علمی فناوری 16:37 - 01 بهمن 1400
ناسا اخیرا تصویری جذاب از خوشه‌های ستاره ای که توسط تلسکوپ فضایی هابل به ثبت رسیده است را منتشر کرد و نوشت: آیا نقاط آبی-سفید رنگ را مشاهده می‌کنید؟

شکوه یک کهکشان از نگاه "هابل"

به گزارش ایسنا، ناسا با انتشار این تصویر نوشت: آیا نقاط آبی-سفید رنگ را می‌بینید؟ آنها ستاره نیستند؛ آنها خوشه‌های ستاره‌ای هستند و این تصویر که توسط تلسکوپ فضایی هابل به ثبت رسیده است، تصویری از کهکشان Arp ۲۲۰ است که این کهکشان دارای خوشه‌های ستاره‌ای بسیار است و در فاصله ۲۵۰ میلیون سال نوری از ما قرار دارد.

خوشه ستاره‌ای مجموعه‌ای از ستارگانند که با نیروی گرانشی دوجانبه به یکدیگر پیوسته‌اند. ستارگان هر خوشه، هم‌زمان و از یک ابر غبار و گاز زاده شده‌اند و بنابراین سن و ترکیب‌شان مشابه‌است، ولی نوع این ستارگان متفاوت است، چون جرم‌های متفاوتی دارند. چرخه حیاتی ستاره را جرم آن تعیین می‌کند.

به نظر می‌رسد که Arp ۲۲۰ یک کهکشان منفرد و عجیب است، اما در واقع نمونه‌ای نزدیک از پیامدهای برخورد بین دو کهکشان مارپیچی است. این برخورد که حدود ۷۰۰ میلیون سال پیش رخ داد، منجر به ایجاد ۲۰۰ خوشه ستاره‌ای عظیم در منطقه‌ای پر از گرد و غبار به وسعت حدود ۵۰۰۰ سال نوری شد.

"هابل" پروژه‌ی مشترک ناسا و آژانس‌ فضایی اروپا و کانادا است و بیش از سه دهه به رصد فضا پرداخته است. این تلسکوپ بیش از ۱.۵ میلیون رصد انجام داده و بیش از ۱۸ هزار مقاله علمی براساس داده‌های آن منتشر شده است. هابل با سرعت ۲۷ هزار و ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت مدار زمین را دور می‌زند و در فاصله‌ی ۵۴۷ کیلومتری زمین قرار دارد. این تلسکوپ در ماه آوریل سال ۱۹۹۰ از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا ارسال شد. "هابل" یکی از بزرگترین و پرکاربردترین تلسکوپ‌ها به شمار می‌آید.

۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ ناسا تلسکوپ قدرتمند دیگری موسوم به "جیمز وب" که اغلب به عنوان جانشین "هابل" از آن یاد می‌شود را پرتاب کرد. "وب" اغلب به عنوان جانشین یا جایگزین "هابل" توصیف می‌شود، اما به رغم تعداد انگشت شماری مشکل در طول این سال‌ها، ابزارهای علمی "هابل" همچنان قوی هستند. نمی‌توان گفت "وب" جایگزین "هابل" خواهد شد، چرا که "هابل" همچنان در حال رصد کیهان است و ناسا امیدوار است تا چند سال دیگر، احتمالا تا دهه ۲۰۳۰ نیز بتواند از آن استفاده کند.

انتهای پیام


11420193
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعاتکنفرانس جهانی توسعه ارتباطات راه دور را فرصتی برای گفت‌و‌گو‌های راهبردی و هماهنگی‌های بین‌المللی در حوزه زیرساخت‌های دیجیتال دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور احکام جداگانه‌ای، «سیدظفراله کلانتری» و «سیدحیدر میرفخرالدینی» را به عنوان سرپرستان دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و یزد منصوب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تأیید انتخاب اعضای هیأت­‌های نظارت بر ضوابط نشر کتاب» که در جلسه ۹۲۳ مورخ ۱۳ آبان ۱۴۰۴ این به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تلسکوپ فضایی جیمز وب موفق شد تا اولین نسل از ستارگان کیهان را رصد کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هکر‌ها از طرق مختلف سعی می‌کنند تا به تلفن شما نفوذ کنند که دانستن راه‌های مقابله با آن ضروری است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک سیاره جدید نزدیک به زمین، اسرار سیاراتی را که میزبان حیات بوده‌اند، آشکار کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان فناوری ساخت زیستی برای اندام‌ها و رگ‌های خونی مصنوعی را توسعه می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمند روسی هرگونه شواهدی مبنی بر منشأ مصنوعی دنباله‌دار 3I/ATLAS را رد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متقاضیان سهمیه ایثارگران و رزمندگان در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ نسبت به تشکیل پرونده خود اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین اپلیکیشن و چت‌بات تخصصی کارآفرینی، رونمایی جهانی شد که می‌توان آن‌ را سر آغاز عصر تازه‌ای در مشاوره هوشمند کسب‌وکار دانست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است