سیاسی 14:27 - 20 تیر 1399
نماینده کشورمان در شورای حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد که هیچ یک از کشورهای حاضر در نشست شورا از عملیات ترور سردار سلیمانی حمایت نکردند.

بقایی هامانه: هیچ یک از کشورهای حاضر در شورای حقوق بشر از ترور سردار سلیمانی حمایت نکردند

به گزارش ایسنا، اسماعیل بقایی هامانه، نماینده جمهوری اسلامی ایران در ژنو که در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل حضور داشت، در گفت‌وگو با شبکه المیادین گفت: نشست شورای حقوق بشر در خصوص ترور شهید قاسم سلیمانی بسیار حائز اهمیت بود.

وی تاکید کرد: سردار سلیمانی یک فرمانده بلندپایه بود و ما حق داریم که پرونده او را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنیم.

هامانه خاطرنشان کرد: در نشست شورای حقوق بشر هیچ طرف یا دولتی موافق عملیات ترور سردار سلیمانی نبودند و اروپایی ها نیز در موضع حمایت از اقدام تروریستی آمریکا نیستند.

سفیر کشورمان در ژنو گفت: از اصول قانون بین المللی این است که اقدامات قضایی باید قبل از انتقال پرونده به داد گاه های بین المللی در داخل اجرا شود.

بقایی هامانه همچنین تاکید کرد: ترور سردار سلیمانی از همان لحظه اول به یک مساله جهانی تبدیل شد.

بر اساس این گزارش، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو پیش از این در  نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرده بود که ترور شهید سلیمانی و همرزمانش یک جنایت شدید بین المللی است که صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره انداخت.

اسماعیل بقایی هامانه  که مواضع کشورمان را در این نشست شورای حقوق بشر  تشریح می کرد ، ترور سردار سلیمانی  و همراهانش را نه تنها نقض صریح اصول بنیادین حقوق بین الملل  و منشور سازمان ملل، بلکه تعدی آشکار به مبانی حقوق بشر و اصول مدنیت دانست که مسئولیت بین المللی آمریکا را آن کاملا محرز است.

تعداد زیادی از هیات های دیگر کشورها نیز در این نشست قتل های خودسرانه از طریق بکارگیری‌پهبادهای نظامی را   مردود دانستند.  کشورهای چین، سوریه و ونزوئلا نیز به طور صریح اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی را محکوم نمودند.

گزارش انی‌یس کالامار گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر به عنوان یک ‌مرجع رسمی سازمان ملل در غیرقانونی ترور شهید سلیمانی و مغایرت آن با منشور ملل متحد، ناخرسندی و واکنش شدید واشنگتن را در پی داشته است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با لحنی عصبانی به گزارش خانم کلامار حمله کرده و جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در واکنش به این گزارش بیان نمود که آمریکا از شورای حقوق بشر خارج شده  و پاسخگوی سازمان ملل نیست. وزارت دفاع آمریکا نیز با گزارش یادشده مخالفت کرده بود.

انتهای پیام


10611724
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان به صورت تلفنی گفت‌و‌گو کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه ایران تحرکات دشمنان را با دقت کامل رصد می‌کند، گفت: تولید تسلیحات ایران لحظه‌ای متوقف نشده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ناوگروه‌های ۱۰۳ و ۱۰۴ نیروی دریایی ارتش در مسیر آفریقای جنوبی هستند، گفت: امروز نیروی دریایی ارتش به یکی از بازیگران تأثیرگذار امنیت دریایی در منطقه و فراتر از آن تبدیل شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، گفت: دشمنان ما پیمان­‌شکن، جنگ‌­افروز و فریبکارند و به هیچ قانون بین­‌المللی و هنجار انسانی پایبند نیستند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید روند متعادل و جامعی را دنبال کنیم تا به تکلیف برنامه هفتم پیشرفت یعنی دستیابی به ۱۰ درصد از تولید ناخالص ملی از محل اقتصاد دیجیتال دست یابیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید روند متعادل و جامعی را دنبال کنیم تا به تکلیف برنامه هفتم پیشرفت یعنی دستیابی به ۱۰ درصد از تولید ناخالص ملی از محل اقتصاد دیجیتال دست یابیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی درباره حواشی جلسه این کمیسیون در یزد توضیحاتی ارائه کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی دولت با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از تاخیر ۲ ساعته آغاز فعالیت کلیه مدارس، ادارات و مؤسسات دولتی به مناسبت شب یلدا خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه در دیدار با سفیر ایران در بلژیک بر اهمیت حفظ و تقویت روابط دوجانبه و گسترش ارتباطات و رایزنی‌ها در عرصه‌های مختلف و استفاده از ظرفیت این کشور در سطح اتحادیه اروپا تاکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه گفت: ما برای یک توافق عادلانه و متوازن که از طریق مذاکره حاصل شود آماده‌ایم، اما برای پذیرش دیکته آماده نیستیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است