علمی فناوری 16:25 - 10 تیر 1399

ستاره ای ۲.۵ میلیون بار درخشان‌تر از خورشید ناپدید شده است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، یکی از بزرگترین ستاره های جهان به طور مرموزی از نظرها ناپدید شده است.

این ستاره در فاصله ۷۵ میلیون سال نوری زمین در کهکشان کوتوله کینمن (Kinman Dwarf Galaxy) قرار داشت اما اکنون دیگر قابل مشاهد نیست و محققان دلیل آن را نمی دانند.

هنگامیکه  محققان سعی کردند با رصد این ستاره درباره چگونگی مرگ ستاره های عظیم اطلاعاتی به دست بیاورند، متوجه ناپدیدشدن مرموز آن شدند. بین ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ میلادی تحقیقات وسیعی روی این ستاره انجام شده و مشاهدات نشان داد که در اواخر عمر خود به سر می برد، به همین دلیل ستاره مذکور هدفی ایده آل برای یک پژوهش جدید به حساب می آمد.

آندرو آلن محقق  کالج ترینیتی دوبلین و محقق ارشد تحقیق در این باره می گوید: ما از ناپدید شدن ستاره بسیار تعجب کردیم. ممکن است ستاره درخشندگی خود را از دست داده باشد و گرد وغبار آن را از نظر پوشانده است.

اما محققان معتقدند این سیاره بدون انفجار و تبدیل شدن به ابرنواختر خاموش شده و در یک سیاهچاله سقوط کرده است.

آلن در این باره می افزاید: اگر این امر صحیح باشد، این نخستین فرآیند رصد مستقیم ستاره عظیمی است که حیات آن بدون انفجار و به این شیوه پایان می یابد. چنین کشفی درک انسان از چگونگی مرگ ستارگان را تغییر می دهد. 

کهکشان کوتوله کینمن در صورت فلکی آکواریوس قرار دارد. این صورت فلکی به اندازه ای از زمین دور است که ستاره شناسان نمی توانند ستارگان را به طور دقیق ببینند. در عوض آنها نشانه هایی خاص از هر ستاره را رصد می کنند. یکی از نشانه ها این بود که این ستاره درخشان که ۲.۵ میلیون بار درخشان تر از خورشید بود.

هنگامیکه محققان در سال ۲۰۱۹ میلادی این کهکشان را رصد کردند نه نشانی از ستاره و نه ابر نواختر (علامتی از مرگ ستاره) وجود نداشت. در عوض این شی آسمانی ناپدید شده بود.

محققان برای رصد دقیق تر، برخی از ابزارهای  تلسکوپ VLT در رصدخانه جنوب اروپا آن را رصد کردند. اما با وجود ماه ها کار و تلاش نتوانستند نشانی از ستاره بیابند.


10596876
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت تقویت بنیاد علم، از هدف‌گذاری دولت برای افزایش بودجه پژوهش به یک‌هزار میلیارد تومان خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس گروه فضایی صاایران درباره سنگین‌ترین ماهواره ایرانی گفت: «پایا» یا طلوع ۳، ظرف تنها ۱۰ روز پس از پرتاب موفقیت‌آمیز در هفتم دی‌، تصاویر عملیاتی خود را به زمین ارسال کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ۱۴ هزار و ۲۳۷ نفر از استادان دانشگاه‌های مختلف ایران با صدور بیانیه‌ای، اقدام اروپا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را غیرحقوقی، غیرمسئولانه و ضدانسانی توصیف کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید ادعا کرده است که ابزار‌های هوش مصنوعی ممکن است به مرور زمان در تغییر باورها، ارزش‌ها و حتی تصمیمات شخصی افراد نقش داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه پزشکی جدید نشان داد که مصرف منظم روغن ماهی با کاهش خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) مرتبط است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ نورد پرسویرنس ناسا اولین سفر خود به این سیاره سرخ را بدون دخالت انسان به پایان رساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با چند تنظیم ساده در روتر قدیمی، می‌توان آن را برای کار‌های مختلف در خانه یا محل کار دوباره استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان تغذیه علاوه بر نوع غذایی که مصرف می‌کنیم، بر اهمیت نحوه غذا خوردن نیز تأکید می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شیء مرموز پرنده مانند، دوباره بر فراز خورشید ظاهر شده است!
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارت ورود به جلسه آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ از ۱۹ بهمن بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است