بین‌الملل 23:20 - 31 اردیبهشت 1401
هزاران نفر در اعتراض به محکومیت سیاستمدار برجسته مخالف ترکیه در شهر استانبول تجمع کردند.

تظاهرات هزاران نفر از مخالفان اردوغان در استانبول

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هزاران نفر روز شنبه در تظاهراتی در شهر «استانبول» در ترکیه در اعتراض به محکومیت «جانان کفتانچی اوغلو » سیاستمدار برجسته مخالف دولت حاکم ترکیه به دلیل توهین به رئیس جمهورو دولت این کشور تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» تظاهرکنندگان در منطقه مرکزی «مالتپه» سرود خواندند و مخالفان و پرچم‌ءهای ملی را به اهتزاز درآوردند.

کفتانجی اوغلو که به کمتر از پنج سال زندان محکوم شده است، ریاست شعبه استانبول «حزب جمهوری خواه خلق» را بر عهده دارد. در سال ۲۰۱۹، او نقش مهمی در انتخابات شهرداری در این شهر ایفا کرد.

 

استقلال قضایی ترکیه در سال‌های اخیر به ویژه پس از کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ و تغییرات رخ داده در آن‌ مورد توجه قرار گرفته است.

بر اساس قوانین ترکیه، محکومیت‌های کمتر از پنج سال به حالت تعلیق در می‌آیند و دو کارشناس گفتند که کفتانچی اوغلو زندانی نخواهد شد. تحلیلگران از او به عنوان مغز متفکر اپوزیسیون دولت رجب اردوغان یاد می‌کنند.

دیدگاه‌های کفتانچی اوغلو، در مورد تظاهرات‌های ضد دولتی و گروه تروریستی «پ‌ک‌ک»، از دلایل دیگری است که سبب شد دادگاه استانبول برای او پرونده تشکیل بدهد.

حزب خلق جمهوری‌خواه ترکیه قدیمی‌ترین حزب سیاسی در  ترکیه و مهمترین حزب چپ میانه این کشور است که گرایش‌های ملی‌گرایانه، سوسیال دمکرات و لائیک دارد. این حزب، حزب اصلی اپوزیسیون ترکیه و  رئیس آن «کمال قلیچدار اوغلو» است.

چندی قبل وبگاه ترکیه‌ای «دووار» در مطلبی به ناکارآمدی دولت ترکیه و حزب حاکم این کشور اشاره کرد و نوشت، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و حامیانش از افزایش ارزش لیر ترکیه برابر دلار خوشحال شدند، با این حال، گزارش‌ها نشان می‌دهد که این خوشحالی نابجاست. نه تنها بحران ارزی ایجاد شده، بلکه طی دو دهه گذشته حزب حاکم «عدالت و توسعه» مردم ترکیه را فقیرتر کرده است.

این وبگاه  نوشت، مردم ترکیه که از فقر رنج می‌برند در بحبوحه تورم سرسام آور، تلاش می‌کنند زندگی خود را تامین کنند و برخی به جمع آوری سبزیجات و میوه‌های دور ریخته شده توسط فروشندگان در بازارها مبادرت می‌کنند. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/


11568854
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ارتش روسیه با سرعتی نزدیک به زمان آغاز جنگ، ماه گذشته بخش بزرگی از خاک اوکراین را تصرف کرده و در حال پیشروی در این کشور است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یکی از مقامات ارشد حماس می‌گوید این جنبش آماده است در قالب آتش‌بس ۵ تا ۱۰ ساله و در ازای تضمین تأسیس کشور فلسطین، موقتاً تسلیحات خود را انبار کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که حدود یک سال از استقرار دولت موقت الجولانی می‌گذرد، مردم با زیرساخت‌های ویران شده دست به گریبان هستند و می‌گویند آوارگی ادامه دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خرابی لوله‌های آب در بخش آثار باستانی موزه لوور باعث آسیب دیدن بیش از ۴۰۰ کتاب تاریخی شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دستیار سیاست خارجی کرملین می‌گوید واشنگتن باید در طرح صلح خود برای اوکراین تغییرات اساسی ایجاد کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع می‌گویند کاخ سفید در تلاش برای کاهش انزوای رژیم صهیونیستی، قصد دارد دیداری بین رئیس جمهور مصر و نخست وزیر این رژیم برگزار کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پسر رئیس جمهور آمریکا از فساد در اوکراین انتقاد کرد و گفت ثروتمندان اوکراینی با دریافت پول از غرب، فرار کرده و بقیه را برای جنگیدن رها کرده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به دنبال تحریم‌های انگلیس، شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا حمل و نقل محموله‌های نظامی و امنیتی به/از سرزمین‌های اشغالی را متوقف کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان ملل در حال بررسی این موضوع است که پس از پایان ماموریت یونیفل در سال ۲۰۲۶، نیرو‌های جدیدی به جنوب لبنان اعزام کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هم‌زمان با سفر صدراعظم آلمان به سرزمین‌های اشغالی، معترضان در برلین علیه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی تظاهرات کرده و خواستار توقف صادرات سلاح شدند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است