علمی فناوری 22:12 - 29 مهر 1400
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری مطرح کرد
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری از بازگشت ۲۶۰۰ نفر نخبه ایرانی فارغ التحصیل از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا به ایران خبر داد.

بازگشت ۲۶۰۰ نخبه ایرانی به کشور طی ۵ سال/دیده شدن دانشمندان جهان اسلام با اقدام ایران

به گزارش ایسنا سورنا ستاری امروز درحاشیه آیین اختتامیه چهارمین دوره جایزه مصطفی (ص) در جمع خبرنگاران افزود: جوایزی مانند نوبل که اقدام به انتخاب افراد برجسته در حوزه‌های مختلف می‌کند و همچنین جایزه مصطفی (ص) که هر دو سال یک بار برگزار می‌شود، در واقع الگوهای علمی هستند و جهان اسلام می‌تواند جایزه‌ای برای خودش داشته باشد.

وی با اشاره به روند انتخاب دانشمندان برتر جهان اسلام در جایزه مصطفی(ص)، اظهار کرد: در این دوره از جایزه دانشمندان برتر در دو بخش انتخاب شدند؛ یک دسته از دانشمندان معرفی شده، دانشمندانی هستند که مقیم کشورهای اسلامی‌اند.

ستاری با بیان اینکه این دسته از دانشمندان برگزیده تحصیلات خود را در کشورهای دیگر به پایان رسانده‌اند و در کشورهای اسلامی به فعالیت خود ادامه داده‌اند، ادامه داد: بخش دیگر برگزیدگان، افرادی هستند که می‌توانند به دانشمندان اسلامی در پیشبرد علم کمک کنند که اقدام بسیار ارزشمندی است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه نمونه این دانشمندان را می‌توان در همه ادوار جایزه مصطفی(ص) مشاهده کرد، یادآور شد: کشف دانشمندانی که در اعطای جوایز دیگر جهانی دیده نمی‌شود، می‌تواند یکی از اهداف جایزه مصطفی(ص) باشد و فکر می‌کنم که اعطای این جایزه حرکت و اقدام جدی در حوزه علم و فناوری در کشورهای اسلامی باشد.

وی درباره برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان برای بازگشت نخبگان ایرانی، توضیح داد: در ۵ سال گذشته برنامه‌ای را برای بازگرداندن نخبگان ایرانی مقیم خارج در بنیاد ملی نخبگان اجرایی کردیم که تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از این نخبگان که از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا فارغ التحصیل شده‌اند، در قالب این برنامه به کشور بازگشته‌اند.

ستاری اضافه کرد: حدود ۲۵ درصد از این تعداد نخبه ایرانی بازگشته به کشور در دانشگاه‌های کشور مشغول به فعالیت هستند، ولی بیشتر آنها در شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌هایی که بعضا خود آنها مؤسس بودند، مشغول به فعالیت شدند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری تاکید کرد: این اقدام برنامه‌ای است که در بنیاد ملی نخبگان برای بازگردان نخبگان ایرانی توسعه داده شده است.

انتهای پیام


11282923
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه ماهواره‌های دیگری در بهمن ماه آینده به فضا پرتاب خواهیم کرد، گفت: مجموعه ماهواره‌های مهم شهید سلیمانی با ماهواره بر‌های داخلی به فضا پرتاب می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه با حضور ۱۲۰ نفری در پنجمین دوره بازی‌های پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵ دبی، توانمندی و شایستگی خود را نشان دادند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صنعت فضایی را یک ضرورت راهبردی برای آینده کشور دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گزارش‌ها از وضعیت قطب شمال زنگ خطر را به صدا درآورده‌اند؛ به گونه‌ای که گرمایش بی‌سابقه و ذوب سریع، ثبات جهانی را تهدید می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر مشترک PlayStation Plus هستید، اکنون این فرصت را دارید که به مناسبت کریسمس، از مجموعه‌ای فوق‌العاده از بازی‌ها در PS۵ لذت ببرید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید بر نقش حیاتی میکروبیوم روده تأکید کرده است؛ به گونه‌ای که این باکتری‌ها می‌توانند مواد شیمیایی ترشح کنند که با سیگنال‌های بیولوژیکی در بدن تعامل دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر هنگام طلوع یا غروب به آسمان نگاه کنید، سیاره زهره فوراً توجه شما را جلب خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاهش شدید دمای بدن به زیر ۳۵ درجه سانتیگراد (۹۹ درجه فارنهایت) می‌تواند منجر به عوارض جدی برای سلامتی و حتی مرگ شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماهواره‌های ایرانی «ظفر۲»، «پایا» و نمونه‌ی دوم «کوثر» با موفقیت توسط پرتابگر روسی سایوز به مدار نزدیک زمین (لئو) پرتاب شدند.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ریلمی تبلیغات گوشی جدید خود را آغاز کرده است که از نظر مشخصات و قابلیت‌های دوربین با بهترین گوشی‌های هوشمند اندرویدی رقابت خواهد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است