علمی فناوری 09:31 - 03 بهمن 1399

راه اندازی یک رام قطار ملی تا پایان اسفند

دکتر حمیدرضا طیبی در خصوص آخرین وضعیت قطار ملی به خبرنگار مهر گفت: پروژه طراحی ساخت یک رام قطار ۷ واگنه ملی با حمایت معاون علمی و فناوری به شرکت متروی تهران با مدیریت شرکت مترو در حال انجام است.

وی افزود: در این پروژه ساخت کامل سیستم رانش قطار مترو شامل سیستم کنترل مرکزی یا TCMS سیستم برق فشار قوی، سیستم کنترل دور موتور، CMCN، سیستم تأمین برق مصرفی داخل مترو (ACM )، مقاومت ترمزی، الکتروموتور تراکنش و گیربکس توسط جهاد دانشگاهی صورت می‌گیرد.

طیبی با بیان اینکه سیستم رانش به لحاظ تکنولوژی، پیشرفته‌ترین بخش قطارهای مترو است و به نوعی مغز، اعصاب و ماهیچه‌های قطار مترو به شمار می‌رود که هزینه ساخت آن حدود ۳۰ تا ۳۳ درصد قیمت یک واگن است، گفت: پیشرفت پروژه سیستم رانش حدود ۸۴ درصد به صورت کلی است و بسیاری از قطعات تحویل کارفرما شده است.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی البته به علت مشکلات شرکت مترو در تأمین سهم مالی خودش در پروژه بخش عمده منابع مالی مورد نیاز سیستم رانش تا به حال توسط خود جهاد دانشگاهی به صورت قرض تأمین شده است.

طیبی تاکید کرد: به علت تأخیرات ناشی از کرونا و همچنین تأمین برخی از قطعات از خارج کشور، ان شاءالله قرار است ۳ واگن در ۲۲ بهمن و کل یک رام قطار تا پایان اسفند راه اندازی شود. در این پروژه هدف نهایی ساخت داخل به میزان ۸۵ درصد است و علیرغم مشکل در تأمین منابع مالی، کرونا و تحریم، پروژه پیشرفت خوبی داشته است.

وی افزود: هماهنگ شده که پس از اتمام قسمت‌های موفقیت آمیز این قطار با تأمین منابع لازم، ۱۰۵ واگن در فاز اول و ۳۱۵ واگن دیگر در فازهای بعدی ساخته شود.

به گفته طیبی، با اجرای موفق این پروژه، فناوری طراحی و ساخت واگن‌های مترو در کشور به دست آمده و با تأمین منابع مالی و انجام برنامه ریزی و تقسیم کار مناسب، واگن‌های خطوط متروی کلانشهرهای کشور به صورت کامل در داخل قابل تأمین هستند.

وی در خصوص صرفه جویی ارزی برای تولید واگن‌های قطار مترو گفت: با پایان یافتن پروژه و اطلاع از میزان ارزبری کلیه قسمت‌های پروژه می‌توان به صورت دقیق در خصوص صرفه جویی ارزی اظهار نظر کرد.


10915120
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات، با دبیرکل اتحادیه جهانی ارتباطات دیدار و درباره گسترش همکاری‌های ایران و این نهاد عالی رتبه جهانی در حوزه‌های زیرساخت، هوش مصنوعی، چندجانبه‌گرایی دیجیتال و امنیت ارتباطی گفت‌و‌گو کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو گفت: صنعت داروسازی کشور، بیش از ۱۰۰ همت از سازمان‌های بیمه‌گر و طرح دارویار، طلب معوق دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور ماده واحده «ابقاء رئیس هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» که در جلسه ۹۲۳ در ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: مراکز آموزشی غیرمجازی که در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند، در حال شناسایی بوده و مطابق با قانون با آنها برخورد خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان ربات‌هایی به اندازه شن ساخته‌اند که می‌توانند در رگ‌های خونی شنا کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان ژن واحدی را که مسئول برخی از بیماری‌های روانی جدی است، شناسایی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» امواج گرمای شدید، طوفان‌های سهمگین و سیل‌های بزرگ به عوامل استرس‌زای روانی تبدیل شده‌اند که منجر به افزایش اضطراب، بدتر شدن خلق و خو و اختلال در توانایی‌های شناختی می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: برنامه ملی اقتصاد دریا محور تدوین شده و با تمرکز بر فناوری و هوش مصنوعی مسیر توسعه بنادر هوشمند، زنجیره‌های دانش‌بنیان و بهره‌برداری پایدار از ظرفیت‌های دریایی کشور را هدایت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تکمیل ترکیب اعضای شورای عالی نوجوانان و جوانان» در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گفت:چند نرخی بودن ارز به صنعت تجهیزات پزشکی لطمه وارد کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است