اجتماعی 03:01 - 04 اسفند 1396
مدیرعامل انجمن ام.اس مطرح کرد
مدیرعامل انجمن ام.اس گفت: سازمان تامین اجتماعی بیماران مبتلا به ام.اس را که پیش از ورود به شغل خود دچار این بیماری شده‌ و بعد از آن از کار افتاده شده‌اند، مشمول از کارافتادگی نمی‌داند و برایشان مستمری در نظر نمی‌گیرد.

چالش بیمه‌ای بیماران "ام.اس" با تامین اجتماعی

عبدالحسین هوشمند در گفت‌وگو با ایسنا،  درباره مساله اشتغال بیماران مبتلا به "ام. اس" در ایران توضیح داد و گفت: آینده شغلی در  بیماران ام. اس که در سن جوانی به این بیماری مبتلا می‌شوند زیرسوال است. نیاز به شغل در آنها آشکارتر از بیماری‌های دیگر است؛ چراکه این موضوع میتواند برایشان به معنی تجدید روحیه و امید به زندگی باشد. کارفرماها ترجیح می‌دهند کسانی را به کار گیرند که شرایط جسمی بهتری داشته باشند تا دغدغه‌ای برای آنها ایجاد نکنند؛ بنابراین شانس اشتغال برای این گروه کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: کسانی که شغلی دارند و در همین دوره دچار بیماری می‌شوند، نگران هستند که کارفرما یا دستگاه محل اشتغال آنها از این موضوع اطلاع پیدا کند، یعنی بیماری را برای خود تهدید شغلی می‌دانند؛ بنابر این سعی می‌کنند تا جایی که می‌توانند آن را آشکار نکنند تا شغل‌شان را از دست ندهند.  اگر بیماری در این افراد قبل از اشتغال ایجاد شده باشد و در مدت اشتغال خود دچار ناتوانی شوند، سازمان تامین اجتماعی آنها را مشمول از کارافتادگی نمی‌داند.

هوشمند یکی از راهکارهای حل این مساله را در نظر گرفتن مستمری با استفاده از سنوات بیمار دانست و ادامه داد: علاوه بر این تامین اجتماعی می‌تواند حداقل حقوقی را برای این افراد در نظر بگیرد. با توجه به اینکه چنین مواردی رعایت نمی‌شود، بیماران بیماری خود را کتمان می‌کنند. همچنین می‌توان برای شرکت‌ها و دستگاه‌هایی که از بیماران ام. اس و خاص نیرو به کار می‌گیرند، مشوق‌هایی مانند معافیت از بیمه در نظر گرفت.

برای کارفرمایان مشوق درنظر بگیریم

وی یکی دیگر از این مشوق‌ها را تخفیف به کارفرمایان و معافیت آنها از پرداخت سهم بیمه کارفرما دانست و اضافه کرد: این دو انگیزه باعث ایجاد رغبت برای شرکت‌ها می‌شود تا بیماران ام. اس را به کار گیرند. ما بیمارانی را داریم که مشغول به کار بودند، اما به دلیل بیماری و از کارفتادگی مستمری از کارفتادگی برای آنها برقرار نشد. بیش از ۹۰ درصد آنها وقتی بیماری در آنها تشخیص داده و کنترل می‌شود، زندگی عادی مانند دیگران دارند. بیماری فقط در دو یا سه درصد افرادی که به ما مراجعه کرده‌اند پیش‌رونده بوده و از کارافتاده شده‌اند. این طور نیست که بعد از تشخیص بیماری، فرد به سرعت به سمت از کار افتادگی برود.

هوشمند درباره اقدامات انجمن ام. اس برای برطرف کردن مساله اشتغال این بیماران نیز توضیح داد و گفت: انجمن برای ایجاد اشتغال و صنایع دستی اقدام کرده است. علاوه بر آن با سازمان‌هایی وارد مذاکرده شدیم تا بخشی از خدماتی که قرار است برون‌سپاری کنند توسط بیماران ام. اس انجام شود.

