علمی فناوری 17:55 - 22 مرداد 1398
هزینه تولید برقی صنعتی و تجاری در چین از سیستم‌های خورشیدی، اکنون از برق عرضه شده توسط شبکه سراسری این کشور ارزانتر است.

برق خورشیدی در چین از برق سنتی ارزانتر است

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل،  پژوهشگران هزینه‌های سیستم‌های انرژی خورشیدی را در ۳۴۴ شهر چین تخمین زده‌اند و دریافتند برق تولید شده از سیستم‌های انرژی خورشیدی تجاری و صنعتی اکنون در شهرهای چین ارزان‌تر از برق شبکه سراسری است.

 محققان دریافتند ژنراتورهای خورشیدی در شبکه‌های محلی نسبت به نیروگاههای زغال سنگ در ۲۲ درصد از شهرهای چین با هزینه کمتری برق تولید می‌کنند.

یک "تورینِ برقی" یا شبکهٔ الکتریکی یک شبکهٔ به هم پیوسته برای رساندن برق از تولیدکننده‌ها به مصرف کنندها است. این یافته‌ها نشان می‌دهد که اکنون ممکن است یک انگیزه اقتصادی وجود داشته باشد که موجب جذب سیستم‌های خورشیدی تجاری و صنعتی در چین شود.

"جینیو یان"(Jinyue Yan) مهندس شیمی "مؤسسه سلطنتی فناوری کی‌تی‌اچ"(KTH Royal Institute of Technology) و همکارانش طی این مطالعه کل هزینه‌های راه اندازی و اجرای سیستم‌های انرژی خورشیدی را در شهرهای چین تخمین زدند و این هزینه‌ها را با قیمت برق تورین برقی در سطح شهر مقایسه کردند.

محققان همچنین قیمت برق خورشیدی را در مقیاس تورین برقی تخمین زدند و اطلاعات به دست آمده را با آن‌هایی که از نیروگاه‌های زغال سنگ جمع آوری کرده بودند، مقایسه کردند.

پژوهشگران این مطالعه گفتند: در سال‌های اخیر ، چین نه تنها به یک تولید کننده بزرگ بلکه به یک بازار بزرگ برای فتوولتاییک خورشیدی نیز تبدیل شده است.

فتوولتاییک (Photovoltaics) یا به اختصار PV، یکی از انواع سامانه‌های تولید برق از انرژی خورشیدی است. در این روش با بکارگیری سلول‌های خورشیدی، تولید مستقیم الکتریسیته از تابش خورشید امکان‌پذیر می‌شود. سلول‌های خورشیدی از نوع نیمه رسانا هستند که از سیلیسیوم یعنی دومین عنصر فراوان پوسته زمین ساخته می‌شوند. وقتی نور خورشید به یک سلول فتوولتاییک می‌تابد، بین دو الکترود منفی و مثبت اختلاف پتانسیل بروز کرده و این امر موجب جاری شدن جریان بین آنها می‌گردد. می‌توان فتوولتایک را در دسته فناوری‌های انرژی‌های تجدید پذیر(نوشو) قرار داد.

طی این مطالعه پژوهشگران دریافتند که سیستم‌های انرژی خورشیدی تجاری و صنعتی مبتنی بر فتوولتاییک قادر به تولید برق با هزینه‌های کمتری هستند و این درحالی است که تورین‌های برقی ۳۴۴ شهر مقدماتی چینی را تأمین می‌کند. در بین این شهرها، شهرهای تبت، گانسو، مغولستان داخلی و هیلونگ‌جیانگ بهترین شرایط برابری شبکه را در اختیار کاربر قرار می‌دهند.

 علاوه بر این به گفته پژوهشگران سیستم‌های برق تورین برقی نیز قادر به تولید برق با قیمت پایین‌تر از زغال سنگ در حدود ۲۲ درصد یا ۷۶ درصد شهرهای چین هستند.

انتهای پیام


10206770
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت:۳۰۰ تا ۴۰۰ مدرسه سنگی با همکاری سپاه ساماندهی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: از ابتدای هفته آینده ثبت‌نام وام‌های دانشجویی در سه بخش تحصیلی، ودیعه مسکن و ضروری آغاز خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان کشورمان برای نخستین بار در ایران و دومین بار در جهان، موفق به ساخت داروی دانش‌بنیان اورلیژن، برای درمان بیماری آتروفی نخاعی عضلانی (SMA) شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیوه نامه اجرایی بسته تربیت و یادگیری «از ایرانمان دفاع می‌کنیم» به عنوان بسته مکمل فعالیت‌های کلاسی برای دانش آموزان دوره‌های دوم ابتدایی و متوسطه اول و دوم و بسته محصولات و راهنمای فعالیت مدرسه‌ای «ایرانمون» با امضای وزیر آموزش و پرورش اب...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: فردا، آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری تخصص نیمه متمرکز سال ۱۴۰۵ است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: توسعه اقتصاد دیجیتال بدون بازنگری در رویکرد‌های سنتی و تصمیم‌سازی‌های دولتی ممکن نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاظمی گفت: در حالی که توزیع شیر را طبق توافق‌نامه در سه استان شروع کردیم، اما افزایش قیمت نهاده‌ها برایمان چالش به وجود آورد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان در مورد یک فاجعه اقلیمی بر اثر فروپاشی قطب جنوب در آینده هشدار داده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت واتس آپ پس از مدت‌ها برنامه خود برای اپل واچ را عرضه کرد و اکنون بدون نیاز به گوشی می‌توان از این برنامه استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان قدرتمندترین شراره کیهانی ثبت شده تاکنون را شناسایی کرده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است