اقتصادی 18:45 - 19 مرداد 1401

امضای تفاهمنامه همکاری شورای‌عالی مناطق آزاد و شرکت ملی پتروشیمی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تفاهمنامه همکاری پتروشیمیایی و پتروپالایشگاهی بین دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران امضا شد.

این تفاهمنامه همکاری بین «سعید محمد» مشاور رییس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و «مرتضی شاهمیرزایی» معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به امضا رسید.

این تفاهمنامه همکاری در ۸ ماده تنظیم شده که از جمله اهداف امضای آن می‌توان به تهیه نقشه راه همکاری‌های متقابل در راستای جذب سرمایه‌گذار و حمایت از توسعه صنایع پتروشیمیایی، پتروپالایشگاهی، واحدهای پایین‌دستی و خوشه‌های صنعتی و همچنین توسعه متوازن و هدفمند صنایع مذکور در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به‌منظور افزایش صادرات محصولات، جلوگیری از خام‌فروشی و کاهش واردات محصولات استراتژیک پتروشیمی اشاره کرد.

«سعید محمد» مشاور رییس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: در راستای این تفاهمنامه پیش‌بینی می‌کنیم که بتوانیم سرعت رشد و توسعه را در مناطق آزاد بهبود ببخشیم و در جهت صرفه و صلاح کشور گام مهمی برداریم.

وی افزود: امروز اهمیت صنعت پتروشیمی بر هیچ‌کس پوشیده نیست و همه اذعان دارند که صنعت پتروشیمی به‌عنوان یک صنعت پیشران در کشور مطرح است. تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله) هم در حوزه صنعت پتروشیمی و صنایع پایین‌دستی نفت و گاز در همه ادوار، بیانگر اهمیت ویژه این صنعت است.

مشاور رییس جمهور اظهار داشت: زنجیره صنعت پتروشیمی در خیلی از بخش‌ها، کامل نشده است. در برخی حوزه‌ها بیشتر سرمایه‌گذاری شده و بعضی حوزه‌ها کمتر. وظیفه ما به‌عنوان حکمران این است که سرمایه‌گذاران را به حلقه‌هایی از این زنجیره هدایت کنیم که هنوز تکمیل نشده است.

سعید محمد ادامه داد: ما نیاز داریم خوشه‌های صنعتی را در بخش پتروشیمی تکمیل کنیم.

به گفته وی، مناطق آزاد به دلیل مشوق‌ها و معافیت‌ها همیشه جاذبه کافی را برای سرمایه‌گذاران داشته است. منطقه آزاد چابهار، قشم، اروند، مهران و حتی شمال غربی کشور ظرفیت بسیار بالایی در پتروشیمی دارند. این آمادگی وجود دارد که مناطق ویژه‌ای را در اختیار شرکت‌های پتروشیمی قرار دهیم و سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان را به این سمت سوق دهیم تا منطقه ویژه خاص پتروشیمی ایجاد شود.

مشاور رییس جمهور توضیح داد: ما هر کاری از دستمان برآید چه در تامین زمین و چه در حوزه صدور مجوزها و پروانه‌های لازم، دریغ نخواهیم کرد. جلسات خوبی هم با سرمایه‌گذاران داشتیم و دغدغه‌های آنان را شنیدیم، بسیاری از آنان علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند. ان‌شاءالله با کمک شما که بسیار بیش از ما دغدغه این حوزه را دارید بتوانیم حرکت خوب و معنا داری در توسعه صنعت پتروشیمی کشور رقم بزنیم.


11650520
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دوره نقاهت بعد از کاشت ابرو یکی از مهم‌ترین مراحل این فرایند زیبایی است و کیفیت نتیجه نهایی تا حد زیادی به آن وابسته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نائب رئیس سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات، اجرای قانون مالیات بر سوداگری را گامی ضروری برای مقابله با فعالیت‌های سوداگرانه و مخرب در اقتصاد دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز سه‌شنبه ۲۵ آذر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۸۰۰۰ دستگاه اتوبوس برای ناوگان کم داریم و تعداد ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس تا یک سال آینده وارد کشور می‌کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس انرژی گفت:دولت ایران سالانه حدود ۱۲۷ میلیارد دلار یارانه انرژی به صورت غیررسمی پرداخت می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: از ابتدای هفته جاری و هم‌زمان با آغاز موج سرمای فراگیر، مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء در کشور روندی افزایشی داشته و از مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب عبور کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی بانک مرکزی اعلام کرد:حساب ۲۵۱ نفر از مظنونین به پولشویی و اخلال در بازار ارز که بیش از ۶ هزار حساب و تراکنش۲۱۰ همتی در چند روز اخیر در بازار ارز داشتند شناسایی و مسدود شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» اینکه در منطقه مسیری جایگزین برای کریدور زنگزور ایجاد شود چیز عجیب و غریبی نیست، اما امن ارزان و روان بودن همه آن چیزی است که مزیت یک مسیر را حفظ می‌کند که ایران تمامی این مزایا را دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست بخش هوایی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: در دوره آقای پورفرزانه در سازمان هواپیمایی کشوری موفق شدیم ظرفیت ناوگان هوایی کشور را از حدود ۱۲۰ فروند هواپیمای سرخط به تقریبا ۲۰۰ فروند ارتقا دهیم و تعمیرات لازم انجام شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس، از مالیات بر سوداگری به عنوان ابزاری مؤثر برای جلوگیری از سوداگری در بازار و حمایت از بخش تولید یاد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است