اقتصادی 12:22 - 03 خرداد 1399
به دنبال نهمین دور کاهش متوالی نرخ بهره در ترکیه، ارزش لیر بار دیگر کاهش یافت.

ریزش مجدد لیر با تصمیم عجیب بانک مرکزی ترکیه

به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، بانک مرکزی ترکیه در نشست اخیر خود تصمیم گفت تا نرخ بهره را با ۰.۵ درصد کاهش به ۸.۲۵ درصد برساند. این کاهش که نهمین کاهش متوالی نرخ بهره در ترکیه محسوب می شود در شرایطی اتفاق می‌افتد که برخی نهادهای مهم نظیر صندوق بین المللی پول به این کشور نسبت به عواقب کاهش بیش از حد سریع نرخ بهره هشدار داده اند.

کمیته پولی بانک مرکزی ترکیه این تصمیم را حساب شده خوانده و تاکید کرده است که اقدامات لازم را برای ثبات بخشی بیشتر به بازار پول اتخاذ خواهد کرد.

پیش از این، بانک مرکزی ترکیه برای حصول اطمینان از جلوگیری بیشتر ارزش لیر، اقداماتی نظیر افزایش سقف سواپ ارزی با بانک های مرکزی مختلف و محدود کردن میزان مجاز خروج ارز از کشور را اجرایی کرده بود.

 در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۲ درصد افزایش به ۶.۸۱۴ لیر رسید. لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و تنها طی چهار ماه، ۱۳ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.

در حال حاضر بانک مرکزی ترکیه تنها ۲۶ میلیارد دلار ذخیره ارزی در اختیار دارد که این رقم ۱۴ میلیارد دلار کمتر از رقم ثبت شده در ابتدای سال است. طبق گفته فعالان ارزی، بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز برای حفظ ثبات نسبی لیر به بازار تزریق کرده است.  

به گفته کارشناسان، اگر ترکیه نتواند به منابع ارزی جدیدی دست پیدا کند باید منتظر  عواقب شدیدی در بازار ارز باشد به ویژه حالا که کاهش های متوالی نرخ بهره در این کشور بر توانایی بانک مرکزی برای اجرای سیاست های حمایتی تاثیر زیادی گذاشته است.  

ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۵ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۷.۴۲۶ لیر و هر پوند معادل ۸.۲۹۵ لیر اعلام شد.

انتهای پیام


10543702
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی مطالبات و چالش‌های اصناف و اتحادیه‌ها پرداخت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ضیائیان گفت: روز پنجشنبه بعد از کاهش دمای مخصوصی که در کشور رخ داد، در بیشتر مناطق کشور دمای هوا به‌طور نسبی افزایش خواهد یافت.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اتاق اصناف گفت: رئیس‌جمهور قول داده است ستادی تحت عنوان «ستاد رفع موانع بازار» را با حضور پنج وزیر تشکیل دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نحوه فعالیت شعب بانک‌های تهران در روز‌های پنج شنبه تا اطلاع ثانوی اعلام شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت با تأکید بر نقش کلیدی صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور، گفت: این صنعت نقش مهمی در تأمین ارز، ایجاد اشتغال و تکمیل زنجیره ارزش دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی درباره بدهی‌هایی که به حمل و نقل عمومی تعلق دارد، گفت: مقرر شد که بدهی‌های بخش دولتی با قید فوریت به رانندگان و کامیونداران در این بخش پرداخت شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی درباره بدهی‌هایی که به حمل و نقل عمومی تعلق دارد، گفت: مقرر شد که بدهی‌های بخش دولتی با قید فوریت به رانندگان و کامیونداران در این بخش پرداخت شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با تدابیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و همکاری شرکتهای صاحب صلاحیت و جایگاههای متقاضی با شورای سیاستگذاری سوختهای ویژه، دومین استان عرضه کننده بنزین سوپر شهر اصفهان خواهد بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت با تأکید بر نقش پیشران صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور گفت: یکی از راهکار‌های تأمین خوراک پتروشیمی‌ها، مشارکت خود این صنایع در سرمایه‌گذاری توسعه میادین گازی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط بازار سهام امروز نکاتی را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است