علمی فناوری 15:53 - 26 اردیبهشت 1401

تولید برق از جلبک برای تأمین انرژی رایانه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکای نیوز، این رایانه قدرت واحدهای پردازنده معمول را ندارد اما محققان معتقدند می توان از این فناوری به عنوان روشی قابل اعتماد و تجدیدپذیر برای فعالسازی دستگاه های کوچک استفاده کرد.

رایانه مذکور به اندازه یک باتریAA است و با کمک نوعی از جلبک سبز-آبی رنگ هنگام فتوسنتز نور خورشید به انرژی، جریان الکتریکی اندکی تولید می کند.

محققان دانشگاه کمبریج توانسته اند با استفاده از الکترودی از جنس آلومینیوم مقداری از این انرژی را جذب و یک میکروپردازشگر + Arm Cortex M0 را فعال کنند.

به گفته آنها کل سیستم از مواد معمولی، ارزان قیمت و قابل بازیافت تولید شده است. این دستاورد نشان می دهد می توان هزاران تراشه برای فعال سازی رایانه های کوچک در مناطق دورافتاده به کار گرفت. محققان معتقدند این روش بسیار از ارزانتر از باتری هایی است که با مواد غیر قابل تجدیدپذیر مانند عناصر کمیاب زمینی ساخته می شوند.

اما نکته جالب تر از قابل بازیافت بودن مواد تشکیل دهنده دستگاه، طول عمر آن است.

پائولو بمبلی از دانشگاه کمبریج در این باره می گوید: ما از فعال ماندن دستگاه در یک بازه طولانی شگفت زده شدیم. تصور می کردیم دستگاه پس از چند هفته از کار می افتد اما همچنان فعال ماند.

این دستگاه کوچک در مرحله آزمایشی است و محققان استفاده از آن برای مصارف صنعتی را پیشنهاد نمی کنند.

پژوهش مذکور در ژورنالEnergy & Environmental Science منتشر شده است.


11563186
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سارینا سبحانی که به‌صورت اتفاقی برای سفر عمره نام‌نویسی کرده بود، امروز از تجربه‌ای سخن می‌گوید که آن را آرامش‌بخش و متفاوت از تمام روزمرگی‌های خود می‌داند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ‌رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش از تدوین و ارائه بسته‌ای سیاستی برای مقابله با آلودگی هوا به نهاد‌های دولتی و قانون‌گذاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به همزمانی شیوع آنفلوآنزا و آلودگی هوا، بر لزوم مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص تغذیه گفت: تغذیه صحیح و برنامه‌ریزی‌شده نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، کاهش عوارض و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی HIV -ایدز- دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: ۳۹ کلاس درس و ۲ سالن ورزشی مخصوص دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه احداث و تحویل داده شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارت امید مادر از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۵، به همه مادران در سراسر کشور که فرزند به دنیا می‌آورند- از فرزند اول تا فرزند آخر- ارائه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در دیدار با کاردار عراق در تهران بر آمادگی کشورمان برای انتقال دانش فنی ساخت ماهواره، اجرای پروژه‌های مشترک کاربردی و توسعه همکاری‌های آموزشی و فناورانه تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در ۱۰ روز اول آذرماه امسال، تعداد مراجعات این بیماران به اورژانس ۱۱۵ به بیش از ۲۱۰ هزار نفر رسیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ترکیبی از سه مکمل نتایج قابل توجهی در معکوس کردن علائم اوتیسم نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان نسبت به خطرات ۷ بازی‌ ویدیویی هشدار داده‌اند که باید از آن‌ها دوری کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است