علمی فناوری 01:57 - 18 مهر 1398
در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد
مدیر پژوهش و فناوری شرکت نفت از انجام فاز آزمایشی نانو سیال در میدان نفتی بلال برای افزایش ازدیاد برداشت خبر داد و گفت: این شرکت در تلاش است تا با حضور در نمایشگاه فناوری نانو علاوه بر آنکه توانمندی‌های خود را در حوزه کاربردهای نانو در صنعت نفت ارائه دهد، با توانمندی‌های شرکت‌های فناور در این حوزه آشنا شود.

افزایش برداشت از میدان نفتی "بلال" با نانو سیالات/حضور نفتی‌ها در نمایشگاه نانو فناوری

دکتر ابراهیم طالقانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه کاربردهای فناوری نانو در حوزه‌های بالادستی نفت کمتر شناخته شده است، افزود: عمدتا این فناوری برای ساخت تجهیزات و لوازم مصرفی صنعت نفت خود را نشان داده است.

وی ادامه داد: از این رو در مجموعه شرکت ملی نفت کمیته‌ای به نام "کمیته نانو" را تشکیل دادیم و در زمینه کاربردهای علم و فناوری نانو در بخش بالادستی احصا می‌کنیم؛ از این رو از شرکت‌های عملیاتی و بخش‌های مختلف این صنعت دعوت می‌کنیم و با همکاری مدیریت کالا که خریدها را بر عهده دارد، در تلاش هستیم تا تجهیزات و موادی را تهیه کنیم که کارایی آنها با علم و فناوری نانو ارتقا یافته باشد.

طالقانی با بیان اینکه موضوع کاری این کمیته موضوع جدیدی نیست، خاطر نشان کرد: این کمیته جلساتی را برگزار کرده است و تمامی نیازهای عملیاتی و کالایی شرکت‌های فرعی حوزه نفت که می‌تواند مشمول موضوع این کمیته باشد را مشخص کردند و به‌زودی فهرست حوزه‌هایی که قابلیت رسوخ فناوری نانو در آنها است را منتشر می‌کنیم.

به گفته وی در هفته آینده فهرست اولیه این کمیته اعلام خواهد شد.

اجرای کاربردی کردن نانو فناوری در فاز آزمایشی

مدیر پژوهش و فناوری شرکت نفت، ماموریت اصلی شرکت نفت را تولید نفت ذکر کرد و ادامه داد: در این راستا در تلاش هستیم از فناوری نانو برای تولید و ازدیاد برداشت نفت بهره ببریم؛ از این رو پروژه‌ای را در این زمینه تعریف کردیم.

طالقانی در این باره توضیح داد: برای این منظور یکی از میادین نفتی به نام میدان "بلال" در شرکت نفت فلات قاره کاندید برای تزریق سیال ویژه‌ای شد.

وی با تاکید بر اینکه این سیال با استفاده از فناوری نانو تولید شده است، اظهار کرد: این سیال به همراه مواد تزریقی در میدان نفتی بلال تزریق خواهد شد و آزمایش‌های اولیه این پروژه نشان داد که این نانو سیال توانست به مقدار قابل ملاحظه‌ای میزان تولید نفت را افزایش دهد که این امر نتیجه امیدوارکننده‌ای است.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت نفت: اضافه کرد: بر این اساس تولید چندین بشکه از این نانو سیال را در دستور کار داریم و قرار است این میزان در چاه کاندید تزریق شود تا آثار ازدیاد برداشت را با استفاده از مواد مشاهده کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از این نانوسیال شاهد افزایش چشمگیر از چاه‌ها نفت باشیم و اضافه کرد: ما تاکنون از سیال نانو برای تزریق استفاده نکرده بودیم و این اولین تجربه ازدیاد برداشتی ما با استفاده از نانو بود که با همکاری شرکت نفت فلات قاره در میدان نفتی بلال در حال انجام است.

طالقانی، این طرح را متعلق به پژوهشگاه صنعت نفت ذکر کرد و ادامه داد: با انجام تست میدانی می‌توانیم با اطمینان بیشتری اعلام کنیم که درصد تولید ناشی از نانو فناوری به چه میزان بوده است.

حضور نفتی‌ها در نمایشگاه نانو فناوری

مدیر پژوهش و فناوری شرکت نفت با اشاره به برگزاری نمایشگاه فناوری نانو که از فردا پنج‌شنبه آغاز می‌شود و تا 21 مهرماه ادامه دارد، خاطر نشان کرد: در این نمایشگاه همه نخبگان و دانشمندان این حوزه حضور دارند و ما در این نمایشگاه حضور داریم تا آنچه را که تاکنون در حوزه کاربردهای نانو در صنعت نفت دست یافتیم، به آنها ارائه دهیم.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر در تلاش خواهیم بود تا با دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی با کاربرد در صنعت نفت آشنا شویم.

طالقانی خاطر نشان کرد: برگزاری این نمایشگاه باعث می‌شود تا ما با بضاعت و بنیه کشور در حوزه علم و فناوری نانو آشنا شویم، ضمن آنکه زمینه‌های همکاری‌های دیگری را با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در بخش نانو ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام


10262464
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی ایران بر لزوم بازنگری و به‌روز‌رسانی برنامه صنعت فضایی کشور تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اعلام شرکت گوگل، اکنون نقشه‌های گوگل از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی در دسترس بودن ایستگاه‌های شارژ و شارژر‌های خودرو‌های برقی استفاده خواهند کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اورژانس استان تهران در پی اظهارات مطرح شده از سوی یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه سیصد و هفتاد و دوم شورا، توضیحاتی را برای تنویر افکار عمومی منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» «یان لکان «(Yann LeCun) دانشمند ارشد هوش مصنوعی شرکت «متا» که مهم‌ترین فرد در توسعه هوش مصنوعی برای این شرکت بزرگ شناخته می‌شود، پس از ۱۲ سال می‌خواهد این شرکت را ترک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: نوسازی زیرساخت‌های آزمایشگاهی، هدایت اعتبارهای مالیاتی و سرمایه‌گذاری ۱۰۰ همتی در دو سال آینده، مسیر یک جهش بزرگ در اکوسیستم علم و فناوری کشور را هموار خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت بازرگانی آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد: مجوز صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته، معادل حداکثر ۳۵ هزار تراشه بلک‌ول انویدیا را به دو شرکت در عربستان سعودی و امارات متحده عربی صادر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد بیشتر اسباب‌بازی‌های پلاستیکی در برزیل حاوی سطوح خطرناکی از فلزات سمی هستند که در برخی موارد تا ۱۵ برابر حد مجاز می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع‌رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: آموکسی‌سیلین، سفکسیم و کوآموکسی‌کلاو به لحاظ ریالی جزو سه داروی پرفروش آنتی‌بیوتیک سال ۱۴۰۳ بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت آموزش و پرورش برای جبران کمبود نیروی خدماتی در مدارس سراسر کشور، اقدام به برگزاری آزمون استخدامی ویژه سرایدار و نیروی خدماتی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بیماری‌های عفونی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: افزایش آمار ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در این فصل طبیعی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است