علمی فناوری 03:39 - 15 آذر 1398
با تلاش فناوران یک شرکت دانش‌بنیان؛
محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس دستگاهی برای تست نوعی از سلول‌های خورشیدی با کاربرد در طراحی و ساخت ماهواره‌ها عرضه کردند که قادر است عملکرد و میزان بازده این سلول‌ها را که وارداتی است، مورد ارزیابی قرار دهد.

امکان تست سلول‌های خورشیدی با کاربرد در ماهواره‌ها در کشور فراهم شد

افشین اصلیان، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا دستگاه تست سلول‌های خورشیدی مولتی جانکشن را از دستاوردهای این شرکت دانش‌بنیان دانست و گفت: سلول‌های خورشیدی که در ساخت ماهواره‌ها استفاده می‌شود، باید دارای بالاترین سطح از بازدهی باشد؛ از این رو در ماهواره‌ها از سلول‌های خورشیدی خاصی با عنوان "مولتی جانکشن" بهره برده می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: این سلول‌ها بر روی بدنه ماهواره‌ها و یا بر روی بالک‌های بازشونده نصب می‌شوند و انرژی مورد نیاز ماهواره‌ها را تامین می‌کنند.

اصلیان با بیان اینکه این سلول‌های خورشیدی از خارج به کشور وارد می‌شود، اظهار کرد: از آنجایی که این سلول‌ها وارداتی هستند، قبل از بهره‌برداری از آن‌ها در پروژه‌های ماهواره‌ای باید مورد تست و ارزیابی قرار گیرند تا میزان صحت عملکردی آنها اثبات شود.

این محقق از طراحی و ساخت دستگاه‌های مرتبط با تست سلول‌های خورشیدی مولتی جانکشن خبر داد و یادآور شد: این سلول‌ها علاوه بر ماهواره‌ها در سیستم‌های خورشیدی متمرکز استفاده می‌شود و این دستگاه قادر به تست سلول‌های خورشیدی برای کاربردهای مختلف است.

اصلیان، مطالعه بر روی سیستم خورشیدی متمرکز را از دیگر زمینه‌های تحقیقاتی این شرکت ذکر کرد و افزود: این سیستم ابتدا نور خورشید را در کانونی متمرکز می‌کند و از این طریق هم آب گرم و هم برق تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه این سیستم خورشیدی متمرکز، کلکتوری است که به طور همزمان هم برق و هم آب گرم تولید می‌کند، توضیح داد: یکسری کلکتورهای حرارتی وجود دارد که تنها آب گرم تولید می‌کند و در این مطالعات ما نوع جدیدی از کلکتورها را طراحی کردیم که قادر است با بازده بالا برق و آب گرم را تامین کند.

انتهای پیام


10311155
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سارینا سبحانی که به‌صورت اتفاقی برای سفر عمره نام‌نویسی کرده بود، امروز از تجربه‌ای سخن می‌گوید که آن را آرامش‌بخش و متفاوت از تمام روزمرگی‌های خود می‌داند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ‌رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش از تدوین و ارائه بسته‌ای سیاستی برای مقابله با آلودگی هوا به نهاد‌های دولتی و قانون‌گذاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به همزمانی شیوع آنفلوآنزا و آلودگی هوا، بر لزوم مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص تغذیه گفت: تغذیه صحیح و برنامه‌ریزی‌شده نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، کاهش عوارض و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی HIV -ایدز- دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: ۳۹ کلاس درس و ۲ سالن ورزشی مخصوص دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه احداث و تحویل داده شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارت امید مادر از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۵، به همه مادران در سراسر کشور که فرزند به دنیا می‌آورند- از فرزند اول تا فرزند آخر- ارائه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در دیدار با کاردار عراق در تهران بر آمادگی کشورمان برای انتقال دانش فنی ساخت ماهواره، اجرای پروژه‌های مشترک کاربردی و توسعه همکاری‌های آموزشی و فناورانه تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در ۱۰ روز اول آذرماه امسال، تعداد مراجعات این بیماران به اورژانس ۱۱۵ به بیش از ۲۱۰ هزار نفر رسیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ترکیبی از سه مکمل نتایج قابل توجهی در معکوس کردن علائم اوتیسم نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان نسبت به خطرات ۷ بازی‌ ویدیویی هشدار داده‌اند که باید از آن‌ها دوری کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است