علمی فناوری 12:55 - 10 فروردین 1396
تا ساعاتی دیگر و توسط اسپیس ایکس؛
تا ساعاتی دیگر و اگر همه چیز طبق برنامه ریزیهای از قبل صورت گرفته پیش رود یک فروند راکت که پیشتر هم استفاده شده بار دیگر راهی فضا می شود.

لحظه تاریخی دیگری در صنعت پرتابهای فضایی رقم می خورد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از ساینس الرت، الون ماسک مالک ثروتمند و جاه طلبی شرکت اسپیس ایکس در ادامه ماجراجویی های خبرساز خود حالا چشم به آینده ای جدید در صنایع فضایی دارد. او امیدوار است که برنامه استفاده مجدد از راکتی که پیشتر راهی فضا شده بود طبق آن چه که تصور می کند به پایان برسد.

هدف از این برنامه حیرت انگیز، پرتاب دوباره و بازیابی بخش پایینی راکت فالکون ۹ است که حدود ۷۰ متر ارتفاع دارد. این بخش بوستر مرحله اول نام دارد که پیشتر اسپیس ایکس در هشتم آوریل سال ۲۰۱۶ آن را به فضا پرتاب کرده بود. در آن مأموریت، ماهواره ای در مدار زمین مستقر شده و راکت طی یک برنامه دیدنی به زمین برگشت و بر روی سکوی روباتیکی مستقر در اقیانوس اطلس فرود آمد تا ثابت شود که می توان هزینه پرتابهای فضایی را تا حد چشمگیری کاهش داد.

اما حالا قرار است صرفه جویی بیشتری هم صورت گیرد. درحالی که تقریبا تمامی بخشهای راکتها پس از پرتاب به فضا در اقیانوس نابود می شوند اسپیس ایکس در نظر دارد تا بوستر راکت که گران قیمت ترین بخش از راکتهای دو مرحله ای را تشکیل می دهد بازیابی کند. این بخش از راکت دهها میلیون دلار قیمت دارد.

اسپیس ایکس اعلام کرده که در این صورت مشتریانش یعنی شرکتها و کشورهایی که سفارش پرتاب ماهواره به فضا را می دهد تا ۳۰ درصد هزینه کمتری می پردازند. در حال حاضر این پرتاب ۶۲ میلیون دلار خرج برمی دارد.

در حال حاضر سیستم راکتی مداری اسپیس ایکس مقرون به صرفه ترین سیستم پرتاب فضایی از این دست محسوب می شود که حالا پیش بینی می شود طرفهای قرارداد با این شرکت بیش از ۱۸ میلیون دلار در هر پرتاب پول کمتری پرداخت کنند.


8956647
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در آستانه مراسم بزرگ مایکروسافت، آزمایش عمومی قابلیت‌های جدید کوپایلت در ویندوز ۱۱ موقتا به‌حالت تعلیق درآمد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در همایش کشوری آموزش علوم پزشکی از پنج پژوهشگر، ۶ ایده نوآورانه دانشجویی، سه پایان نامه برتر آموزش پزشکی، یک سخنرانی کوتاه و یک کارگاه آموزشی تقدیر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر تازه منتشر شده منتسب به آیفون ۱۶ خبر از تغییرات در آرایه دوربین نسخه معمولی و پلاس در کنار ضخامت کمتر تمامی مدل‌ها می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل به تازگی به ابزار هوش مصنوعی جدیدی برای کمک به تولیدکنندگان محتوا یوتیوب اشاره کرده که در زمینه ساخت ویدیو‌های جدید به آنها کمک می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس آخرین اعلام مرکز ثبت دامنه کشوری تاکنون یک میلیون و ۶۲۵ هزار و۵۷۶ دامنه فعال فارسی به ثبت رسیده که در این میان پسوند دات‌آی‌آر (ir.) بیشترین دامنه فعال را دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک آزمایش، ۱۰۰ اپلیکیشن روی یک گوشی اندرویدی و آیفون نصب شده و داده‌های ارسالی آنها برای سرور‌های خارجی بررسی شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون سابق آموزش و پرورش گفت: بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش‌آموزان آموزش می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ژاپنی‌ها به دستاورد فوق‌العاده‌ای در زمینه تست 6G رسیده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی سازمان غذا و دارو از توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در شرکت‌های پخش و داروخانه‌های منتخب سراسر کشور خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است