دکتر منوچهر سیاح فر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سویا قدیمیترین گیاهان زراعی محسوب میشود که یکی از منابع عمده تولید روغن و پروتئین گیاهی است.
وی ادامه داد: سویا به غیرازاین که غذای کاملی است هیچ نوع چربی مضری نداشته و دارای چربیهای غیراشباع است.
سیاح فر خاطرنشان کرد: سویا از نظر تولید روغن خوراکی در جهان رتبه اول را دارد.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: تولید موفق و دستیابی به عملکرد مطلوب در سویا و دیگر گیاهان زراعی بستگی به کیفیت بذر کاشته شده در مزرعه دارد.
وی یادآور شد: کیفیت و کمیت بذر سویا به عوامل متعددی مانند خاک اقلیم و اجرای عملیات زراعی در دوره رشد و نمو گیاه مادری از کاشت تا برداشت بستگی دارد.
سیاح فر گفت: اگر بذور بعد از رسیدگی در معرض شرایط محیطی متغیر قرار گیرند قدرت بذر و جوانهزنی آنها رو به افول میدهد و به عبارت گویاتر ساختار ژنتیکی و شرایط محیطی حاکم در طول مدت نمو بذر و محیط انبارداری از جمله عوامل مؤثر بر قدرت بذر به شمار میآیند.
انتهای پیام