علمی فناوری 18:14 - 13 اسفند 1399
محققان "دانشگاه ییل" در مطالعه اخیرشان موفق به شناسایی دهها ژن شده‌اند که از بازسازی سلول‌های عصبی جلوگیری می‌کند.

شناسایی ژن‌هایی که از بازسازی سلول‌های عصبی جلوگیری می‌کند

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، وقتی سلول‌های سیستم عصبی مرکزی در مغز و ستون فقرات در اثر بیماری یا جراحت آسیب ببینند قادر به بازسازی نیستند و توانایی بازیابی بدن را محدود می‌کنند. در مقابل، سلول‌های عصبی پیرامونی که به بیشتر مناطق دیگر بدن کمک می‌کنند توانایی بازسازی بیشتری دارند.

 چندین دهه است که دانشمندان به دنبال سرنخ‌های مولکولی هستند تا دریابند که چرا آکسون‌ها نمی‌توانند خودشان را پس از سکته مغزی، آسیب طناب نخاعی یا آسیب‌های مغزی بازسازی کنند.

با بررسی ۴۰۰ ژن در موش‌ها، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ییل ۴۰ ژن را شناسایی کرده‌اند که به طور فعال در سرکوب بازسازی آکسون در سلول‌های سیستم عصبی مرکزی نقش دارند. با ویرایش یکی از این ژن‌ها، آنها توانستند آکسون‌ها را در اعصاب چشمی موش‌های آسیب دیده مبتلا به گلوکوم بازیابی کنند.

"استفان استریتمتر"(Stephen Strittmatter) استاد مغز و اعصاب و نویسنده ارشد این مطالعه و سایر دانشمندان تعداد انگشت شماری از ژن‌های دخیل در سرکوب بازسازی سلول‌های سیستم عصبی مرکزی را پیدا کرده‌اند. اما ظهور آر.ان.ای برای سکوت بیان ژن و فناوری‌های جدید ویرایش ژن که قادر به حذف تک ژن‌ها و اندازه گیری عملکرد آنها است، به محققان این امکان را داده که بتوانند بسیار دقیق‌تر به بررسی این موارد بپردازند.

با بررسی ۴۰۰ ژنی که محققان در سلول‌های عصبی قشر مغز شناسایی کرده بودند، آنها توانستند نشان دهند که از هر ۱۰ ژن مورد بررسی قرار گرفته، یک ژن مستقیماً بر روی بازسازی آکسون در سلول‌های سیستم عصبی مرکزی موش‌ها تأثیر دارد.

یکی از ۴۰ ژن ویرایش شده، کدبندی را برای تنظیم کردن پروتئین سیستم ایمنی بدن به نام اینترلوکین ۲۲ حذف می‌کند. آنها دریافتند که حذف این واسطه ایمنی بیان بسیاری از ژن‌های بازسازی کننده سلول‌های عصبی را تغییر داده و بازسازی آکسون را در موش‌های مبتلا به گلوکوم بسیار افزایش می‌دهد.

محققان در تحقیقات آینده بررسی خواهند کرد که چگونه اصلاح یا مسدود کردن آن ۴۰ ژن ممکن است بر ترمیم نورون‌های آسیب دیده از سکته مغزی و آسیب‌های مغزی و طناب نخاعی تاثیر بگذارد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Cell Reports" منتشر شده است.

انتهای پیام


10976421
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با بومی‌سازی کامل دانش فنی و فرمولاسیون سیمان‌های دندانی گلس‌آینومر، موفق شد نیاز کشور به واردات این محصول راهبردی را برطرف کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تداوم نگرانی‌ها درباره تأمین دارو و شیر خشک در سال ۱۴۰۵ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با تأکید بر لزوم توسعه عدالت دسترسی در بستر‌های ارتباطی از تدوین برنامه‌ای عملیاتی و زمان‌بندی‌شده برای اجرای مصوبات خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت هندی لاوا از گوشی جدید خود رونمایی کرده است که انتظار می‌رود به دلیل قیمت و مشخصات رقابتی، فروش قابل توجهی داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک حفره تاجی جدید روی سطح خورشید شکل گرفته و ممکن است زمین را تحت تأثیر قرار دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک بررسی علمی جدید، فواید بالقوه پکان را در بهبود سلامت قلب و کیفیت کلی رژیم غذایی آشکار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی جهاد دانشگاهی پژوهشگاه رویان از برگزاری مرحله حضوری و نهایی جشنواره علمی دانش‌آموزی رویانا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کلاهبرداری‌های عاطفی به صورت آنلاین در حال افزایش است و کلاهبرداران از احساسات قربانیان سوءاستفاده می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اخترشناسان برای اولین بار تبدیل یک ستاره غول‌پیکر به سیاه‌چاله را ردیابی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: برنامه درسی ملی و مدرسه‌ای مهم‌ترین مسیر حرکت نظام تعلیم و تربیت است و اگر این مسیر اصلاح نشود، حتی بهترین منابع انسانی و مالی نیز ما را به مقصد نخواهد رساند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است