علمی فناوری 15:53 - 26 اردیبهشت 1401

تولید برق از جلبک برای تأمین انرژی رایانه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکای نیوز، این رایانه قدرت واحدهای پردازنده معمول را ندارد اما محققان معتقدند می توان از این فناوری به عنوان روشی قابل اعتماد و تجدیدپذیر برای فعالسازی دستگاه های کوچک استفاده کرد.

رایانه مذکور به اندازه یک باتریAA است و با کمک نوعی از جلبک سبز-آبی رنگ هنگام فتوسنتز نور خورشید به انرژی، جریان الکتریکی اندکی تولید می کند.

محققان دانشگاه کمبریج توانسته اند با استفاده از الکترودی از جنس آلومینیوم مقداری از این انرژی را جذب و یک میکروپردازشگر + Arm Cortex M0 را فعال کنند.

به گفته آنها کل سیستم از مواد معمولی، ارزان قیمت و قابل بازیافت تولید شده است. این دستاورد نشان می دهد می توان هزاران تراشه برای فعال سازی رایانه های کوچک در مناطق دورافتاده به کار گرفت. محققان معتقدند این روش بسیار از ارزانتر از باتری هایی است که با مواد غیر قابل تجدیدپذیر مانند عناصر کمیاب زمینی ساخته می شوند.

اما نکته جالب تر از قابل بازیافت بودن مواد تشکیل دهنده دستگاه، طول عمر آن است.

پائولو بمبلی از دانشگاه کمبریج در این باره می گوید: ما از فعال ماندن دستگاه در یک بازه طولانی شگفت زده شدیم. تصور می کردیم دستگاه پس از چند هفته از کار می افتد اما همچنان فعال ماند.

این دستگاه کوچک در مرحله آزمایشی است و محققان استفاده از آن برای مصارف صنعتی را پیشنهاد نمی کنند.

پژوهش مذکور در ژورنالEnergy & Environmental Science منتشر شده است.


11563186
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است