علمی فناوری 09:31 - 03 بهمن 1399

راه اندازی یک رام قطار ملی تا پایان اسفند

دکتر حمیدرضا طیبی در خصوص آخرین وضعیت قطار ملی به خبرنگار مهر گفت: پروژه طراحی ساخت یک رام قطار ۷ واگنه ملی با حمایت معاون علمی و فناوری به شرکت متروی تهران با مدیریت شرکت مترو در حال انجام است.

وی افزود: در این پروژه ساخت کامل سیستم رانش قطار مترو شامل سیستم کنترل مرکزی یا TCMS سیستم برق فشار قوی، سیستم کنترل دور موتور، CMCN، سیستم تأمین برق مصرفی داخل مترو (ACM )، مقاومت ترمزی، الکتروموتور تراکنش و گیربکس توسط جهاد دانشگاهی صورت می‌گیرد.

طیبی با بیان اینکه سیستم رانش به لحاظ تکنولوژی، پیشرفته‌ترین بخش قطارهای مترو است و به نوعی مغز، اعصاب و ماهیچه‌های قطار مترو به شمار می‌رود که هزینه ساخت آن حدود ۳۰ تا ۳۳ درصد قیمت یک واگن است، گفت: پیشرفت پروژه سیستم رانش حدود ۸۴ درصد به صورت کلی است و بسیاری از قطعات تحویل کارفرما شده است.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی البته به علت مشکلات شرکت مترو در تأمین سهم مالی خودش در پروژه بخش عمده منابع مالی مورد نیاز سیستم رانش تا به حال توسط خود جهاد دانشگاهی به صورت قرض تأمین شده است.

طیبی تاکید کرد: به علت تأخیرات ناشی از کرونا و همچنین تأمین برخی از قطعات از خارج کشور، ان شاءالله قرار است ۳ واگن در ۲۲ بهمن و کل یک رام قطار تا پایان اسفند راه اندازی شود. در این پروژه هدف نهایی ساخت داخل به میزان ۸۵ درصد است و علیرغم مشکل در تأمین منابع مالی، کرونا و تحریم، پروژه پیشرفت خوبی داشته است.

وی افزود: هماهنگ شده که پس از اتمام قسمت‌های موفقیت آمیز این قطار با تأمین منابع لازم، ۱۰۵ واگن در فاز اول و ۳۱۵ واگن دیگر در فازهای بعدی ساخته شود.

به گفته طیبی، با اجرای موفق این پروژه، فناوری طراحی و ساخت واگن‌های مترو در کشور به دست آمده و با تأمین منابع مالی و انجام برنامه ریزی و تقسیم کار مناسب، واگن‌های خطوط متروی کلانشهرهای کشور به صورت کامل در داخل قابل تأمین هستند.

وی در خصوص صرفه جویی ارزی برای تولید واگن‌های قطار مترو گفت: با پایان یافتن پروژه و اطلاع از میزان ارزبری کلیه قسمت‌های پروژه می‌توان به صورت دقیق در خصوص صرفه جویی ارزی اظهار نظر کرد.


10915120
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» از اسطوخودوس می‌توان برای مقابله با آکنه استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص داروسازی سنتی گفت: زرشک می‌تواند به تعادل صفرا و تقویت عملکرد کبد کمک کند البته به شرط آنکه در مقدار مناسب و به شکل منطقی مصرف شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از انواع نمک‌ها می‌توانند موجب افزایش فشار خون شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک متخصص طب سنتی اکنون ۸ هزار نوع گیاه دارویی در ایران رشد می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اورژانس استان تهران اعلام کرد: تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی استان موظف به پذیرش مصدومان حوادث ترافیکی هستند و محدودیتی برای انتقال بیماران از سوی اورژانس وجود ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو، بر شفافیت در توزیع دارو با سامانه تیتک تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بازنگری غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در مراحل پایانی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش گفت: نمادها و نمایش‌های بیگانه جای فرهنگ ایرانی اسلامی را نمی‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در اختتامیه رویداد پیشگامان رهایی تاکید کرد که تکیه بر توان ملی به معنای بستن در‌ها و انزوا نیست،
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» میوه خرمالو باید به صورت کاملا رسیده مصرف شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است