برای بیماران ام. اس یارانه بهزیستی در نظر گرفته شود

مدیرعامل انجمن ام. اس با بیان اینکه لازم است بیماران ام. اس از یارانه بهزیستی برخوردار شوند، افزود: کمیسیون پزشکی سازمان بهزیستی کسی را معلول تلقی می‌کند که به تنهایی نتواند امور خود را انجام دهد و دچار از کار افتادگی باشد. اما بیماران ام. اس چون این شرایط را ندارند، معلول در نظر گرفته نمی‌شوند. جنبه منفی این موضوع این است که بهزیستی آنها را تحت پوشش قرار نمی‌دهد. در صورتی که بیمار ام. اس هم که دچار معلولیت قطعی نشده باید  از بهزیستی یارانه بگیرد؛ چون او برای اینکه روی ویلچر نشیند هزینه‌های زیادی مانند کار درمانی، مشاوره و ... می‌پردازد؛ در نتیجه ضرورت دارد که دولت به آنها کمک کند، اما مبنای کمک دولت، بهزیستی است. گاهی این بیماران تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در ماه هزینه دارو پرداخت می‌کنند. اگر بیماری روی ویلچر بنشیند این رقم تا سه میلیون تومان و اگر  پیشرفته‌تر شود تا پنج میلیون تومان نیز افزایش پیدا می‌کند.

هوشمند با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد داروی این بیماران تحت پوشش بیمه قرار دارد، افزود: بخش عمده‌ای از این داروها رایگان است، اما فرانشیز سهم بیمار در بخشی از این داروها که حتی ایرانی نیز هستند ۷۵۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. این هزینه فشار زیادی به خانواده‌ها وارد می‌کند. در لایحه حمایت از معلولان موادی وجود دارد که می‌تواند برای بیماران خاص نیز راهگشا باشد؛ به همین دلیل منتظر ابلاغ آن هستیم.

انتهای پیام


9688249
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» سرپرست برنامه ریزی و توسعه شرکت پتروشیمی فن آوران از ثبت دانش فنی تکنولوژی تجاری سازی و ساخت پایلوت نیمه صنعتی طرح تبدیل دی اکسید کربن به متانول خبر داد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» آتش شاکرمی درگیر رفیق بازی ها و مسائل شخصی خود است و در شب هایی از هفته که مهمان دارد، نیکا اجازه ندارد به خانه او بیاید، چون شاید مدل مهمانی برای سن او مناسب نباشد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» باحضور سخنگوی دولت از "پیگ هوشمند" و دیگر محصولات دانش بنیان در غرفه پیشگامان نمایشگاه اینوتکس 2024 رونمایی شد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی از ضرورت دسترسی به دوربین های مراکز عمومی برای پلیس راهور به منظور مدیریت و نظارت بر ترافیک خبر داد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» در راستای تحقق شعار سال "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین"، 12 دستگاه کلیدی کشور موظف به خرید تجهیزات فناورانه از شرکت های ایرانی شدند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» امروز همزمان با آغاز برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ، صندوق های اخذ رای در ایستگاه های منتخب مترو تهران و حومه نیز مستقر شد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اختصاص 100 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای طرح های نیمه تمام گردشگری کشور خبر داد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به اهمیت خودکفایی در زمینه تولید کاتالیست گفت: زمانی نقطه ضعفی در حوزه کاتالیست داشتیم و آن این بود که از نظر فناوری توان ساخت کاتالیست را نداشتیم اما به همت دوستانی مثل شما این تابو شک...
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» آلرژی یا حساسیت زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به یک ماده خارجی حساسیت زا، که معمولاً بی ضرر است، بیش از حد واکنش نشان می دهد اما راهکارهایی برای کاهش علائم حساسیت فصلی وجود دارد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» با آغاز حمله وحشیانه به رفح، آرماگدونی که صهیونیستها دنبالش بودند، به وقوع نمی پیوندد و صهیونیستها در سراشیبی سقوط کاملند اما میخواهند با یک هاری مضاعف، برای خود تسکینی ایجاد کنند. هارماگدون در حال وقوع است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است