اقتصادی 14:16 - 28 مرداد 1396
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مورد زمزمه‌های تفکیک این سازمان از وزارت جهاد کشاورزی و الحاق آن به وزارت بهداشت، گفت:سازمان دامپزشکی در ۹۰ درصد کشورهای دنیا در زیرمجموعه وزارت کشاورزی قرار دارد.

انجام پایش و نظارت از مزرعه تا سفره/دامپزشکی در ۹۰ درصد کشورها زیرمجموعه وزارت کشاورزی است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهدی خلج امروز در سومین همایش بین‌المللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام، طیور و آبزیان که در بوستان گفت‌وگو برگزار شد، به این نکته اشاره کرد که در تولید مواد پروتئینی 60 درصد هزینه‌ها مربوط به خوراک دام است و باید دید چگونه می‌توانیم راهی را در پیش بگیریم که کیفیت محصول در کنار سلامت دام، بهبود یابد.

وی بابیان اینکه سلامت جامعه به سلامت دام و درنهایت خوراک دام وابسته است، تصریح کرد: مخاطرات بهداشتی و فیزیکی یکی از مواردی است که نمی‌توان به سادگی از آن گذشت و سازمان دامپزشکی در تلاش است تا مفاهیمی را تفسیر کند که از مزرعه تا صادرت که خوراک دام نیز شامل آن می‌شود نظارت‌های بهداشتی را به‌نحو احسن انجام دهد که سامانه نظارت بهداشتی بر این موارد تدوین و در حال اعمال است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه 80 درصد خوراک دام موردنیاز از طریق واردات تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: باید اطمینان حاصل کنیم که استانداردها و معیارهای ما در خوراک دام وارداتی رعایت می‌شود و در همین مسیر توانسته‌ایم دو قانون را در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسانیم تا ممیزی کارها را به آن دسته از کشورهایی که با ممیزی ما هماهنگ باشند بسپاریم و ما فقط کار نظارتی خود را انجام دهیم و این موضوع را مجلس با دید مثبت به تصویب رسانده است.

خلج تأکید کرد: با اجرای این قانون تمام مالکینی که از مزرعه تا سفره فعالیت می‌کنند موظف‌اند به سازمان دامپزشکی پاسخ‌گو باشند.

وی همچنین به اهمیت رتبه‌بندی شرکت‌های تولیدکننده خوراک دام در کشور هم اشاره‌ای کرد و اظهار داشت: بالغ بر 1200 کارخانه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان در کشور مجوز دریافت کرده‌اند که از این تعداد 40 کارخانه درجه الف و کد IR  دریافت کرده‌اند و می‌توانند این شرکت‌ها محصولشان را صادر کنند.

متولی سازمان دامپزشکی کشور بیماری سالمونلا را یکی دیگر از مخاطرات بخش دام و طیور و همچنین مخاطرات جهانی برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی برای جلوگیری از شیوع این بیماری مطالعاتی را انجام داده است که خوراک دام می‌تواند نقش بسیار مؤثری را در این زمینه ایفا کند که از طریق کنترل خوراک دام می‌توانیم بیماری سالمونلا را هم کاهش دهیم.

به گفته خلج امسال برای نخستین بار در کنار پایش‌های فراورده‌های خوراکی دام پایش خوراک دام را هم در دستورکار قرار داده‌ایم.

* تأیید وجود فلزات سنگین در گوشت مرغ در سال 93/ تغییر در فرمولاسیون دی کلسیم فسفات مشکل را حل کرد

وی همچنین از مطالعاتی که در سال 93 بر روی گوشت مرغ انجام شده هم اشاره‌ای کرد و گفت: رد پای فلزات سنگین در گوشت مرغ دیده شده بود اما پایش به معنای عزا گرفتن نیست بلکه باید راهکاری مناسب برای کنترل یک مسئله پیدا کرد. در همین راستا روی دی کلسیم فسفات که به‌عنوان خوراک در مرغداری‌ها استفاده می‌شود متمرکز شدیم و دیدیم فلزات سنگین برخی کارخانجاتمان بیش از حد مجاز است. در نتیجه روی خاکی که برای تولید اسید فسفریک از کشورهای مراکش، اردن و سوریه استفاده می‌شد بازنگری کردیم؛ چراکه فلزات سنگین این خاک‌ها بالا بود و به‌جای آن از خاک چادرملوی خودمان استفاده کردیم که تأثیرش از دی کلسیم فسفات بالاتر است.

