علمی فناوری 16:25 - 10 تیر 1399

ستاره ای ۲.۵ میلیون بار درخشان‌تر از خورشید ناپدید شده است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، یکی از بزرگترین ستاره های جهان به طور مرموزی از نظرها ناپدید شده است.

این ستاره در فاصله ۷۵ میلیون سال نوری زمین در کهکشان کوتوله کینمن (Kinman Dwarf Galaxy) قرار داشت اما اکنون دیگر قابل مشاهد نیست و محققان دلیل آن را نمی دانند.

هنگامیکه  محققان سعی کردند با رصد این ستاره درباره چگونگی مرگ ستاره های عظیم اطلاعاتی به دست بیاورند، متوجه ناپدیدشدن مرموز آن شدند. بین ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ میلادی تحقیقات وسیعی روی این ستاره انجام شده و مشاهدات نشان داد که در اواخر عمر خود به سر می برد، به همین دلیل ستاره مذکور هدفی ایده آل برای یک پژوهش جدید به حساب می آمد.

آندرو آلن محقق  کالج ترینیتی دوبلین و محقق ارشد تحقیق در این باره می گوید: ما از ناپدید شدن ستاره بسیار تعجب کردیم. ممکن است ستاره درخشندگی خود را از دست داده باشد و گرد وغبار آن را از نظر پوشانده است.

اما محققان معتقدند این سیاره بدون انفجار و تبدیل شدن به ابرنواختر خاموش شده و در یک سیاهچاله سقوط کرده است.

آلن در این باره می افزاید: اگر این امر صحیح باشد، این نخستین فرآیند رصد مستقیم ستاره عظیمی است که حیات آن بدون انفجار و به این شیوه پایان می یابد. چنین کشفی درک انسان از چگونگی مرگ ستارگان را تغییر می دهد. 

کهکشان کوتوله کینمن در صورت فلکی آکواریوس قرار دارد. این صورت فلکی به اندازه ای از زمین دور است که ستاره شناسان نمی توانند ستارگان را به طور دقیق ببینند. در عوض آنها نشانه هایی خاص از هر ستاره را رصد می کنند. یکی از نشانه ها این بود که این ستاره درخشان که ۲.۵ میلیون بار درخشان تر از خورشید بود.

هنگامیکه محققان در سال ۲۰۱۹ میلادی این کهکشان را رصد کردند نه نشانی از ستاره و نه ابر نواختر (علامتی از مرگ ستاره) وجود نداشت. در عوض این شی آسمانی ناپدید شده بود.

محققان برای رصد دقیق تر، برخی از ابزارهای  تلسکوپ VLT در رصدخانه جنوب اروپا آن را رصد کردند. اما با وجود ماه ها کار و تلاش نتوانستند نشانی از ستاره بیابند.


10596876
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است