فرهنگی‌هنری 16:48 - 25 بهمن 1398

طرح معضلات کشاورزی در «جهاد پیشرفت»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی برنامه، هفتمین قسمت از برنامه تلویزیونی «جهاد پیشرفت» چهارشنبه ۲۳ بهمن‌ماه، با موضوع کشاورزی و نسبت آن با پیشرفت و عدالت و اقدامات گروه‌های جهادی در این حوزه با حضور کاظم شکوریان فرد عضو شورای بسیج مهندسین کشاورزی استان قم، صادق هاشمی شبانکاره مسئول موسسه جهادگران جوانان سپاهان و مسعود شریعت نیا مسئول گروه جهادی شهید هادی باغبانی از شبکه افق سیما پخش شد.

در ابتدای برنامه کاظم شکوریان فرد در پاسخ به سوالی مبنی بر نسبت کشاورزی با پیشرفت و عدالت گفت: نگاه به کشاورزی از چند منظر قابل توجه است، یکی اینکه امنیت غذایی ما است و بحث دیگر قشر مهم و بزرگ مردم کشور ما به کشاورزی مشغول هستند و برای توسعه کشورمان با تهدیداتی روبرو هستیم و همین امر بحث کشاورزی و امنیت غذایی را برای ما جدی‌تر می‌کند، که ما بتوانیم از لحاظ تولید مواد غذایی به یک سطح ایمنی مناسب برسیم.

سپس صادق هاشمی شبانکاره درباره فعالیت گروه های جهادی در حوزه کشاورزی عنوان کرد: حدوداً ۱۷۰ گروه در حوزه اقتصادی داریم که در حوزه‌های مربوط به اقتصاد فعال هستند چه کشاورزی، چه صنایع تبدیلی و.. و گروه جهادی حاضر در یک منطقه، منطقه هدف را از طریق آمایش سرزمینی انجام می‌دهد و چالش‌ها و فرصت‌هارا بیرون می‌آورد و زنجیره تولید ارزش محصول را به دست می‌آورد.

شکوریان نیز در ادامه بیان کرد: در کشور ما بخشی از کشاورزی به صورت معیشتی است، یعنی در روستا و مناطق محروم مشغول کشاورزی هم هستند. این قشر چون دور افتاده از مرکز بودند با محرومیت‌هایی مواجه بودند، به ویژه بخش‌هایی که برمی‌گردد به قبل از انقلاب و بحث‌های زیرساخت‌ها بسیار ضعیف بوده‌ است. پس از انقلاب به صورت نسبی این محرومیت‌ها برطرف شد و باید این کار تداوم پیدا کند. گروه‌های جهادی به مکان‌هایی مراجعه می‌کنند که نقاط ضعف محرومیت‌های ما بوده و به خاطر همین خدماتی که ارائه می‌دهند؛ شناسایی شده و در صدد برطرف کردن محرومیت‌ها هستند

شریعت نیا نیز تصریح کرد: متأسفانه یکی از اشتباهات در کارهای جهادی استمرار نداشتن آن است. به طور مثال، ما اگر ورود به یک منطقه‌ای داشته باشیم و شناسایی کنیم که ده خانوار مشغول اند و خیلی از اینها کار کشاورزی انجام می‌دهند؛ اگر روی این خانوارها متمرکز بشویم و آن نگاه اقتصادی و عام‌المنفعة خودمان را بیاوریم در کنار نوع نگاه اقتصادی این خانوارها می‌تواند کمک بسزایی به آنان بکند.

شکوریان در پایان گفت: چگونگی اینکه علم و هنر و تحقیقات از مراکز علمی به مزارع کشاورزی برسد، این همیشه یکی از معضلات کشاورزی بوده است. راهی که برای آن مشخص کرده‌اند این است که گروه‌های آموزش دیده، حلقه‌ واسط می‌شوند که منابع علمی را تبدیل به بیان ساده آموزشی کنند برای انتقال به کشاورزانی که در سطح تولید هستند. پیشنهادی که به گروه‌های جهادی دارم این است که همراه گروه‌های خودشان حتی اگر برای طبابت می‌روند همراه خودشان تیمی از کارشناسان کشاورزی داشته باشند. برای اینکه زبان گویایی باشد برای بیان مطالب علمی و فنی و اینکه ارتباط ترویجی برقرار کند.


10393519
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال طنز اجتماعی اسباب زحمت به کارگردانی سعید آقاخانی، داستان کارگران باربری را روایت می‌کند که با ورود به منازل و اماکن عمومی درگیر قصه‌های طنز و اجتماعی می‌شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما بابت اخبار منتشر شده پیرامون بودجه صداوسیما و هزینه‌های مربوط به آن مطلبی منتشر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرخانه جایزه ادبی جلال آل‌احمد نامزد‌های نهایی هجدهمین دوره این جایزه را اعلام کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» اسامی آثار منتخب جشنواره تئاتر استانی چهل‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از سوی دبیرخانه این رویداد هنری اعلام شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» محمد شمس لنگرودی شاعر و نویسنده نام آشنا به عنوان بازیگر نقش اصلی فیلم سینمایی «دکه» جلوی دوربین رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تهیه‌کننده «برمودا» گفت‌وگوی شریف، شیرین و شجاع را اصل برنامه می‌داند و نجف‌زاده هشدار می‌دهد تقلید از تاک‌شو‌ها می‌تواند «برمودا» را به برنامه‌ای بازنده تبدیل کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ درباره گلایه‌های استاد شهرام ناظری گفت: استاد شهرام ناظری یکی از عزیزان موثر در هنر موسیقی ایران بوده و هست. اگر نکته‌ای داشته باشند ما در خدمت ایشان هستیم
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ درباره گلایه‌های استاد شهرام ناظمی گفت: استاد شهرام ناظری یکی از عزیزان موثر در هنر موسیقی ایران بوده و هست. اگر نکته‌ای داشته باشند ما در خدمت ایشان هستیم
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به مناسبت میلاد حضرت علی (ع) و گرامیداشت روز پدر، شبکه نمایش در روز‌های پنج‌شنبه، جمعه و شنبه ۱۱، ۱۲ و ۱۳ دی ماه مجموعه‌ای ویژه از فیلم‌های سینمایی را تدارک دیده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیین رونمایی و اجرای سمفونی ایرانمرد به منظور گرامی داشت شهید سردار سلیمانی در تالار وحدت برگزار شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است