علمی فناوری 16:49 - 23 مهر 1398
به نظر می‌رسد که کاوشگر ناسا برای بررسی سطح زیرین مریخ، راه‌حلی هوشمندانه پیدا کرده است.

"اینسایت" خود را نجات می‌دهد

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌نت، یکی از اخبار بدی که می‌تواند در حوزه فضا شنیده شود این است که یک کاوشگر روی سیاره مریخ با شکست مواجه شده است.

در ماه فوریه بود که یک ابزار کاوشگر گرما در مریخ‌نورد "اینسایت" که برای بررسی سطح زیرین مریخ بود، درست زیر سطح این سیاره گیر کرد. البته خود فضاپیما سالم بود.

این ابزار برای گرفتن دمای داخلی مریخ است و قرار بود تا عمق پنج متری زیر مریخ برود.

"ناسا" و "مرکز هوافضای آلمان"(DLR) که این کاوشگر دما را طراحی کرد، به فکر راه‌حلی بسیار خلاقانه برای نجات این ابزار افتادند و مریخ نورد "اینسایت" در ماه اوت سال جاری دور این ابزار زیر سطح مریخ را جابجا و تلاش کرد که خاک اطراف آن را رو بریزد و فضایی را در اطراف ابزار باز کند.

در آخرین تلاش‌ها برای نجات کاوشگر، ناسا از یکی از بازوهای اینسایت کمک گرفت تا به این ابزار سنجش دما فشار وارد شود.

حال به نظر می‌رسد که این اقدام مفید واقع شده است. زیرا "مرکز هوافضای آلمان" روز گذشته در یک پیام در توئیتر نوشت: یک خبر خوب از مریخ! کاوشگر مذکور دچار پیشرفت شده و سه سانتی‌متر خاک مریخ را حفر کرده است.

محققان نگران این بودند که شاید این ابزار به یک سنگ برخورد کرده است ولی شواهد اخیر حاکی از آن است که اینگونه نیست.

روش فعلی همچنان ادامه خواهد داشت تا این ابزار به طور کامل نجات پیدا کند و اصطکاک خود با سطح زیر مریخ را از دست بدهد.

نتیجه به دست آمده دانشمندان را امیدوار می‌کند که ابزار سنجش گرمای "اینسایت" عملیات اجرایی خود را از سر بگیرد و به کار خود ادامه دهد.

فضاپیمای اینسایت از زمان فرود خود روی مریخ در اواخر سال ۲۰۱۸ میلادی تاکنون کارهای ارزشمندی انجام داده است.

انتهای پیام


10267374
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تاکید بر اینکه ۴۷ روز کاری تا آغاز مهرماه بیشتر باقی نمانده، گفت: باید با سرعت بیشتری به فعالیت‌های خود سروسامان دهیم تا بتوانیم مهری باشکوه و عزتمند را برای دانش آموزان رقم بزنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، از اجرای طرحی ویژه برای آمادگی بخش آموزش کشور در شرایط بحران و اضطرار خبر داد و گفت: همه بخش‌ها از جمله آموزش عالی نیازمند دستورالعمل‌های مستقل برای مواجهه با شرایط اضطراری هستند و در این زمینه کار کارشناسی در حال انجام است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است