اجتماعی 16:21 - 14 آذر 1400

شاهوار برای آیندگان بماند/ مردم پشتیبان منابع خدادادی

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با ظهر دوشنبه مقابل درب ورودی اداره محیط زیست شاهرود قرار بود مراسم رونمایی از تابلوی منقش به نام شاهوار باشد تا یادمان نرود برای این کوه استوار و کانون آب ساز چه تلاش‌های وافری صورت گرفته است اما حضور مردم، دوست داران محیط زیست، سازمان‌های مردم نهاد و فعالان اجتماعی و مسئولان دولتی در این مراسم آنچنان غافلگیر کننده بود که خود به یک گردهمایی بزرگ برای دلگرمی شاهواری‌ها بدل شد.

امروز یک بار دیگر پشت شاهوار به حضور مردان و زنان دیار شاهرود و بسطام گرم شد. منطقه‌ای که یک هزار تقدیم انقلاب و دفاع مقدس کرده‌اند و همیشه در میدان هستند تا از این آب و خاک حفاظت و نگهداری کنند مردمی که می‌آیند تا بگویند شاهوار می‌بایست برای آیندگان بماند.

حمایت دلسوزانه از انفال

بخشدار بسطام به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم با اشاره به اینکه سازمان‌های مردم نهاد و علاقمندان به طبیعت همواره دلسوزانه از انفال این سرزمین، از شاهوار تا ابر و مناطق کویری شهرستان شاهرود دفاع می‌کنند تا آسیب و تخریبی به این منابع خدادادی نرسد، گفت: باید قدردان فعالان محیط زیستی بود چرا که مطالب ارزشمند شأن به عنوان کار کارشناسی سبب شده تا ما حرف برای گفتن داشته باشیم.

علی باقری با بیان اینکه نام شاهوار نه متعلق به شهر و بخش بسطام و شاهرود و استان سمنان است بلکه به تمام ایران و دنیا تعلق دارد و می‌بایست آوازه‌اش مانند نامش بلند باقی بماند. امروز شاهوار در تمام دنیا شناخته می‌شود لذا باید از این منطقه حفاظت کرد.

شاهوار برای آیندگان بماند/ مردم پشتیبان منابع خدادادی

میراث گرانقدر و گنجینه ملی

یک فعال سمن‌های مردمی و عضو کمیته حفاظت از شاهوار نیز در این مراسم با بیان اینکه مسئولان نباید در برابر آینده دشت بسطام و شاهرود و مردم این منطقه و آینده میراث کهنی که به ما ارث رسیده سکوت کنند، ابراز کرد: هر کس مسئولیتی در این رابطه دارد، می‌بایست با انجام وظیفه و گزارش‌های دقیق خود نسبت به هر گونه تخریب و معدن کاری در تمام نقاط شاهوار، تاش، قطار زرشک، نگارمن، ابرسج، ارتفاعات میغان و … که در زمره میراث گرانقدر و گنجینه ملی محسوب می‌شود، حساسیت نشان دهند و برای نگهداشت این میراث تلاش کنند.

گلچهره محمدی بیان کرد: اگر مسئولان ما با دلسوزی نگهدار این میراث باشند، آیندگان خدا را شاکر خواهند بود که در دیار شیخ ابوالحسن خرقانی و بایزید بسطامی، روحانیت معزز، فضلا و علما کسانی هستند که هم محیط زیست و منابع خودشان را حفظ کردند و هم آیندگان را مد نظر قرار داده و میراث گران‌بهای گذشتگان را به امانت برای آیندگان حفظ کردند.

وی افزود: همه کسانی که برای صیانت از شاهوار دل در گرو این دیار دارند، باید تقدیر کرد که از ابتدا در صف حامیان شاهوار حضور داشتند و امیدواریم که به لطف خدا نه تنها شاهوار بلکه همه اراضی ملی متعلق به مردم نجیب ایران و شاهرود را حفظ و به آیندگان منتقل سازیم.

این فعال اجتماعی همچنین بیان کرد: یکی از محورهای برگزاری چنین نشست‌هایی در کنار تقدیر از چهره‌هایی که فعال حوزه محیط زیست هستند آن است که بدانیم امروز در آغاز راهی هستیم که باید برای حفظ و صیانت از شاهوار با ابطال پروانه بهره برداری معدن بوکسیت شرایطی را محیا کند تا زمینه را برای ثبت جهانی شاهوار در کنار ثبت جهانی جنگل ابر و بسطام محیا شود.

به گزارش خبرنگار مهر، رونمایی از تابلوی شاهوار، تقدیر از حسن حلاجی به عنوان یکی از افرادی که در کمیته صیانت از شاهوار طی نزدیک به یک دهه خدمات شایانی را ارائه کرد و دیگر پیشکسوت‌های این عرصه از جمله بخش‌های جانبی مراسم فوق بود که با حضور غافلگیر کننده مردم و دوست داران شاهوار همراه شد.


11351614
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۴ کانون وکلای دادگستری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دادستان تهران، به همراه ۱۰۵ نفر از قضات و همکاران قضائی خود از ۵ زندان استان تهران بازدید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تأکید کرد: انس با قرآن و نقش زنان در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، کلید کاهش جرایم و تربیت جامعه سالم است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان تعزیرات از توقف نوسان قیمت برنج خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهره‌برداری سازمان حمل و نقل و ترافیک به شهروندان توصیه کرد سفر‌های ضروری خود را مدیریت کرده و حتما با رزرو طرح، داخل محدوده‌های ترافیکی شوند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به بارش‌های قابل توجه در ۱۷ استان، از آماده‌باش کامل دستگاه‌های امدادی، خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرهنگ علی اصغر شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ از تمهیدات ویژه پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص رصد تخلف فاقد معاینه فنی برای وسایل نقلیه خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: فرآوری بافت از نظر ما کاری اعتقادی و فرهنگی است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مهندسی و ساختمان شهرداری تهران از پایان عملیات مقاوم‌سازی لرزه‌ای در ۴۵ تقاطع غیرهمسطح پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مهندسی و ساختمان شهرداری تهران از پایان عملیات مقاوم‌سازی لرزه‌ای در ۴۵ تقاطع غیرهمسطح پایتخت خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است