علمی فناوری 16:55 - 17 مرداد 1399
محققان دانشگاه "کپنهاگ" و دانشگاه "ایندیانا" در مطالعه اخیرشان درخشان ترین مواد فلورسنت جهان را ایجاد کردند.

درخشان‌ترین مواد "فلورسنت" توسعه یافتند

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، تیمی از دانشمندان با غلبه بر برخی از موانع توانسته‌اند آنچه را که درخشان ترین مواد فلورسنت موجود در جهان است، تولید کنند.

محققان موفق شده‌اند که خواص رنگ‌های فلورسنت را به مواد نوری جامد منتقل کنند و راه جدیدی را برای توسعه همه موارد از توسعه سلول‌های خورشیدی تا لیزرهای پیشرفته هموار کنند.

این تحقیق توسط دانشمندان دانشگاه ایندیانا و دانشگاه کپنهاگ انجام شده است. آنها این کار را برای حل یک مشکل ۱۵۰ ساله مربوط به رنگ‌های فلورسنت انجام داده‌اند.

این مشکل "آبدهی"(quenching) نام دارد و هنگامی که رنگ‌ها به حالت جامد تبدیل می‌شوند، باعث می‌شود که آنها به سختی جمع شوند و حرکت کنند و به صورت الکترونیکی درآیند و درخشش فلورسنت آنها کم شود. محققان این مطالعه معتقدند که با استفاده از مولکول‌های درشت حلقه ستاره ای شکل که مانع از تعامل مولکول‌های فلورسنت با یکدیگر می شود، راه حل این مشکل را پیدا کرده‌اند.

محققان این مطالعه گروه جدیدی از مواد به نام اسمایلز(SMILES ) را توسعه داده اند تا این مشکل را در موارد جامد فلورسنت حل کنند. این مواد ترکیبی از رنگ‌ها با مولکول‌هایی بی رنگ و ستاره‌ای شکل است که سبب می‌شود مولکول‌های فلورسنت درخشندگی خود را حفظ کنند. این فناوری کاربردهای بسیار دارد که می‌توان به کاربرد آن در ذخیره انرژی خورشیدی، تصویربرداری زیستی، فناوری های نمایشگر، مواد قابل تغییر در نور و لیزرها اشاره کرد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Chem" منتشر شده است.

انتهای پیام


10656833
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فصل‌های سال می‌توانند در عملکرد اعصاب و روان افراد تاثیرگذار باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مراجعه بیماران به افرادی به غیر از پزشکان و متخصصان طب ایرانی می‌تواند نتیجه‌ای فاجعه‌بار به همراه داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های اسکلتی و عضلانی گفت: برای پیشگیری از پوکی استخوان زنان شیرده و افراد بالای ۶۰ سال ویتامین دی مصرف کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های اسکلتی و عضلانی گفت: برای پیشگیری از پوکی استخوان زنان شیرده و افراد بالای ۶۰ سال ویتامین دی مصرف کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: رادیولوژی ایران از روزگاری که تنها ۲ مرکز سونوگرافی در تهران فعال بود، امروز به یکی از پیشرفته‌ترین شاخه‌های پزشکی از نظر علمی و فنی تبدیل شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با تجلیل از خدمات جامعه پرستاری، بر ضرورت توجه جدی به چالش‌های این حرفه تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور از اجرای برنامه شیر مدارس در سال تحصیلی جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پوکی استخوان سونامی خاموش سلامت در دوران سالمندی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گاهی اوقات ممکن است در هنگام راه رفتن احساس کنید که پشت پا خالی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی عقرب‌ها دارای زهری خطرناک هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است