علمی فناوری 12:26 - 21 مرداد 1401

شناسایی قدیمی ترین هسته یخی جهان با ۵ میلیون سال قدمت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، برای آگاهی از آینده آب و هوای زمین، می‌توانیم به گذشته بنگریم و یکی از بهترین راه‌ها برای انجام این کار، حفاری و نمونه‌برداری از هسته‌های یخ عمیق موجود در کره زمین است. در حال حاضر، دانشمندان قدیمی‌ترین هسته یخی جهان را شناسایی کرده‌اند که در برخی از بخش‌ها بیش از ۵ میلیون سال قدمت دارد.

حفظ طبیعی انبوه یخ در مکان‌هایی مانند قطب جنوب، جایی که حباب‌های هوای کوچک از گذشته‌های دور به دام افتاده‌اند، شناسایی نمونه‌های بکری از جو زمین را از هزاران یا حتی میلیون‌ها سال پیش ممکن می‌کند. شاخص‌هایی مانند غلظت دی اکسید کربن را می‌توان با دیگر سوابق باستانی مقایسه کرد تا درک عمیق‌تری از وضعیت آب و هوا در گذشته‌های دور و چگونگی تغییر همه چیز به دست آورد.

اکنون گروهی از محققان دانشگاه داکوتای شمالی به قدیمی‌ترین هسته یخی حفر شده تاکنون دست یافته‌اند. این نمونه از دره اونگ در قطب جنوب گرفته شده است، جایی که رانش‌های یخ‌های باستانی رسوب‌هایی که توسط لایه‌ای از سنگ محافظت می‌شدند را به سطح زمین آورده است. این گروه در طول تابستان سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در نیمکره جنوبی، یک هسته یخی به طول ۹.۵ متر را حفاری کرد و از آن زمان به بررسی سن مواد یافت شده در این هسته یخی پرداخته است.

محققان تجمع ایزوتوپ‌های بریلیم، نئون و آلومینیوم را در سراسر هسته یخی بررسی کردند. این ایزوتوپ‌ها توسط پرتوهای پرانرژی کیهانی در برخورد با مواد سنگی تولید می‌شوند و میزان غلظت آنها می‌تواند نشانه‌ای از آخرین زمان قرار گرفتن لایه‌های مذکور بر روی هم باشد.

با استفاده از همین روش مشخص شد که هسته مذکور از دو توده یخی بزرگ تشکیل شده که بر روی هم قرار گرفته‌اند و احتمالاً مربوط به دو رویداد جداگانه یخبندان هستند. قدمت بخش بالایی حدود ۳ میلیون سال تخمین زده شده است، در حالی که قدمت بخش پایینی بین ۴.۳ تا ۵.۱ میلیون سال تخمین زده شده است. این رکورد تقریباً دو برابر رکورد قبلی، یعنی ۲.۷ میلیون سال است.


11651750
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دو بسته ویژه روز مادر در بازه زمانی روز چهارشنبه تا پایان روز شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ برای تمامی مشترکان دائمی و اعتباری همراه اول قابل فعالسازی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: فعالان و کسب و کار‌های دیجیتال باید بتوانند در این فضا بدون مانع فعالیت کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف زیاد قهوه ممکن است درد مزمن را در بزرگسالان مسن‌تر تشدید کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان احتمال انقراض نسل انسان به دلیل توسعه هوش مصنوعی و مشکلاتی که آن به دنبال خواهد داشت را بعید نمی‌دانند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه تهران گفت: سهم پژوهش در کشور حتی به نیم درصد هم نمی‌رسد و پیشرفت علمی بدون آزادی و تأمین منابع ممکن نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان بین‌المللی، از دست دادن حس بویایی به نشانه مهمی تبدیل شده است که می‌تواند طیف وسیعی از بیماری‌ها را آشکار کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تلسکوپ‌های فضایی سیاه‌چاله‌ای را شناسایی کردند که «از خورشید تقلید» و شدیدترین باد‌های کیهانی شناخته شده را آزاد می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی بلک شارک پد ۷ پرو، دارای شاسی بادوام ساخته شده از آلومینیوم، پلاستیک محکم و شیشه مقاوم در برابر ضربه و خش خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش از ثبت‌نام بیش از ۷۵ هزار داوطلب در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: نام‌نویسی در این آزمون تا یکشنبه هفته آینده ادامه دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بیماری‌های عفونی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: ویروس آنفلوآنزای امسال جدید نیست و تنها به دلیل تغییر جهش، سرایت‌پذیری آن افزایش یافته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است