اقتصادی 10:38 - 06 بهمن 1399
در قانون جدید، به افراد دارای چک برگشتی، خدمات بانکی ارائه نمی‌شود. بر این اساس افتتاح حساب جدید بانکی، اعطای کارت بانکی جدید، صدور ضمانت‌نامه ارزی و ریالی و پرداخت تسهیلات بانکی نیز به این افراد ممنوع می‌شود.

صراط:
آمنه نادعلی‌زاده، سخنگوی اجرای قانون چک ضمن تشریح اقدامات سخت‌گیرانه در قانون جدید چک برای افراد داری چک‌های برگشتی، گفت: این قانون ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و نگاه سخت‌گیرانه‌ای نسبت به افراد دارای چک برگشتی دارد.



به گزارش تسنیم، وی افزود: در قانون جدید، به افراد دارای چک برگشتی، خدمات بانکی ارائه نمی‌شود. بر این اساس افتتاح حساب جدید بانکی برای آن‌ها انجام نمی‌شود، کارت بانکی جدید به آن‌ها اعطا نمی‌شود، ضمانت‌نامه ارزی و ریالی برای آن‌ها صادر نمی‌شود و حتی تسهیلات بانکی نیز به این افراد اعطا نمی‌شود و در اقدامی سختگیرانه، اگر شخصی دارای چک برگشتی باشد به میزان کسری مبلغ چک آن فرد، وجوهی که در بانک‌های دیگر دارد مسدود می‌شود و تا زمانی که این مهم تعیین تکلیف نشود، حساب‌ها در انسداد باقی می‌ماند.



سخنگوی اجرای قانون چک تصریح کرد: در حال حاضر و براساس دستورالعمل‌هایی که بانک مرکزی صادر کرده است، در صورتی که موجودی حساب صادرکننده کمتر از مبلغ چک باشد، دارنده آن چک می‌تواند از بانک تقاضا کند که وجه چک را از سایر حساب‌های انفرادی آن فرد در همان بانک، پرداخت کند. اما اگر بازهم وجه چک تکمیل نشد، دارنده چک می‌تواند از بانک تقاضای صدور گواهی عدم پرداخت کند و البته بایستی دقت کند که این گواهی حتماً دارای کد رهگیری باشد تا بتواند با استفاده از آن در مراجع قضایی حقوق خود را پیگیری کند.



نادعلی زاده افزود: در قانون جدید چک، برای صادرکننده چک این وظیفه تعیین شده است که اطلاعات مربوط به «تاریخ»، «مبلغ» و «هویت گیرنده چک» را که بر روی فیزیک چک درج می‌کند در سامانه «صیاد» نیز ثبت کند.



به گفته وی، چک‌های قدیمی به روال سابق پذیرش و پردازش می‌شوند، اما قرار است از سال ۱۴۰۰ چک‌های جدیدی روانه بازار شود که این چک‌ها ویژگی‌های متمایزی نسبت به چک‌های قبلی دارند. رنگ چک‌های جدید صورتی و بنفش خواهد بود و عبارتی با این مفهوم در زیر این چک‌ها ثبت شده است که کارسازی این چک حتماً باید از طریق ثبت در سامانه صیاد انجام شود. یعنی اگر ثبت چک‌های جدید در سامانه صیاد انجام نشود، فاقد اعتبار هستند؛ لذا اگر ثبت چک‌های جدید در سامانه انجام نشود، پرداخت وجه آن اتقاق نمی‌افتد. اما چک‌های قبلی می‌توانند بدون ثبت در سامانه صیاد کمافی‌السابق در بانک پردازش شود و وجه آن در بانک پرداخت می‌شود.



این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: براساس قانون جدید چک، صادرکننده چک باید آن را در سامانه صیاد ثبت کند و بعد آن را تحویل گیرنده چک دهد. گیرنده نیز باید با مراجعه به سامانه صیاد، استعلام لازم را به عمل آورد و از این موضوع که چک برای او ثبت شده است، اطمینان حاصل کند و اگر مواردی که بر روی فیزیک چک درج شده، با آنچه در سامانه ثبت شده، تطابق داشته باشد، مراتب تأیید خود را اعلام کند و در صورت عدم تأیید، مراتب را اعلام کند و برگه چک را تحویل صادرکننده بدهد تا اصلاحات انجام شود. پس از اینکه گیرنده مراتب تأیید چک را در سامانه صیاد انجام داد، می‌تواند به بانک برود و آن را نقد کند یا آن را به شخص دیگری منتقل کند.



نادعلی زاده تأکید کرد: طبق قانون جدید چک، برای انتقال چک به شخص دیگر، گیرنده چک با مراجعه به سامانه صیاد، هویت گیرنده جدید یا همان شخص ثالث را در سامانه صیاد ثبت می‌کند و چک را تحویل شخص ثالث می‌دهد. شخص ثالث نیز با مراجعه به سامانه صیاد باید، استعلام لازم را درباره چک به عمل آورد و می‌تواند چک را تأیید کند و در نهایت آن را نقد یا منتقل کند.



سخنگوی اجرای قانون چک ادامه داد: از ۲۰ دی ماه برنامک‌های موبایلی بانکی به منظور ثبت چک‌های فعلی در اختیار مردم قرار گرفته است و هموطنان می‌توانند چک‌های فعلی خود را از طریق این برنامه‌ها ثبت کنند و این امر هیچ مسئولیتی را متوجه آن‌ها نمی‌کند. به این معنا که از این اطلاعات استفاده نمی‌شود و در پردازش چک نیز به این موارد فعلاً استناد نمی‌شود. در واقع به دنبال آن هستیم که حین انجام عملیات مرتبط با چک، هموطنان، آمادگی لازم را کسب کنند و مهارت لازم برای ثبت چک را به دست آورند و با این سامانه آشنا شوند.

10919795
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک در تمامی محور‌های شمالی کشور را شاهد هستیم که در محور‌های هراز و فیروزکوه سنگین است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره انجمن شیرخشک گفت: با توجه به دپوی ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات انتظار می‌رود که اصلاح ارزش پایه گمرکی صورت بگیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور از سقف معافیت‌های مالیاتی و افزایش ۱۸ میلیارد تومانی برای اصناف و صاحبان مشاغل خرد خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تمامی بانک‌ها برای حضور موثر مردم و سازندگان ملزم به پرداخت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت بازآفرینی گفت: ظرفیت ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل دفتر نگهداری علائم و تجهیزات و توسعه سازمان حمل و نقل جاده‌ای گفت: ۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز در کشور شناسایی شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست‌گذاری مسکن گفت: تمامی معاملات بازار اجاره مسکن از بهمن ماه همزمان با راه اندازی سامانه خودنویس شفاف شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: با توجه به مازاد تولید و زیان مرغداران، تا پایان خرداد باید ۳۰ هزار تن تخم مرغ مازاد خریداری شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با احتساب سرانه مصرف، نیاز روزانه مرغ کشور کمتر از ۷ هزار تن است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق اصناف تهران از اجباری بودن دریافت کد یکتا واحد‌های صنفی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است