علمی فناوری 12:26 - 02 شهریور 1398
رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا:
رئیس دانشگاه بوعلی سینا گفت: ما نیازمند اکوسیستم اخلاقی هستیم چرا که هدف را گم کرده‌ایم و اگر به دامان بوعلی سینا بازگردیم بخشی از مسیر را پیدا می‌کنیم.

نیاز به اکوسیستم اخلاقی و خودانتقادی جدی داریم

به گزارش ایسنا، دکتر یعقوب محمدی فر در همایش ملی «اخلاق علمی و اخلاق کاربردی» با محوریت اندیشه های دانشمند حکیم شیخ الرئیس بوعلی سینا به میزبانی دانشگاه بوعلی سینا، اظهار کرد: روز یکم شهریور "روز همدان" در ورای بزرگداشت "روز پزشک" پنهان مانده است.

وی با بیان اینکه همدان در پس تاریخ خود محل اجتماع دانشمندان و محققان زیادی بوده و همواره در تاریخ نقش تأثیرگذارش را در فرهنگ این مرز و بوم داشته است، وضعیت اخلاقی دنیا را بغرنج توصیف کرد و ادامه داد: یکی از گرفتاری های بشر در عرصه های مختلف اخلاق کاربردی است که روز به روز کمرنگ‌تر می‌شود.

محمدی فر تأکید کرد: وقتی صحبت از اخلاق می شود صداقت و راست کرداری، شفافیت، رازداری، بی طرفی، احترام، قانون و وفاداری مطرح می شود که همه اینها فاکتورهای زندگی ما هستند که فراموش شده‌اند.

وی با طرح این سوال که احترام و جایگاه انسان ها را چقدر نگهداشته ایم؟ عنوان کرد: دروغ بلایی است که برسر ملت ها افتاده به طوریکه پیمان‌نامه های زیادی توسط دولت ها بر باد می رود و کسی جوابگو نیست و این نشان می دهد که مشکلات اخلاق جدی است.

رئیس همایش اخلاق علمی و اخلاق کاربردی تصریح کرد: کمیت گرایی مشکلی است که دانشگاه‌های ما مبتلا شده‌اند، به نحوی که در مواردی فقط به فکر کمبود و یا افزایش مقالات خود هستند.

وی با بیان اینکه اخلاق بخشی فردی و بخش عمده آن به زندگی اجتماعی بازمی گردد و ما نیاز داریم رجعتی به خویشتن داشته باشیم، اظهار کرد: کمیت گرایی یکی از آسیب های جدی در حوزه آموزش است و امیدواریم از پایه این موضوع حل شود. در حوزه اخلاق نیز نیاز به خودانتقادی جدی داریم و نباید از نقد بترسیم چرا که دانشگاه جای نقد است.



انتهای پیام


10216991
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو گفت: مصرف ناصحیح آنتی‌بیوتیک‌ها عامل اصلی گسترش مقاومت‌های میکروبی است و مقابله با این پدیده باید در صدر برنامه‌های ملی سلامت قرار گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تداوم تحریم‌ها موجب اختلال جدی در زنجیره تأمین دارو، تجهیزات آزمایشگاهی و اقلام پیشگیری می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» میلیون‌ها نفر در سراسر جهان روزانه از چت‌بات‌هایی مانند ChatGPT، Cloud و Replika استفاده می‌کنند و به دنبال دوستی، رابطه عاشقانه یا حتی درمان هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعلام کرد: مدیران و معلمان مدارس ابتدایی عادی از این پس می‌توانند از طریق سامانه سیدا، دانش‌آموزان مشکوک به اختلال یادگیری و دیرآموز را به مراکز جامع سنجش، آموزش و توانبخشی ارجاع دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: محدودیت‌های قانونی فعلی مانع از شکل‌گیری شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان در ایران شده و این موضوع توان رقابت کشور در بازارهای جهانی را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر ارتباطات از تدوین نقشه راه چهارساله این وزارتخانه با محوریت شفافیت، توانمندسازی بخش خصوصی و جذب سرمایه داخلی و بین‌المللی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اورژانس استان تهران از وقوع یک مورد حادثه آتش سوزی در طبقه سوم بیمارستان بهارلو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دو عید بزرگ اسلامی، عید فطر و عید قربان، در چهل‌وسومین کنفرانس عمومی یونسکو توسط سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو، به رسمیت شناخته شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت آموزش دیجیتال نسل جوان گفت: جهاد دانشگاهی می‌تواند بازوی مؤثری در اجرای طرح ملی ایران دیجیتال باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان ژن‌های جدیدی را در ارتباط با چاقی شناسایی کرده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است