سیاسی 23:07 - 18 فروردین 1399
رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور درباره ناآرامی‌های اخیر در برخی از زندان‌ها ،گفت: بعد از این‌که در کشورمان یکصد هزار نفر زندانی توانستند مشمول مرخصی شوند و در کنار خانواده‌هایشان باشند، برای کمرنگ کردن این مساله دشمن تلاش کرد کسانی را که در زندان هستند وادار کند که شما احتمال ابتلا به بیماری کرونا را دارید؛ لذا دست به ناآرامی و شورش بزنید. افرادی که جرایم سنگین داشتند و نمی‌توانستند مشمول مرخصی شوند تحریک‌کننده آن بودند که تلاش کردند زندان را ناآرام کنند و خوشبختانه با تدابیر صورت‌گرفته این ناآرامی‌ها به آرامش تبدیل شد و امروز در همه زندان‌ها آرامش برقرار است.

توضیحات رییس سازمان زندان‌ها درباره ناآرامی‌های اخیر در برخی زندان‌ها

به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر دوشنبه‌شب در اخبار ساعت ۲۱ شبکه یک سیما، درباره این‌که آیا زندانیان فوتی یا مبتلا بر اثر کرونا در زندان‌ها داریم؟ گفت: با اقداماتی که دستگاه قضایی در سه محور از جمله اقدامات مدیریتی، بهداشتی و درمانی صورت داد، قبل از  این‌که شیوع ویروس کرونا به‌صورت وسیع در کشور مطرح شود، با ابلاغ  رییس قوه قضاییه در ۷ اسفند 98 با مرخصی که صورت گرفت؛ قریب  یک‌صد هزار نفر مشمول این مرخصی شدند و این موضوع نقطه عطفی برای فاصله‌گذاری اجتماعی در داخل زندان‌ها از جهت کاهش جمعیت کیفری شد. این مساله می‌تواند به‌عنوان اقدام خاص حقوق بشری که حتی کشورهای حقوق بشری هم آن را نکردند، در دنیا مطرح شود.



وی درباره معیار اعطای مرخصی به زندانیان گفت: اولین معیار برای مرخصی که در دستورالعمل رییس قوه قضاییه  به ما ابلاغ شده،  این است که زندانی‌ای به مرخصی برود که برای جامعه خطر نداشته باشد و در درجه دوم بتواند تامین لازم را بسپارد تا در زمان اتمام مرخصی به موقع بتواند به زندان بازگردد؛ با این دو تدبیر که عموما زندانیان کم‌خطر بودند و در صورت تامین توانستند از این مرخصی استفاده کنند.

وی ادامه داد: ریاست قوه قضاییه علاوه‌بر این مرخصی، مجددا دستور جدیدی صادر کرد برای کسانی که حتی نتوانستند امروز  از مرخصی استفاده کنند مجددا شورای طبقه‌بندی در زندان‌ها تشکیل جلسه دهد و بررسی کند تا کسان دیگری هم بتوانند از این مرخصی بهره‌مند شوند.

وی درباره برنامه برای تمدید مرخصی زندانیان گفت: بلافاصله بعد از مرخصی، شیوه‌نامه‌ای را در  سه محور طراحی کردیم،  برای کسانی که از مرخصی  برمی‌گردند و نیز کسانی که به بیماری مبتلا شدند و اسناد مثبت پزشکی دارند که نشان‌دهنده این است که بیماری داشتند و  کسانی که  مشکوک به  بیماری‌اند  و کسانی که سلامت دارند. این شیوه نامه را در این خصوص  طراحی کردیم و امروز با دکتر نمکی وزیر بهداشت تلفنی صحبت کردم و قرار شد نظرات کارشناسی‌شان را بدهند و بعد از این‌که خدمت ریاست قوه تقدیم کردیم و آن را ابلاغ کردند؛ این شیوه‌نامه عملیاتی می‌شود؛ لذا  همه کسانی که برای اولین‌بار قرار است وارد زندان شوند و یا از مرخصی برگردند و کسانی که از زندان به محاکم اعزام می‌شوند، در بازگشت باید مراحل قرنطینه را بگذرانند و گواهی سلامت بگیرند تا خدای نکرده  مشکلی برای زندانیان داخل پیش نیاید.

جهانگیر درباره نظارت بر زندانیان، گفت: ما یک مرکز به نام مراقبت‌های پس از خروج داریم که حتی برای کسانی که پایان حبس‌شان است و خارج از زندان می‌روند مراقبت‌هایی را در نظر می‌گیریم. از جمله کسانی که در مرخصی‌اند علاوه‌بر این‌که ضابطین آمار آنها را دارند و رصد می‌کنند، در صورتی که مرتکب تخلف یا جرمی شوند بلافاصله دستگیر و به زندان عودت داده می‌شوند و از این ارفاقات قانونی بهره‌مند نمی‌شوند. لذا سازمان زندان‌ها بر اساس دستورالعمل‌هایی که دارد مرکز مراقبت‌های پس از خروج را دارد که زندانی را رصد می‌کند و اگر  مرتکب خلافی باشد، دستگیر و به زندان عودت داده شود.

انتهای پیام


10472813
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» عارف گفت: افزایش قیمت بدون مصوبه ستاد تنظیم بازار برخورد نهاد‌های نظارتی را در پی خواهد داشت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر کشور عراق برای شرکت در اجلاس سه‌جانبه وزرای کشور ایران، عراق و پاکستان، وارد تهران شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز دوشنبه در راس هیاتی تهران را به مقصد چین ترک کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات سخیف نتانیاهو نوشت: نتانیاهو دقیقاً چه چیزی می‌کشد؟ و اگر هیچ، موساد دقیقاً چه نوع پرونده‌ای از قلب کاخ سفید دارد؟
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات سخیف نتانیاهو نوشت: نتانیاهو دقیقاً چه چیزی می‌کشد؟ و اگر هیچ، موساد دقیقاً چه نوع پرونده‌ای از قلب کاخ سفید دارد؟
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه تحریم‌های جدید آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز کشورمان به موضوعات مختلفی پرداختند، که خالی از لطف نیست به صورت اجمالی نگاهی به بخش سیاسی آنها بیندازیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر بازدید رئیس جمهور از وزارت نفت و معاونت زنان ریاست جمهوری و حاشیه‌های مذاکرات احتمالی با غربی‌ها پرداختند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس می‌گوید برنامه آمریکا، اسرائیل، اروپا و برخی از کشور‌های منطقه جدای از هم نیست و به‌دنبال فشار بر ایران هستند تا کشورمان را در منطقه تضعیف کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی قهرمانی تیم‌های کشتی فرنگی و آزاد ایران در رقابت‌های جوانان آسیا را تبریک گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است