علمی فناوری 19:32 - 22 تیر 1399
پژوهش مروری عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه پوست تازه پسته در مجله معتبر Trends in Food Science and Technology با ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی به چاپ رسید.

یافته‌های محقق ایرانی در معتبرترین مجله صنایع غذایی دنیا

به گزارش ایسنا، پژوهش مروری دکتر محسن برزگر، عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه در زمینه پوست تازه پسته (نتایج ۱۸ سال تحقیقات وی) در مجله معتبر Trends in Food Science and Technologyبا ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی (بر اساس JCR ۲۰۱۹) به چاپ رسید.

این پژوهش که با عنوان “Bio-active compounds and functional properties of pistachio hull: A review” در مجله Trends in Food Science and Technologyچاپ شده است، به نتایج پژوهش‌های انجام شده در زمینه ترکیبات زیست فعال موجود در پوست تازه پسته (همچون پلی فنول هل، توکوفرول هل، فیبرهای رژیمی، اسانس و برخی ترکیبات دیگر) در گروه تحقیقاتی دکتر محسن برزگر (حاصل ۱۸ سال مطالعه در این زمینه در قالب رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان و چاپ نتایج آن‌ها در مجلات بین‌المللی معتبر) و سایر محققان ایرانی و بین‌المللی می‌پردازد و بیانگر اهمیت این منبع غنی از ترکیبات زیست فعال است.



پوست تازه پسته یکی از ضایعات جانبی فرآوری پسته است و وجود آن مشکلات زیست محیطی به وجود می‌آورد. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، روش‌های استخراج سنتی و نوین و خواص عملکردی عصاره پوست تازه پسته گزارش شده است.

با توجه به تجربیات نویسنده مقاله و نیز سایر محققان و نتایج آزمایش‌های برون و درون‌تنی می‌توان ادعا کرد که ترکیبات استخراج شده از پوست تازه پسته می‌توانند به عنوان ضد اکساینده، محافظ سلول‌ها، ضد میکروب، ضد التهاب، ضد دیابت، ضد قهوه‌ای شدن، ضد سرطان، ضد جهش‌زایی عمل کنند. مطالعه‌های دیگری کاربرد پوست سبز پسته را به عنوان منبعی از ترکیبات سلامتی بخش در صنایع غذایی و دارویی به منظور بهبود پایداری و خواص تغذیه‌ای آنها ارزیابی کرده‌اند.



بر اساس اعلام دانشگاه تربیت مدرس، دکتر محسن برزگر با زمینه تخصصی تجزیه و شیمی مواد غذایی، استاد تمام گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس بوده و چاپ بیش از ۲۴۵ مقاله در مجلات ISI و داخلی، ۳۰ مقاله در مجلات Q1 و ۱۲ مقاله در JCR زیر ۵ درصد را در کارنامه علمی خود دارد.

انتهای پیام


10615607
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با اصلاح سبک زندگی می‌توان به جنگ با اوتیسم رفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با حضور وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران مدرسه جدید ایرانیان دوحه افتتاح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته عضو هیئت مدیره نظام پزشکی تهران دارو‌های غیر مجاز مانند سقط جنبن در فضای مجازی به صورت غیر قانونی به فروش می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دانش پژوهان ایران در مسابقات قهرمانی تیمی ریاضیات جهان گفت: دانش پژوهان دختر تهرانی در این مسابقات جهانی خوش درخشیدند و موفق به پنج نشان طلا شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو، اسامی جدیدی از کرم‌های مرطوب‌کننده فاقد مجوز و تاییدیه ایمنی را منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: مصرف نوشابه‌های گازدار نه‌تنها نقشی در کاهش حالت تهوع ندارد بلکه می‌تواند در درازمدت سلامت افراد را تهدید کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت از راه‌اندازی هفت دستگاه سیکلوترون در کشور با هدف تأمین رادیودارو‌های موردنیاز خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییسی از آغاز اجرای نسخه جدید طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع در پنج شهرستان پیشرو کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، نکاتی را درباره سطوح مطالبات دانشجویان در کشور مطرح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری، در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ تخت سوختگی در کشور کمبود داریم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است