علمی فناوری 10:46 - 16 اسفند 1399
ریخته‌گری آینه ششم تلسکوپ "غول پیکر ماژلان" در یک فضای بزرگ زیر استادیوم آریزونا شروع شده است تا این تلسکوپ که به عنوان بزرگترین تلسکوپ جهان شناخته شد، یک گام دیگر به راه‌اندازی نزدیک شود.

ساخت بزرگترین تلسکوپ جهان یک گام به اتمام نزدیک شد

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، "آزمایشگاه آینه رصدخانه استیووارد" دانشگاه "آریزونا" چند روزی است که کار بر روی ششمین بخش از هفت بخش آینه اصلی "تلسکوپ غول‌پیکر ماژلان"(Giant Magellan Telescope) به اختصار "GMT" را آغاز کرده است.

این آزمایشگاه در تاریخ یکم ماه مارس کوره شیشه‌ای منحصر به فرد خود را به دمای ۱۱۶۵ درجه سانتی‌گراد رساند که این کار به خودی خود یک نقطه عطف مهم در فرآیند تولید شناخته شده به عنوان ریخته‌گری چرخشی بود. ساخت این قالب حدود چهار ماه به علاوه ۹ ساعت دیگر برای پر کردن و پوشاندن آن با تقریباً ۹۰ تن شیشه بوروسیلیکات کمیاب طول کشید.

روز گذشته این کوره با سرعت تقریباً پنج دور در دقیقه شروع به چرخیدن کرد. ترکیبی از گرما و حرکت باعث می‌شود که شیشه همزمان با ذوب شدن از کناره‌های قالب بالا برود و باعث ایجاد یک سطح خمیده شود.

هنگامی که ریخته‌گری این آینه ۸.۴ متری در آخر همین هفته کامل شد، وارد یک فرآیند یک ماهه سرد شدن می‌شود که طی آن، کوره در حالی که شیشه در حال سرد شدن است، به آرامی متوقف می‌شود. این کار به گونه‌ای انجام می‌شود که آینه به طور یکنواخت و یک‌دست خنک شود و محصول نهایی را سخت و تا جای ممکن، عاری از هرگونه نقص کند.

همچنین یک ماه و نیم دیگر طول می‌کشد تا آینه به دمای اتاق برسد. در آن مرحله است که می‌توان فرآیند طولانی پرداخت آن را آغاز کرد.

ساخت یک قطعه شیشه‌ای تکمیل شده از تلسکوپ حدود چهار سال به طول می‌انجامد. دانشگاه آریزونا در سال ۲۰۱۹ کار بر روی آینه دوم "GMT" را به پایان رساند که اکنون در انبار است و منتظر است تا به شیلی، محل استقرار نهایی بزرگترین تلسکوپ دنیا منتقل شود.

با توجه به اینکه این پروژه در سال ۲۰۱۵ زمین‌گیر و متوقف شد، اتمام آن تا اواخر دهه فعلی محقق نخواهد شد، اما پس از اتمام ساخت، "GMT" می‌تواند تصاویری را ثبت و ضبط کند که ۱۰ برابر واضح‌تر از تصاویر تولید شده توسط تلسکوپ فضایی "هابل" است.

انتهای پیام


10978998
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار رسانه‌ای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد که هیچ گروهی، حق ورود خودسرانه به دانشگاه ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت مددکاری اجتماعی را تلفیقی از علم، هنر و عشق دانست و گفت: هدف نظام درمانی باید به‌گونه‌ای باشد که بیماران، علاوه بر رنج بیماری، دغدغه و رنج دیگری را متحمل نشوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با اشاره به جزئیاتی از حمله سایبری به زیرساخت‌های ارتباطی کشور، درباره علت کندی اینترنت نیز توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت از افزایش سه‌برابری انجام تست‌های تشخیص اچ‌آی‌وی در پویش «من هم تست اچ‌آی‌وی می‌دهم» خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست بازرسی فنی و نظارت اداره کل داروی سازمان غذا و دارو، به اظهارات مطرح‌شده درباره بی‌اهمیت بودن تاریخ انقضای دارو، واکنش نشان داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور وزیر بهداشت با اشاره به نقش مددکاران، گفت: مهم‌ترین عنصر در مددکاری، تسهیل‌گری همبستگی اجتماعی در کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره مددکاری اجتماعی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: کارگروه‌های حمایت از کودکان در تمامی بیمارستان‌های دولتی کشور تشکیل شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه‌های شهید بهشتی، تهران و علامه طباطبایی اعلام کردند که کلاس‌های آموزشی آنها تا پایان نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ غیر حضوری خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: به مناسبت سالروز شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی، از ۸ دی‌ماه سال جاری ۲۸ مدرسه آماده پذیرش زائران است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: تلاش ما بر این است که دارو‌های مشمول بیمه و ضروری افزایش قیمت نداشته باشند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است