علمی فناوری 08:48 - 04 اردیبهشت 1403
تحقیقات جدید مشخص کرده است که مدل‌های آب و هوایی می‌توانند حرکت و جابجایی ماهواره‌ها را به درستی پیش‌بینی کنند.

مدل‌های آب‌وهوایی تغییر مکان ماهواره‌ها را هم پیش‌بینی می‌کنند

از «فیز»، مدل‌های آب و هوایی علاوه بر پیش بینی وضعیت هوا، می‌توانند به فهم و پیش بینی این مساله کمک کنند که ماهواره‌ها چگونه به رویداد‌های آب و هوایی مانند توفان واکنش نشان می‌دهند.

محققان در موسسه تحقیقات اتمسفری و زمین (INAR) در دانشگاه هلسینکی دریافتند که مدل‌های آب و هوایی امروزی می‌توانند انرژی خارج شده (ساطع شده) از زمین و بازتاب یافته در فضا را که بطور مستقیم بر حرکت ماهواره‌های مدار پایین (LEO) تاثیرگذار هستند، بطور صحیح پیش بینی کنند.

محققان با استفاده از این مدل‌ها، به این نکته پی بردند که ماهواره‌های مدار پایین چگونه به رویداد‌های آب و هوایی مانند گردباد‌های استوایی با ابر‌های بلند و بازتابی، پاسخ می‌دهند. نتایج این تحقیق به تازگی در نشریه «تحقیقات ژئوفیزیک» منتشر شده است.

آنها در این کار پژوهشی از مدل‌های آب و هوایی عددی استفاده کردند که شبیه‌ساز‌های رایانه‌ای پیچیده‌ای هستند که شرایط اتمسفری آینده را بر اساس مشاهدات کنونی و قوانین فیزیک پیش بینی می‌کنند.

مدل‌های آب‌وهوایی/ تغییر مکان ماهواره‌ها

اهمیت این یافته‌ها در پتانسیل آنها در ارتقای ردگیری و کنترل ماهواره‌ها نهفته است که این مساله می‌تواند کارآمدی و قابلیت اعتماد به عملیات ماهواره‌ای را بهبود بخشد.

صنم مطلق‌زاده مولف اصلی این مطالعه گفت: شناخت اینکه وضعیت آب و هوا چه تاثیری بر ماهواره‌ها دارد، موجب ارتقای دقت سنجش و اندازه‌گیری‌های ماهواره‌ای مورد استفاده در مطالعات آب و هوایی می‌شود. این یافته‌ها به یک چالش مهم در قابلیت اعتماد به داده‌های ماهواره‌ای رسیدگی می‌کند که همانا تعیین مدار دقیق ماهواره‌ای است که رویداد آب و هوایی بر آن تاثیر دارد.

ماهواره‌ها نقش مهمی در نظارت بر گیاهان، ردگیری منابع آبی و نظارت بر تغییرات یخچال‌های طبیعی از طریق روش‌های اندازه‌گیری مختلف دارند. شناخت بهتر حرکت و جابجایی ماهواره‌ها همچنین می‌تواند به کار نظارت بر آب و هوا و مدیریت فجایع کمک کند.

منبع: ایرنا


12049848
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ما از هوش مصنوعی برای تصحیح برگه‌های امتحانی استفاده نمی‌کنیم. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هواوی با تراشه‌ی اختصاصی Kirin در تکاپوی رقابت با غول‌های صنعت فناوری ازجمله اینتل و اپل است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشخصات فنی پوکو F6 پرو در گیک‌بنچ فاش شد؛ این گوشی پردازنده‌ی پرچمدار و ۱۶ گیگابایت رم دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تبلت جدید HTC با تراشه‌ی Unisoc T606، باتری ۷٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و اندروید ۱۴ عرضه شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» چین امروز با موفقیت کاوشگر Chang'e-6 را به فضا پرتاب کرد و مأموریتی جسورانه را برای جمع‌آوری حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سمت دور ماه نسبت به زمین آغاز کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین مدرسه فریلنسری در کشور به همت دانشگاه علم و فرهنگ و با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری راه‌اندازی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش گفت: نرخ چاقی دانش‌آموزان به ۳۳ درصد رسیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رضا مراد صحرایی گفت: نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و امروز اجرای این نقشه یک تکلیف ملی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص طب سنتی گفت: مداومت در مصرف موضعی شیر باعث بهبود تیرگی زیر چشم می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران گفت: رویکرد ما در دوره ابتدایی بازی محوری است؛ برخی از مدارس را برای آموزش مجهز کرده‌ایم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است