علمی فناوری 03:35 - 15 آذر 1398
در قالب یک پژوهش مطرح شد
ناتوانی ناشی از سردرد در میگرن و مزمن شدن آن می‌تواند منجر به ایجاد حالات غم و اندوه و افسردگی‌شود.

درمان افسردگی ناشی از سردردهای میگرنی با اسانس اسطوخودوس

به گزارش ایسنا،‌ سالانه ۲۴ میلیون نفر در سراسر جهان از حمله سردرد رنج می‌برند که در بین انواع سردردها، سردردهای میگرنی به عنوان یکی از شایع‌ترین انواع آن با میزان شیوع ۵-۲۰ درصد در کل جمعیت اثرات منفی قابل توجهی بر شرایط زندگی افراد مبتلا می‌گذارد. ماهیت سردردهای میگرنی، مزمن شدن سردردها و پیش‌بینی اینکه هر زمان امکان عود مجدد حملات میگرنی وجود دارد، می‌توانند به خودی خود منجر به ایجاد حالات غم و اندوه، ناامیدی و افسردگی‌شوند.

در پژوهشی که در خصوص "تاثیر اسانس درمانی استنشاقی گیاه اسطوخودوس بر شدت افسردگی و ناتوانی ناشی از سردرد در بیماران مبتلا به میگرن"توسط تیم پژوهشگران متشکل از آذر جعفری کولایی (دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی)، فاطمه خناری نژاد (کارشناسی پرستاری)، آتنا شریفی رضوی (استادیار نرولوژیست دانشگاه علوم پزشکی مازندران) و معصومه باقری نسامی (دانشیار مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل) انجام شده، آمده است:« میزان ناتوانی که سردردهای میگرن در طی سال‌ ایجاد می‌کند معادل یا حتی بیشتر از بیماری‌های عمده مانند فشار خون، سرطان پستان و آرتریت روماتوئید است. افراد به سبب ناتوانی ناشی از سردرد موقعیت‌ها را تهدید آمیزتر از اندازه واقعی خود به شمار می‌آورند و توانمندی‌های خود را برای رویارویی با تهدید کمتر از اندازه واقعی آن برآورد می‌کنند و در نتیجه توانایی‌های خود را جهت انجام فعالیت‌ها محدودتر از حد معمول تصور می‌کنند.»

در این پژوهش که با جامعه آماری ۶۰ بیمار میگرنی مراجعه کننده به کلینیک طوبی ساری انجام شده، آمده است:« به طور کلی در درمان این اختلالات دو نوع راهکار وجود دارد که شامل درمان‌های دارویی مانند داروهای ضد افسردگی و درمان‌های غیر دارویی مانند درمان شناختی_رفتاری، تن آرامی و عضلانی، طب سوزنی و روش‌های بیوفیدبک است اما از آنجایی که بنا به توصیه سازمان بهداشت جهانی در رابطه با طب مکمل بشر حق دارد از موثر ترین، کم هزینه‌ترین، بی‌خطر ترین و آسان‌ترین روش‌های طب جهان برای معالجه انواع بیماری‌های خود بهره برد، بنابر این شاید بتوان از اسانس درمانی به عنوان یکی از راهکارهای کم خطر و کم هزینه جهت درمان اختلالات ناشی از سردردهای میگرنی بهره گرفت.»

محققان این پژوهش می‌گویند:« از گیاهان مورد استفاده در اسانس درمانی اسطوخودوس است که با نام عمومی لاواندولا و از تیره نعناء با بوته‌های معطر است. لاواندولا آنگوستیفولیا نیز از انواع شایع اسطوخودوس است که اسانس آن از اسانس‌های آرامبخش است. در اسانس درمانی با اسانس اسطوخودوس، اسانس اسطوخودوس از طریق تنفس جذب شده و منجر به تحریک مغز، تسکین اضطراب، اثرات ضد افسردگی و افزایش جریان خون مغز می‌شود. اسانس روغنی اسطوخودوس نیز دارای خواص ضد اضطرابی، ضد اسپاسم، ضد فشارخون، ضد قارچ، ضد باکتری، ضد ویروس، ضد روماتیسم، ضد تشنج و ضد عفونی کننده است.»

باقری نسامی و همکارانش می‌گویند:« اسانس درمانی استنشاقی با اسانس روغنی اسطوخودوس بر کاهش شدت افسردگی بیماران همودیالیزی که به مدت ۴ هفته حین همودیالیز تحت اسانس درمانی استنشاقی با ۳ قطره اسانس اسطوخودوس ۵ درصد قرار می‌گرفتند، موثر بود. همچنین نوشیدن یک فنجان آب حاوی ۱۰ قطره اسانس اسطوخودوس هر شب طی سه ماه توانست میزان ناتوانی ناشی از میگرن، تعداد دفعات سردرد و شدت سردرد بیماران مبتلا به میگرن را کاهش دهد.»

در نتایج این پژوهش آمده است:« اسانس درمانی با اسانس روغنی اسطوخودوس شاید بتواند یکی از روش‌های مناسب طی مکمل جهت کاهش افسردگی و ناتوانی ناشی از سردرد باشد.»

این پژوهش در شماره هفتادم فصلنامه گیاهان دارویی منتشر شده است.

انتهای پیام


10311156
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نشست واکسن‌سازان کشور‌های اسلامی در پاکستان برگزار و کشور‌های ایران، اندونزی و سنگال به عنوان سه کشور پیشرو در حوزه واکسن در میان ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی معرفی شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در چارچوب نهضت مدرسه‌سازی حدود ۷ هزار و ۹۰۰ پروژه در سطح کشور در حال اجرا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو اسامی تازه‌ای از فرآورده‌های مراقبت از پوست فاقد مجوز و ایمنی را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماهواره دانش‌بنیان «کوثر ۱.۵» هم‌زمان با عبور از فراز ایران، پیام‌های ویژه ۲۲ بهمن را دریافت و به ایستگاه‌های زمینی مخابره کرد، که نشان‌دهنده عملکرد کامل و فعال بودن این ماهواره است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره تغییرات کنکور سراسری گفت: کنکور سراسری سال ۱۴۰۵ با تاثیر قطعی سوابق تحصیلی پایه‌های یازدهم و دوازدهم برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم با اشاره به اینکه آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ با وجود حوادث اخیر کشور، با سلامت، آرامش و امنیت کامل برگزار شد، گفت: نتایج اولیه آن دهه سوم اسفند اعلام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیش از ۱۷۲ هزار داوطلب آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برای نشستن در صندلی دکتری رقابت می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین ماهواره زمین‌آهنگ رسانه ملی در مدار قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: در آزمون دکترای سال آینده ۱۷۲هزار و ۴۰ نفر ثبت‌نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سونی اخیراً ایرباد‌های WF-۱۰۰۰XM۶ را معرفی کرده است که برای ارائه تجربه‌ای برتر از گوش دادن به موسیقی و ابزاری کاربردی برای برقراری تماس صوتی طراحی شده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است