بین‌الملل 15:39 - 27 مهر 1399
جان بولتون که از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ مشاور امنیت ملی ترامپ بوده به "ان‌پی‌آر" گفت که باور ندارد آمریکا امروز از چهار سال پیش امن‌تر است.

بولتون: آمریکای امروز امن‌تر از پیش از چهار سال پیش نیست

به گزارش ایسنا به نقل از ان‌پی‌آر، وی گفت: فکر می‌کنم متأسفانه آمریکا امن نیست اما این گفته به معنای آنکه برخی تصمیمات مثبت مهم گرفته نشده و برخی دستاوردها به دست نیامده، نیست.

وی از جمله این "دستاوردها" به خروج از تفاهم هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران و خروج از پیمان کنترل تسلیحات هسته‌ای دوره جنگ سرد با روسیه اشاره کرد.

بولتون به ان‌پی‌آر گفت: مشکل این است که هیچ استراتژی جامعی در دولت ترامپ وجود نداشته است. بنابراین مجموعه تصمیماتی که گرفته شده، از الگویی که ما را در دوره مهمی از زمان به یک جایگاه قدرتمندتر بین‌المللی هدایت کند، پیروی نکرده است. و من گمان می‌کنم این یک شکست بنیادی در رویکرد دولت است که ما را به این نتیجه کلی می‌رساند که در تمام حوزه‌های مختلف، ما امروز در جایگاه قدرتمندتری نسبت به زمانی که دولت روی کار آمد، نیستیم.

کتاب بولتون درباره دورانش در کاخ سفید با نام "اتاقی که در آن اتفاق افتاد"، شامل چندین اتهام علیه ترامپ و سیاست خارجی او است. ترامپ تمام این اتهامات را رد کرده است.

بولتون افزود که "دو تهدید اصلی" آمریکا، چین و روسیه هستند زیرا "از بین دیگر چیزها، از ظرفیت‌های هسته‌ای برخوردارند".

بولتون گفت: با احترام به هر دوی این کشورها، ما هیچ استراتژی نداریم.

وی ادامه داد: همه این‌ها مشکلاتی است که از تصمیم‌گیری‌های رندوم و دقیقه آخری رئیس جمهور ناشی می‌شود. همان‌طور که می‌گویم، این شیوه تولیدکننده تصمیماتی است که گاهی اوقات با آن‌ها موافقم، اما سازنده سیاست پایدار، مؤثر و منسجم- که برای موفقیت در امنیت ملی به آن نیاز دارید- نیست.

بولتون به عنوان یک مشاور امنیت ملی همچنین به این پرداخت که یک ملت چگونه برای تهدیدهای بیولوژیکی آماده می‌شود. در سال ۲۰۱۸ و مدت‌ها قبل از کووید ۱۹، واشنگتن پست گزارش داد که دریادار "تیموتی زیمر"، مقام شورای امنیت ملی آمریکا که عهده‌دار پاسخ کشور به همه‌گیری بود، تحت نظارت بولتون و به عنوان بخشی از بازسازی که او سازمان‌دهی می‌کرد، سمتش را ترک کرد. خروج زیمر به این معنی بود که هیچ مقام ارشد دولتی بر امنیت سلامت جهانی متمرکز نبوده، اما بولتون استدلال می‌کند که تصمیم او "به دقت گرفته شده بود چرا که او تهدیدات بیولوژیکی را به عنوان یک اولویت می‌دید".

بولتون اظهار کرد: من این ریاست را با مدیری که با سلاح‌های کشتار جمعی- شامل تسلیحات هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیکی- مقابله می‌کرد، ترکیب کردم. احساس کردم که این کار توانایی شورای امنیت ملی آمریکا را برای مقابله با همه‌گیری‌های احتمالی افزایش می‌دهد.

وزارت دادگستری آمریکا، تحقیقات مجرمانه در رابطه با فرآیند انتشار کتاب بولتون را آغاز کرده است. این کتاب در ماه ژوئن و با وجود تلاش‌های دولت ترامپ برای توقف آن، منتشر شد. بولتون همچنین ناچار است مبلغی را که از کتابش به دست آورده تحویل دهد.

انتهای پیام


10769061
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون از اجرای طرح جدید روادید کارگری خبر داد و گفت: کارفرمایان تنها در صورت عدم موفقیت در جذب نیروی ایرانی می‌توانند از نیروی کار خارجی استفاده کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هیئتی متشکل از مدیران و بازرگانان ایرانی برای حضور در نمایشگاه صنعت و بازرگانی کابل و تقویت مناسبات اقتصادی وارد این شهر شدند.ایران با ۴۰ غرفه و ۱۰۰ بازرگان، بزرگ‌ترین سالن این نمایشگاه را در اختیار دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شوکت میرضیایف در نشست رهبران آسیای مرکزی بر لزوم توسعه زیرساخت‌های منطقه‌ای و مشارکت دادن افغانستان در پروژه‌های انرژی و حمل‌ونقل به عنوان عاملی کلیدی برای امنیت و توسعه پایدار تأکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در جلسه کابینه بر تداوم مخالفت با تشکیل کشور فلسطینی تاکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خبرگزاری دولتی سانا گزارش داد پنج وسیله نقلیه نظامی اسرائیل روز یکشنبه به روستاهای حومه قنیطره در جنوب غربی سوریه یورش برده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بنابر اعلام رسانه صهیونیستی، نخست وزیر این رژیم آشکارا اعلام کرده که با ادامه طرح آتش ‌بس غزه مخالف است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گروه‌های جامعه مدنی در آفریقای جنوبی پس از فرود پرواز‌های «مرموز» حامل صد‌ها فلسطینی، اسرائیل را به دست داشتن در مهاجرت اجباری فلسطینیان متهم می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اوکراین ادعا کرد پالایشگاه نفت در منطقه سامارای روسیه را هدف قرار داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد توافق‌های حاصل شده در دیدار قبلی پوتین و ترامپ در آلاسکا همچنان معتبر بوده و مبنای مذاکرات جاری است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نظرسنجی کیودو نشان می‌دهد که ژاپنی‌ها در مورد واکنش نظامی به چین در مورد تایوان اختلاف‌نظر دارند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است