استانی 04:35 - 13 مرداد 1394
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ایلام خواستار شد:
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ایلام از بی‌توجهی نسبت به حفر فراوان چاه‌های مجاز و غیرمجاز و برداشت غیراصولی از منابع زیرزمینی که اکثراً مسئولان ذی‌ربط از آن مطلع هستند، انتقاد کرد.

رسانه ملی به جای تبلیغ چیپس و پفک، به مظلومیت آب بپردازد

«احسان عبدلی» در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی ایلام، گفت: چند دهه مدیریت نامناسب و غلط منابع آب و استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی پیامدهای مخربی از جمله خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌های کشور از دریاچه ارومیه گرفته تا ناپدید شدن یک‌شبه دریاچه‌ی تاق‌بستان را در پی داشته و این رویه‌های غلط کشور را به وضعیت بحرانی کنونی رسانده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد افزود: حفر چاه‌های فراوان مجاز و غیرمجاز و برداشت غیراصولی از منابع زیرزمینی پیش چشم وزارت نیرو صورت گرفته و از عوامل اصلی خشک شدن رودخانه‌ها، چشمه‌ها و دیگر منابع آبی است.

وی با تأکید بر بی‌توجهی به شرایط بحرانی منابع آب در کشور گفت: باوجود این‌که از مرز بحران هم گذشته‌ایم اما به نظر می‌رسد متولیان امر هنوز مسأله را جدی نگرفته و تنها اقدام عملی در جهت مقابله با بحران به پخش چند آگهی تبلیغاتی با آدرس غلط منحصر شده است.

عبدلی ضمن انتقاد از تبلیغات تلویزیونی، اظهار کرد: بهتر است که رسانه‌ی ملی با توجه به نفوذ گسترده‌ای که دارد به‌جای پرداختن به تبلیغ چیپس و پفک و برنج و... اندکی هم به مظلومیت آب بپردازد و این موضوع مهم را در دستور کار قرار دهد.

وی با بیان این‌که اگرچه در همه‌ی حوزه‌ها باید صرفه‌جویی صورت گیرد، ادامه داد: ولی با توجه به این‌که بیش از 90 درصد مصارف در حوزه‌ی کشاورزی صورت می‌گیرد اقدامات اصلی از قبیل اصلاح روش‌های آبیاری و الگوی کشت باید در این حوزه صورت گیرد و استفاده از روش‌های نوین آبیاری، تکنولوژی‌ها و تجربیات نوین باید در دستور کار قرار گیرد.

عبدلی با بیان این‌که در کشوری با میزان تبخیر بالا استخراج منابع آبی زیرزمینی با شیوه‌های فعلی نوعی سرمایه‌سوزی است، تأکید کرد: لازم است که از کاشت گونه‌هایی مثل هندوانه، برنج و ... که نیاز شدیدی به آب دارند جلوگیری شود.

وی با انتقاد از عدم هماهنگی و جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌های متولی و مصرف‌کننده آب، گفت: شاهد نوعی عدم انسجام در سیاست‌های کلان در حوزه‌ی آب هستیم و درحالی‌که وزارت جهاد کشاورزی، عمده برنامه‌ها و سیاست‌هایش در راستای اشتغال‌زایی و بنابراین مصرف بیشتر متمرکزشده، سیاست حفظ منابع آبی در پرده‌ای از ابهام قرار دارد و وزارتخانه فقط به دنبال ارائه بیلان کاری است و صنعت حفظ و نگهداری منابع آب هم‌چنان بدون متولی مانده و روند امور به شکلی است که لحظه‌شماری برای قطع آب منازل شروع‌ شده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد واحد ایلام با اشاره به پیچیدگی و درهم تنیدگی مصرف آب و برق تأکید کرد: ارتباط مصرف در این دو حوزه آن‌چنان است که نمی‌توان مرزی بین این دو کشید و با افزایش مصرف برق میزان آب خروجی از سدها نیز افزایش می‌یابد و بنابراین بایسته است که وزارت نیرو با استفاده از روش‌های نوین تولید برق و استفاده از انرژی‌های پاک و پایدار مانند انرژی خورشیدی، بادی و ژئوترمال میزان استفاده از منابع آبی برای تولید برق را کاهش دهد و به‌جای رهاسازی آب از پشت سدها از این نوع روش‌ها استفاده کند که علاوه بر حل مشکل کم‌آبی از نظر زیست‌محیطی هم دارای آثار و نتایج بسیار مثبتی است.

وی در زمینه‌ی استفاده از کولرهای آبی نیز اظهار داشت: استفاده از کولرهای آبی در فصل تابستان یکی دیگر از دلایل افزایش مصرف آب در فصل گرماست، به‌گونه‌ای که می‌توان گفت در فصل تابستان در شهری مانند ایلام اگر میزان برق تولیدی از منابع پاک افزایش یابد می‌توان کم‌کم کولرهای آبی را که از منابع عمده مصرف آب در فصل کم بارش و کم آب هستند از چرخه حذف کرد.

عبدلی ادامه داد: با تجهیز منازل به سیستم برق خورشیدی می‌توان هم در فصل گرم سال کولرهای گازی را جایگزین کولرهای آبی کرد و در فصول سرد هم از انرژی پاک خورشیدی در گرمایش بهره برد.

انتهای پیام


6855042
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است