خلج در پاسخ به این سؤال که برخی شایعات مبنی بر تفکیک سازمان دامپزشکی از وزارت جهاد کشاورزی و الحاق آن به وزارت بهداشت برای نظارت بهداشتی بیشتر قوت گرفته، گفت: سازمان دامپزشکی یک سازمان سلامت‌محور است که در عرصه اقتصاد ملی و تجارت بین‌الملل نقش مهمی را ایفا می‌کند.

وی اضافه کرد: نگاه بسیاری از صاحب‌نظران این است که اقتدار کلی برای موازین حاکمیتی این سازمان باید برقرار باشد ولی باید دید آیا اکنون در جایگاهی که هستیم مشکلی وجود دارد که نتوانیم آن را حل کنیم و اگر این سازمان به وزارتخانه دیگری منتقل شود، مشکلاتمان حل می‌شود؟

* جایگاه دامپزشکی در زیرمجموعه وزارت کشاورزی است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: ما باید قدرت اعمال و شناسایی تمام مخاطرات بهداشتی،‌ تغییر موردی و واکنش سریع را داشته باشیم و فکر می‌کنم جایگاه ما همان جایی است که هستیم؛ چراکه در 90 درصد کشورهای دنیا سازمان دامپزشکی در زیرمجموعه وزارت کشاورزی کار می‌کند.

 


9374113
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل پشتیبانی امور دام خوزستان از ورود 7 فروند کشتی حامل نهاده دامی به بندر امام (ره) خبر داد و گفت: این نهاده ها از برزیل و آرژانتین خریداری شده است.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» معاون سرمایه گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی گفت: شرکت ملی نفت مدعی افزایش تولید و ‏صادرات نفت است اما مطالبات صندوق توسعه ملی را پرداخت نمی کند.‏
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» با حضور مقام های رسمی ایران و آذربایجان بزودی سد « قیز قلعه سی» افتتاح می شود و با افتتاح آن، سد «خداآفرین» نیز به صورت رسمی به بهره برداری خواهد رسید.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» کارشناس سازمان هواشناسی ضمن پیش بینی رگبار و رعد و برق در مناطقی از خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل، گیلان، مازندران و ارتفاعات البرز، قزوین و سمنان تهران را در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آتی بارانی ...
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» بررسی آمارهای رسمی نشان می دهد، به دلیل تعطیلی حوزه ساخت و ساز مسکن در دهه 90، نرخ رشد اجاره مسکن در پایان این دهه نسبت به سال ابتدایی دهه 90 رشد حدود 3 برابری داشته است.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار گفت: 620 هزار مجوز کاغذی با دریافتِ شناسه یکتا از درگاه ملی مجوزها، الکترونیکی شدند.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» قیمت هر اونس طلا امروز با 0.30 درصد افزایش به 2353 دلار و 48 سنت رسید.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» سازمان هواشناسی با اشاره به بارش باران در 10 استان طی امروز از ورود سامانه بارشی به کشور طی روز یکشنبه و تشدید بارش ها در دوشنبه و سه شنبه آینده خبر داد.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 48 سنت معادل 0.57 افزایش به 84 دلار و 36 سنت رسید.
اقتصادی
«خبرگزاری تسنیم» طرحی که در کشور تحت عنوان کشاورزی قراردادی اجرا می شود در واقع هنوز در حد خرید توافقی است، زیرا در کشاورزی قراردادی باید قبل از آغاز کشت، کلیه الزمات تولید از جلمه بذر، کود، سم، آموزش وخدمات فنی به صورت اعتباری در اختیار کشاورزان قرار گیرد....

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است