اقتصادی 09:56 - 08 آذر 1400
برنامه‌های همکاری ایران و سوریه
وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) گفت: اگر بتوانیم صنایع مونتاژ را در سوریه مستقر کنیم، می‌توانیم از ظرفیت تجارت آزاد بین کشورهای عربی استفاده و به مصر، اردن و سایر کشورها صادرات داشته باشیم.

از استقرار صنایع مونتاژ در سوریه تا صادرات به سایر کشورهای عربی

به گزارش ایسنا، سید رضا فاطمی امین در جریان سفر  به سوریه گفت: ایران با سوریه پیوندهای عمیق فرهنگی و اجتماعی دارد، اما در بعد اقتصادی این روابط ضعیف است و تقویت نشده است. 

وی با اشاره به فعالیت خطوط تولید ایرانی در سوریه از جمله در بخش لوازم خانگی و برنامه ریزی برای فعال کردن خط تولید خودرو در این کشور، اظهار کرد: سوریه یک کشور در حال بازسازی است و امکان سرمایه گذاری گسترده در این کشور وجود دارد. از طرف دیگر سوریه در آستانه ورود مجدد به اتحادیه عرب است.

بنابراین به گفته وی اگر بتوانیم صنایع مونتاژ را در این کشور مستقر کنیم، می‌توانیم از ظرفیت تجارت آزاد بین کشورهای عربی استفاده و به مصر، اردن و سایر کشورها صادرات داشته باشیم.

این مقام مسئول همچنین در حاشیه دیدار با وزیر اقتصاد سوریه در جمع خبرنگاران، گفت: تمرکز من در این سفر روی روابط اقتصادی در بخش‌های مختلف با کشور سوریه است و حتی می‌توان طرح‌های چند جانبه‌ای داشته باشیم. برای مثال می‌توان محصولات متعددی در سوریه تولید و به دیگر کشورهای عربی و منطقه صادر کرد.

وی درباره ارتقای همکارهای تجاری و اقتصادی نیز، تصریح کرد: اولین نکته‌ای که ما بر آن متمرکز خواهیم شد متعادل کردن تراز تجاری دو کشور است؛ قطعا سوریه با مشکلاتی جدی در زمینه اقتصادی مواجه است و شاید صادرات یک طرفه تصوری عملی نباشد. بنابراین نکته کلیدی اینجاست که روابط اقتصادی متعادلی ایجاد کنیم که دو طرف از آن نفع ببرند.

سامر الخلیل، وزیر اقتصاد سوریه نیز گفت: قانون سرمایه گذاری جدید این کشور فرصت‌های خوبی را فراهم کرده است. شرکت‌های ایرانی از تجربه و توانمندی‌های قابل توجهی برخوردارند، ما علاقمندیم که آن‌ها را به استفاده از فرصت‌های پیش رو در سایه معافیت‌های گمرکی و مالیاتی بهره‌مند کنیم. شکی نیست که مقامات اقتصادی تهران و دمشق به دنبال تکامل تجاری و اقتصادی برآمدند که منافع دو کشور را تامین می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، امروز، در صدر هیاتی اقتصادی وارد سوریه شد. او در این سفر سه روزه قرار است ضمن دیدار با حسین عرنوس نخست وزیر سوریه، با شماری از وزیران سوری از جمله اقتصاد و بازرگانی خارجی، نفت، دارایی، صنایع، تجارت داخلی و حمایت از مصرف کننده دیدار و درباره راهکارهای گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری تهران و دمشق با آن‌ها گفت‌وگو کند.

انتهای پیام


11341625
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس گفت: یکی از اقدامات مثبت و همسو با تحقق اهداف وام اشتغال، ورود منابع وام اشتغال مددجویان به سرمایه‌گذاری در ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی جدید است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس، مالیات بر ارزش افزوده را یک گام بزرگ در انضباط مالی دانست و درمورد آن توضیحاتی داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: کشت گندم تا اواسط دی ادامه دارد که با استمرار بارش ها، تولیدگندم وضعیت مطلوبی خواهد داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی گفت: با توجه به مشکلات افزایش قیمت و کمبود شیر، توزیع شیرمدارس با مشکلاتی روبروست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: افزایش قیمت تمام شده مسکن و همچنین زمین از جمله پیامد‌های حذف ماده ۵۰ است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: افزایش قیمت تمام شده مسکن و همچنین زمین از جمله پیامد‌های حذف ماده ۵۰ است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور گفت: از روز چهارشنبه ۲۶ آذرماه شاهد کاهش نسبی دمای هوا در نواحی غرب و شمال غرب کشور هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق بازرگانی گفت: پس از اجرای طرح سه نرخی شدن بنزین، مصرف سوخت ۴۰ درصد کاهش یافته و خوشبختانه وفاق خوبی بین مردم و مسئولان در این زمینه شکل گرفته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» هواشناسی استان تهران روز دوشنبه با صدور هشدار سطح زرد نسبت به بارش ناپیوسته برف و باران در استان به ویژه در ارتفاعات اعلام کرد که از روز چهارشنبه کاهش نسبی دما برای این کلانشهر دور از انتظار نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان بورس در نظر دارد مجوز پذیره‌نویسی ۳ صندوق سرمایه‌گذاری در شاخه کالایی فلزات صنعتی (نقره) را برای شرکت‌های سبدگردان بازده، سبدگردان توسعه فیروزه و سبدگردان هامرز صادر کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است