علمی فناوری 19:32 - 22 تیر 1399
پژوهش مروری عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه پوست تازه پسته در مجله معتبر Trends in Food Science and Technology با ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی به چاپ رسید.

یافته‌های محقق ایرانی در معتبرترین مجله صنایع غذایی دنیا

به گزارش ایسنا، پژوهش مروری دکتر محسن برزگر، عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه در زمینه پوست تازه پسته (نتایج ۱۸ سال تحقیقات وی) در مجله معتبر Trends in Food Science and Technologyبا ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی (بر اساس JCR ۲۰۱۹) به چاپ رسید.

این پژوهش که با عنوان “Bio-active compounds and functional properties of pistachio hull: A review” در مجله Trends in Food Science and Technologyچاپ شده است، به نتایج پژوهش‌های انجام شده در زمینه ترکیبات زیست فعال موجود در پوست تازه پسته (همچون پلی فنول هل، توکوفرول هل، فیبرهای رژیمی، اسانس و برخی ترکیبات دیگر) در گروه تحقیقاتی دکتر محسن برزگر (حاصل ۱۸ سال مطالعه در این زمینه در قالب رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان و چاپ نتایج آن‌ها در مجلات بین‌المللی معتبر) و سایر محققان ایرانی و بین‌المللی می‌پردازد و بیانگر اهمیت این منبع غنی از ترکیبات زیست فعال است.



پوست تازه پسته یکی از ضایعات جانبی فرآوری پسته است و وجود آن مشکلات زیست محیطی به وجود می‌آورد. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، روش‌های استخراج سنتی و نوین و خواص عملکردی عصاره پوست تازه پسته گزارش شده است.

با توجه به تجربیات نویسنده مقاله و نیز سایر محققان و نتایج آزمایش‌های برون و درون‌تنی می‌توان ادعا کرد که ترکیبات استخراج شده از پوست تازه پسته می‌توانند به عنوان ضد اکساینده، محافظ سلول‌ها، ضد میکروب، ضد التهاب، ضد دیابت، ضد قهوه‌ای شدن، ضد سرطان، ضد جهش‌زایی عمل کنند. مطالعه‌های دیگری کاربرد پوست سبز پسته را به عنوان منبعی از ترکیبات سلامتی بخش در صنایع غذایی و دارویی به منظور بهبود پایداری و خواص تغذیه‌ای آنها ارزیابی کرده‌اند.



بر اساس اعلام دانشگاه تربیت مدرس، دکتر محسن برزگر با زمینه تخصصی تجزیه و شیمی مواد غذایی، استاد تمام گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس بوده و چاپ بیش از ۲۴۵ مقاله در مجلات ISI و داخلی، ۳۰ مقاله در مجلات Q1 و ۱۲ مقاله در JCR زیر ۵ درصد را در کارنامه علمی خود دارد.

انتهای پیام


10615607
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه بحث‌برانگیز علل واقعی مرگ را آشکار کرده و نشان داده که برخلاف اعتقاد رایج پیری باعث مرگ نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد ملی علم ایران از افزایش تعداد طرح‌ها و سقف حمایت‌ها خبر داد و تأکید کرد: ثبت درخواست سرآمدان علمی تنها چند دقیقه طول می‌کشد و باعث پیگیری نظام‌مند پرداخت‌ها و برنامه‌ها می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور چالش اصلی علم در ایران را نه کمبود نیروی انسانی مستعد، بلکه نبود شفافیت در مسیر رشد دانست و از تدوین برنامه حمایت سالانه از ۳۰۰ استاد برتر کشور بر پایه شاخص‌های معتبر علمی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فیس‌بوک در حال آزمایش دریافت هزینه برای اشتراک‌گذاری لینک‌های خارجی در پلتفرم خود است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» غذا‌های غنی از نیترات طبیعی، به ویژه آب چغندر، ممکن است نقش مهمی در حمایت از تناسب اندام و ارتقای پیری سالم داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت، از راه‌اندازی سامانه متمرکز نوبت‌دهی اینترنتی خدمات سرپایی خبر داد و گفت: این سامانه در پی ابلاغ دستورالعمل یکپارچه‌سازی فرایند نوبت‌دهی الکترونیک خدمات سرپایی راه‌اندازی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک ماهواره استارلینک اسپیس ایکس دچار نقص فنی غیرمنتظره‌ای شد که باعث شد از کنترل خارج شود و اکنون در مسیر حرکت به سمت زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر نقش راهبردی نفت و اقتصاد دیجیتال، از ضرورت شکل‌گیری اندیشکده‌ای دانشگاه‌محور برای بهره‌گیری از ظرفیت نسل جوان و هدایت سرمایه‌های مردمی به مسیر توسعه پایدار گفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه تهران از آمادگی این دانشگاه برای راه‌اندازی برج‌ها و مراکز فناوری مشترک با صنعت در محدوده شهر دانش خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشکدگان فنی دانشگاه تهران گفت: آزمایشگاه تخصصی «تضمین جریان»، مرکزی راهبردی است که با تمرکز بر حل چالش‌های انتقال و تولید نفت و گاز، گامی مؤثر در مسیر خودکفایی پرداشته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است