سیاسی 12:17 - 04 تیر 1401
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: این دولت بر خلاف برخی رویکردهای گذشته از مصوبات مجلس استقبال کرده و آن را الزام‌آور می‌داند.

دولت سیزدهم بر خلاف رویکردهای گذشته مصوبات مجلس را الزام‌آور می‌داند

به گزارش خبرگزاری فارس، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور امروز شنبه (4 تیر) در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی و پژوهشی بین معاونت امور مجلس ریاست جمهوری و مرکز پژوهش های مجلس گفت: با توجه به تاکید رهبر فرزانه انقلاب بر همدلی و هماهنگی‌قوا در گره‌گشایی از مشکلات مردم، همکاری این دو مجموعه می تواند نقش تعیین کننده‌ای در تسهیل و پیشبرد امور دو قوه مجریه و مقننه داشته باشد.

وی اظهار داشت: اگر چه در قانون بر تفکیک قوا تاکید شده است اما بدان معنا نیست که  قوا همکاری و ارتباطی با یکدیگر نداشته باشند. بی تردید تعامل سازنده  و همکاری گسترده دولت و مجلس در پیشبرد امور مفید و موثر است.

 معاون پارلمانی رئیس جمهور مرکز پژوهش های مجلس را پشتوانه علمی و فکری نمایندگان مجلس دانست و گفت: در مجموعه دولت نیز معاونت امور مجلس از چنین جایگاهی برخوردار است و در تعامل با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف نظرات آنها را جمع بندی و در دولت منعکس می کند.

 حسینی افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه قرار است کمیته مشترکی به طور مرتب امور مربوط به دو قوه را رصد و پیشنهاد و راهکارهای لازم را برای بهبود امور ارائه دهد.

معاون رئیس‌جمهور، گفت: این تفاهمنامه در ۱۲ بند تدوین شده است و در آن وظایف و مسئولیت ها به طور شفاف بیان شده و البته اگر به موارد جدید و یا تکمیل و تصحیح نیاز باشد این امکان پیش‌بینی شده است.

حسینی با بیان‌اینکه در طی چهار دهه گذشته بخشی از قوانین اجرایی نشده است، افزود: علت اصلی این موضوع آن است که پیش از تصویب قوانین کار تحقیقاتی و پژوهشی لازم درباره آنها انجام نشده است و امروز لازم است از تجربیات چهار دهه گذشته استفاده کنیم تا اشتباهات و کاستی‌های گذشته تکرار نشود.

وی خاطرنشان کرد: جنبه اجرایی در دولت قوی تر است و در مرکز پژوهش ها مباحث نظری و پژوهشی غلبه دارد و چنانچه این دو مجموعه در کنار هم قرار بگیرند، قوانین و مقررات بهتر و جامع تر خواهد بود.

معاون رئیس‌جمهور گفت: دولت سند تحول را در ۳۷ موضوع تدوین کرده که برای اجرای بخش‌هایی از آن نیاز به مصوبات مجلس شورای اسلامی است و این دولت بر خلاف برخی رویکردهای گذشته از مصوبات مجلس استقبال کرده و آنرا الزام آور می داند.

حسینی با تاکید بر ضرورت تقدم لایحه بر طرح و تاکید رهبر معظم انقلاب در این باره اظهار داشت: دولت لوایح متعددی را در موضوعات مختلف از جمله تقسیمات کشوری و لایحه جامع انتخابات در دستور کار قرار دارد که آنها را در فرصت های مناسب به مجلس تقدیم خواهد کرد، ضمن اینکه چنانچه  موضوعات در قالب لایحه به مجلس تقدیم شود شورای نگهبان هم اشکال ماده  ۷۵ به آن نمی گیرد و امور سریعتر و با کارشناسی بالاتری انجام خواهد گرفت.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: ترجیح ما بر لایحه محوری است و معتقدیم معاونت پارلمانی ریاست جمهوری بعنوان محور اصلی تعامل و هماهنگی بین دولت و مجلس می‌تواند نقش مهم و موثری در تقویت روابط دو قوه داشته باشد.

بنا بر این گزارش، معاون امور مجلس ریاست‌جمهوری و رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، تفاهم نامه همکاری علمی و پژوهشی را  با هدف همگرایی، تعمیق و تسهیل روابط و همکاری های قوه مجریه و مقننه و ارایه طرح ها و لوایح جامع و قوی، امضا کردند.

همکاری مشترک در تهیه و تدوین طرح ها و لوایح، ایجاد و تقویت هماهنگی و هم افزایی، تبادل اطلاعات، مستندات و ظرفیت ها، برگزاری مشترک رویدادهای علمی و تخصصی از جمله محورهای اصلی این تفاهم‌نامه است که در ۱۲ بند و برای مدت سه سال تنظیم شده است.

انتهای پیام/


11604187
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور عالی رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: همواره تکیه اصلی کشور و نظام اسلامی بر مردم بوده و بالاترین قدرت دفاعی کشور، همین حضور و پشتیبانی مردمی است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور در جریان شرکت در راهپیمایی سراسری ۲۲ بهمن، با حضور در یکی از خطوط متروی تهران، بر اهمیت توسعه و تکمیل شبکه حمل‌ونقل عمومی شهری و حومه پایتخت تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: بار‌ها گفته‌ایم که آماده گفت‌و‌گو درباره سطح غنی‌سازی و میزان ذخایر هستیم، اما نکته اساسی این است که حقوق ما که در چارچوب معاهدات بین‌المللی به رسمیت شناخته شده، باید محترم شمرده شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: در برابر هوشیاری و زمان‌شناسی شما مردم بزرگوار ایران سر تعظیم فرود می‌آورم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه مسئولان باید قدردان مردم باشند تاکید کرد: مسئولان باید مشکلات مردم را برطرف کرده و مسائل معیشتی که مهم‌ترین دغدغه مردم است را پیگیری کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور معنادار و پرشور مردم در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن تصریح کرد: مردم ما به خوبی می‌دانند این مشکلات به غیر از اینکه خود ما همه با هم متحد و منسجم کنار هم دست به دست هم دهیم تا آنها را حل کنیم، هیچ را...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای دفاع با تاکید بر اینکه طرح موضوع توان موشکی ایران در اختیار مذاکره‌کنندگان نیست، گفت: عاقلانه است طرف مقابل مسیر مذاکره که آغاز شده را نه با نمایش بلکه به‌شکل جدی دنبال کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی با قدردانی از حضور باشکوه در حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: این حضور باشکوه مردم، مشت محکمی به دهان یاوه‌گویان و دشمنان ایران اسلامی خواهد زد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» در قطعنامه پایانی راهپیمایی سراسری یوم‌الله ۲۲ بهمن تاکید کردند که «رهبر ایران جان ملت ایران است» و هرگونه جسارت، اهانت یا تعرض به حریم ولی‌امر مسلمین جهان حضرت امام خامنه‌ای را تعرض به هویت، عزت و اراده ملت ایران دانسته و آن را هرگز برنمی‌...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور پیدا کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است