علمی فناوری 10:46 - 16 اسفند 1399
ریخته‌گری آینه ششم تلسکوپ "غول پیکر ماژلان" در یک فضای بزرگ زیر استادیوم آریزونا شروع شده است تا این تلسکوپ که به عنوان بزرگترین تلسکوپ جهان شناخته شد، یک گام دیگر به راه‌اندازی نزدیک شود.

ساخت بزرگترین تلسکوپ جهان یک گام به اتمام نزدیک شد

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، "آزمایشگاه آینه رصدخانه استیووارد" دانشگاه "آریزونا" چند روزی است که کار بر روی ششمین بخش از هفت بخش آینه اصلی "تلسکوپ غول‌پیکر ماژلان"(Giant Magellan Telescope) به اختصار "GMT" را آغاز کرده است.

این آزمایشگاه در تاریخ یکم ماه مارس کوره شیشه‌ای منحصر به فرد خود را به دمای ۱۱۶۵ درجه سانتی‌گراد رساند که این کار به خودی خود یک نقطه عطف مهم در فرآیند تولید شناخته شده به عنوان ریخته‌گری چرخشی بود. ساخت این قالب حدود چهار ماه به علاوه ۹ ساعت دیگر برای پر کردن و پوشاندن آن با تقریباً ۹۰ تن شیشه بوروسیلیکات کمیاب طول کشید.

روز گذشته این کوره با سرعت تقریباً پنج دور در دقیقه شروع به چرخیدن کرد. ترکیبی از گرما و حرکت باعث می‌شود که شیشه همزمان با ذوب شدن از کناره‌های قالب بالا برود و باعث ایجاد یک سطح خمیده شود.

هنگامی که ریخته‌گری این آینه ۸.۴ متری در آخر همین هفته کامل شد، وارد یک فرآیند یک ماهه سرد شدن می‌شود که طی آن، کوره در حالی که شیشه در حال سرد شدن است، به آرامی متوقف می‌شود. این کار به گونه‌ای انجام می‌شود که آینه به طور یکنواخت و یک‌دست خنک شود و محصول نهایی را سخت و تا جای ممکن، عاری از هرگونه نقص کند.

همچنین یک ماه و نیم دیگر طول می‌کشد تا آینه به دمای اتاق برسد. در آن مرحله است که می‌توان فرآیند طولانی پرداخت آن را آغاز کرد.

ساخت یک قطعه شیشه‌ای تکمیل شده از تلسکوپ حدود چهار سال به طول می‌انجامد. دانشگاه آریزونا در سال ۲۰۱۹ کار بر روی آینه دوم "GMT" را به پایان رساند که اکنون در انبار است و منتظر است تا به شیلی، محل استقرار نهایی بزرگترین تلسکوپ دنیا منتقل شود.

با توجه به اینکه این پروژه در سال ۲۰۱۵ زمین‌گیر و متوقف شد، اتمام آن تا اواخر دهه فعلی محقق نخواهد شد، اما پس از اتمام ساخت، "GMT" می‌تواند تصاویری را ثبت و ضبط کند که ۱۰ برابر واضح‌تر از تصاویر تولید شده توسط تلسکوپ فضایی "هابل" است.

انتهای پیام


10978998
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مقارنه ماه و سیاره زحل، همچنین قرار داشتن ماه در تربیع اول و فرصت رصد گودال‌ها و دیگر عوارض سطح ماه، از رویداد‌های نجومی هفته پیش‌رو است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معمولا از ملاتونین به عنوان دارویی برای رفع بی‌خوابی استفاده می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گیاه اسطوخودوس برای مغز بسیار مفید است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کارگروه دیالیز انجمن تجهیزات پزشکی گفت: بدهی دولت به شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی زیاد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: شیوه مطالبه‌گری پرستاران نباید به گونه‌ای باشد که با زیاده‌خواهی، اشتباه گرفته شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید تمرینات ورزشی خانگی می‌توانند به طور موثری درد زانو ناشی از پارگی غضروف و آرتروز را، بدون فیزیوتراپی، تسکین دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس تازه‌ترین گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، در هفته پایانی آبان‌ماه (۲۴ تا ۳۰ آبان) امسال ۱۳۲ زمین‌لرزه در پهنه ایران‌زمین به وقوع پیوسته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت، با انتقاد از کیفیت پایین خودرو‌های تولید داخل تاکید کرد که اصلاح صنعت خودروسازی کشور ضروری است و ادامه روند فعلی جان هزاران نفر در جاده‌ها را تهدید می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: رسیدگی به مسائل پزشکان عمومی و متخصصان، چه در دوران دانشجویی و چه پس از فارغ‌التحصیلی، از اولویت‌های ماست و تلاش می‌کنیم مشکلات آنها را تا حد امکان برطرف کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه استاندارد و ایمنی ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو با همکاری متخصصینی از دانشگاه و صنعت، فناوران و سازمان‌های ذینفع، استاندارد‌هایی در زمینه نانوحباب‌ها با هدف شفافیت بیشتر بازار، افزایش اطمینان به تجهیزات، تسهیل فرآیند تجاری‌سازی و تقوی...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است