سیاسی 01:30 - 18 خرداد 1399
آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در پیامی به مناسبت چهلمین روز ارتحال آیت الله ابراهیم امینی تاکید کرد: او مردی پخته و مجرب بود و نمی‌شد او را به بازی گرفت.

جوادی آملی: کسی نمی‌توانست آیت‌الله امینی را به بازی بگیرد

به گزارش ایسنا، آیت‌الله جوادی آملی در بخش نخست این پیام با بیان اینکه علت سختی فقدان آیت الله امینی این است که وی به همان اندازه که عظیم بود ناشناخته بود، گفت: او نه تنها به مقدار عظمتش شناخته نشد، به کمتر از آن هم شهرت نیافت.

وی علم، عدل و حضور اجتماعی‌ سیاسی را شمّه‌ای از خصوصیات آیت الله امینی دانست و افزود:مرحوم آیت الله امینی همانند مردان بزرگ در صف مقدّم پرهیز از لغو و لهو بود، هیچ وقت نمی‌شد او را به بازی گرفت چه اینکه خود ایشان اهل بازی نبود. قریب به یک قرن زندگی کردن لغو نداشتن، لهو نداشتن، بازی نداشتن؛ نه اهل بازی بود و نه می‌شد او را بازی گرفت، بسیار مرد جِدّ عمیق، پخته، خردمند و اندیشه‌ورز بود.

این مفسر قرآن در ادامه این پیام اظهار کرد: در بحث‌های علمی عمیق بود، در جلسات علمی و خصوصی علامه طباطبایی صاحب‌نظر بود، سؤالات عمیقی می‌کرد، توقّعات عمیقانه داشت. چند سال در محضر ایشان اسفار را با هم مباحثه می‌کردیم. تا مطلب دقیق و عمیق حکمت متعالیه برای او حل نمی‌شد صرف‌نظر نمی‌کرد و نمی‌گذشت و اگر کسی از نزدیک این حکیم متأله را بررسی نمی‌کرد و نمی‌دید و با او بحث نمی‌کرد، مقدار علمی ایشان برای او روشن نمی‌شد. بنده که سالیان متمادی اسفار را با ایشان مباحثه می‌کردم می‌دانم که چقدر عمق فکری داشتند.

این مرجع تقلید با اشاره به جایگاه فقهی و فلسفی آیت‌الله امینی گفت: وی نه تنها سعی می‌کرد تظاهری به این علوم نکند بلکه می‌کوشید آنها را درجه‌بندی کند، حاصل و محصول آنها را بررسی کند، درختی غرس کند به نام «فقه» و «فلسفه»، از این درخت میوه بچیند حاصل را شربت درست کند و رقیق کند و به صورت تألیفات «سهل الوصول» قرار دهد تا جوان‌ها استفاده کنند. شما کتاب‌های عمیق مصطلح فلسفی و فقهی را از ایشان به یاد ندارید اما آنها حاصل درخت «فقه» است و ایشان محصول درخت «فقه» را محصول آن حاصل را به صورت نرم و رقیق و دقیق در تألیفاتی که برای جوان‌ها داشت و نوجوان‌ها داشت، یا در سخنرانی‌ها و خطبه‌های پُر برکت نماز جمعه ایراد می‌فرمود، این محصول حاصل آن شجره سالیان‌ زحمت کشیده حوزوی ایشان است.

این مدرس حوزه علمیه قم در بخش دیگری از پیام خود تاکید کرد: کتب و خطابه‌های جوان‌فهم ایشان، حاصل شجره طوبایی است که سالیان متمادی در درس آیت الله العظمی بروجردی و امام راحل، «فقه» و «اصول» شرکت کرد و در جلسات درس رسمی و عمومی و خصوصی علامه طباطبایی(قدّه)شرکت می‌کرد.

در بخش پایانی این پیام آمده است: این رادمرد الهی امین امام بود؛ چه در مسایل سیاسی چه در مسایل مالی. امین سیاست بودن، امین نظام بودن کار آسانی نیست چون خود این بار سیاسی و بار اجتماعی این‌قدر سنگین است که هضم آن مشکل، نگهداری و نگهبانی آن آسان نیست.

انتهای پیام


10563067
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» یوسفی می‌گوید لایحه بودجه توسط دولت تهیه می‌شود و مجلس آن را بررسی می‌کند، اما برای بررسی لایحه بودجه، مجلس با اختیارات محدود آن را بررسی می‌کند. 
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی رزمایش مرکب دریایی نیرو‌های دریایی ایران و روسیه گفت: رزمایش مرکب دریایی، نیرو‌های دریایی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه فردا در دریای عمان و منطقه شمال اقیانوس هند برگزار می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در ژنو، رسانه‌های عبری گزارش دادند تهران با تلفیق ابتکارهای دیپلماتیک و نمایش قدرت نظامی در تنگه هرمز، تلاش دارد معادله گفت‌وگوها را بدون عقب‌نشینی از خطوط قرمز خود مدیریت کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گوید در طول چند سال گذشته و به‌ویژه در بودجه ۱۴۰۵، نگاه مجلس به بخش دفاعی کشور فوق‌العاده پررنگ بوده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حوادث اخیر و مذاکره با آمریکا پرداخته‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از شرکت در دومین دور مذاکرات هسته‌ای، سه‌شنبه شب (به وقت اروپای مرکزی) ژنو را به مقصد تهران ترک کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» متعاقب تحرکات ضد ایرانی در آلمان و مواضع مخرب و خلاف حقوق بین‌الملل مقامات این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران، سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت از مردم و برگزارکنندگان مراسم چهلم شهدا و جانباختگان حوادث دی ماه ۱۴۰۴ قدردانی کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر انرژی فدراسیون روسیه در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، بر جایگاه راهبردی ایران در سیاست خارجی روسیه تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: ساعت ثبت‌نام غیرحضوری و الکترونیکی شورا‌های اسلامی روستا از امروز تا ۳۰ بهمن افزایش یافته و از ۰۸:۰۰ تا ۲۲:۰۰ است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است