی بیشتر است.


10562706
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش در خصوص لزوم انجام فرآیند برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ (نوبت دوم) با توجه به تعطیلی احتمالی برخی از استان‌ها، اطلاعیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اورژانس استان تهران گفت: مطالعات اولیه جهت احداث پایگاه اورژانس و راه‌اندازی اورژانس عشایر در منطقه لار در دستور کار قرار گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان تغذیه و بهداشت عمومی همچنان به بررسی رابطه بین عادات غذایی و سلامت مغز ادامه می‌دهند و بر نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های عصبی مرتبط با سن تمرکز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک رویداد تاریخی، اولین اتصال موفقیت‌آمیز دو ماهواره در مدار زمین‌ثابت برای سوخت‌گیری انجام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ نورد پرسویرنس رکورد طولانی‌ترین سفر رباتیک به مریخ را شکست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در ماه اخیر حملات سایبری شدید از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان با محوریت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در همایش اینترنت، آینده ایران، فعالان این حوزه بر لزوم اصلاح سیاست‌ها، رفع موانع و آغاز گفت‌وگوی واقعی میان حاکمیت و بخش خصوصی تأکید کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی سلول‌هایی ایجاد کرده‌اند که می‌توانند ۶۱ نوع بافت را بازسازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیماران دیابتی در مصرف خربزه نباید زیاده روی کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است