فرهنگی‌هنری 09:44 - 15 آذر 1398
نرگس آبیار با اشاره به استقبال از فیلم «شبی که ماه کامل شد» در جشنواره فیلم تالین از پرسش‌های متعدد تماشاگران درباره سرنوشت شخصیت‌های این فیلم و میزان واقعی بودن داستان آن گفت.

گفته‌های آبیار از واکنش مخاطبان خارجی «شبی که ماه کامل شد»

به گزارش ایسنا، «شبی که ماه کامل شد» آخرین ساخته نرگس آبیار که سال قبل در سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، اخیرا در بیست‌وسومین دوره جشنواره شب‌های سیاه تالین در کشور استونی به نمایش درآمد و توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را کسب کند.

آبیار درباره این جشنواره و بازخورد مخاطبان خارجی نسبت به فیلمش در گفت وگویی با ایسنا بیان کرد: استقبال از فیلم خیلی خوب و در اکران اول چنان واکنش‌ها قابل توجه بود که در دو اکران بعدی سالن‌های بزرگ نمایش‌دهنده فیلم پر از جمعیت شد و عده‌ای که موفق به دیدن آن نشده بودند در ویدیو لایبرری‌ها فیلم را تماشا کردند. این تماشاگران هم جدا از هیات داوران، افراد مرتبط با سینما و نیز مردم عادی بودند.

او که اشاره می‌کند در این جشنواره برای اولین بار فیلمش را با بهترین کیفیت صوتی و تصویری دیده است، درباره بازخورد تماشاگران و تفاوت آن با نوع نگاه تماشاگران ایرانی گفت:‌ تفاوت خیلی خاصی میان درک و واکنش آن‌ها با با مخاطب ایرانی نمی‌دیدم اما نکته جالب این بود که آن‌ها اطلاعاتی از مناسبات این سوی مرزهای ما ندارند ولی افراطی‌گری را خوب می‌شناختند.

آبیار که پس از دریافت جایزه‌اش از جشنواره تالین آن را به مردم ایران، «مردمی که در روزهای سختی به سر می‌برند» تقدیم کرد، درباره تاثیرگذاری نمایش چنین فیلم‌هایی از ایران با توجه به فشارهای زیاد سیاسی و اقتصادی افزود: اتفاقاتی در روزهای اخیر در جامعه ما رخ داده بود که من به عنوان سینماگر نمی‌توانستم نسبت به آن بی‌تفاوت باشم و دوست داشتم آنجا روی سن به آن اشاره کنم.

وی ادامه داد:‌ این روزها تروریسم بحث داغ دنیا است که هنوز در عراق و افغانستان و سوریه شاهد آن هستیم. این موضوعِ روز دنیای حال حاضر ماست و نمی‌توانیم راجع به رادیکالیسم دینی که در بخش‌هایی از دنیا سیطره دارد و مردم عادی قربانی نگرش‌هایی از این قبیل می‌شوند بی‌تفاوت باشیم. این یک موضوع جهان شمول است مخصوصا اینکه تعداد قابل توجهی از اروپایی‌ها به داعش پیوسته‌اند و این بسیار باعث تعجب است چون چنین نگاهی با وجود فاصله فکری زیاد توانسته جمعی از اروپایی‌ها را هم درگیر خودش کند، به همین دلیل این خطر از سوی مردم زیادی درک می‌شود به طوری که حتی یک بیننده خارجی در کشور استونی با آن ارتباط برقرار می‌کند و سوال‌هایی نسبت به آنچه ما در ایران با آن روبرو هستیم برایش ایجاد می‌شود.

این فیلمساز در پایان اضافه کرد: من در این جشنواره بیشتر شاهد واکنش‌های مردم و اظهارنظرهایشان بعد از تماشای فیلم بودم، چون خیلی درگیر آن شده بودند و به همین خاطر جلسات پرسش و پاسخ طولانی داشتیم. خیلی از سوالات درباره مناسبات ما در مرزهایمان و اختلافات مذهبی بود و اینکه چه گروه‌هایی در ایران و مرزهای ما فعال هستند، چقدر خطرناکند و چقدر ریشه در القاعده دارند؟ همچنین برایشان سوال بود که آیا من این فیلم را در مناطق واقعی ساختم یا نه، مخصوصا که خیلی درباره سرنوشت شخصیت‌ها کنجکاو بودند و مثل مخاطب ایرانی که سرچ کرده بود تا اطلاعات بیشتری از گذشته و سرانجام آن‌ها پیدا کند، می‌پرسیدند که برای بچه‌ها چه اتفاقی افتاده و من چقدر به واقعیت وفادار بوده‌ام؟

به گزارش ایسنا، این فیلم در روزهای گذشته به صورت غیرقانونی در فضای اینترنت ‌پخش شده‌ که علاوه بر ناراحتی  سازندگانش زحمت یک گروه بزرگ را هم نادیده گرفته است.

انتهای پیام


10311240
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نسیم در ماه‌های پیش‌رو با تمرکز بر شادی و سرگرمی، مجموعه‌ای از برنامه‌های دنباله‌دار و تازه خود را با تغییر دکور و مجریان مطرح، از جمله هومن حاجی‌عبداللهی در هزار و یک و بازیگر جدیدی در کودک شو، آماده می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «خردل» شبکه نسیم این هفته به مناسبت روز زن با دو چهره شناخته شده تلویزیون همراه می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «احمد» با صدای حامد زمانی از ۲۶ آذرماه اکران خود را در سینما‌های سراسر کشور آغاز می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه تلویزیونی «مدیرکل» پس از ریمستر کامل (ارتقا کیفیت و وضوح تصویر)، روی آنتن شبکه تماشا می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیمان جبلی به مناسبت روز دانشجو پاسخگوی سوالات و مطالبات دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی گفت: رهبر انقلاب در پیامی متذکر شده بودند قبل از اینکه جنگ شود، به دشمن بگویید چه امکاناتی داریم، اما نشانه‌های ضعفی که منتقل شد، خطای دشمن را تقویت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «میریام» که روایتی از حضور یک دختر ایرانی در بیروت در اوج جنگ رژیم صهیونیستی با لبنان است، در بخش بلند نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» رونمایی می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سه فیلم درباره نقش زن در خانواده و جامعه به مناسبت هفته بزرگداشت مقام زن به صورت برخط در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نمایش درآمد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری مرکز مستند سوره با حضور مدیر این مجموعه و جمعی از اصحاب رسانه در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پوستر مستند «شاخه‌ای روی آب» ساخته مشترک محسن اسلام زاده و محمدمهدی حبیبی در خصوص زندگی شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی رونمایی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است