فرهنگی‌هنری 18:28 - 27 دی 1398
وزیر بهداشت تاکید کرد
وزیر بهداشت در نشستی با رییس و مسئولین سازمان اوقاف و امور خیریه، بر لزوم تعیین تکلیف موقوفات بلاتکلیف حوزه بهداشت و درمان تاکید کرد.

لزوم تعیین تکلیف موقوفات بلاتکلیف حوزه بهداشت و درمان

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در این جلسه که با حضور دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت و سازمان اوقاف برگزار شد، درخصوص آینده همکاری های وزارت بهداشت و سازمان اوقاف و امور خیریه، در حوزه موقوفات و امور خیریه حوزه سلامت کشور و در راستای تفاهم نامه مشترک، بحث و تبادل نظر شد. 

در این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین خاموشی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، ضمن تشریح اقدامات وقفی صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان، با تاکید بر پیگیری همکاری های مشترک دو حوزه، بر تعیین تکلیف اوقاف مربوط به حوزه سلامت و رویکرد حمایتی سازمان اوقاف و امور خیریه برای ایجاد شرکت های دانش بنیان که در حوزه سلامت، تولید دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند و ایجاد پارک های علم و فناوری سلامت، تاکید کرد.

تاکید بر تعیین تکلیف موقوفات بلاتکلیف حوزه بهداشت و درمان

در ادامه این نشست دکتر نمکی، وزیر بهداشت، درمان و اموزش پزشکی، با بیان اینکه اولین گام در راستای پیگیری همکاری های طرفین، تعیین تکلیف موقوفات بلاتکلیف است، اظهار کرد: ضرورت دارد که مسائل حقوقی مربوط به موقوفات حوزه بهداشت و درمان، کارشناسی شود که این امر مستلزم تشکیل تیم حقوقی مشترک متشکل از معاونت حقوقی وزارت بهداشت و کارشناسان سازمان اوقاف است، چراکه موقوفات حوزه بهداشت و درمان به متولی واحدی نیازمند است تا بتوان در مواقع لزوم، به آسانی تصمیم گیری کرد. 

وی با بیان اینکه اموال موقوفه یکی از پاکیزه ترین صدقات جاریه تلقی می شود، تاکید کرد: مال اوقاف باید در جهت نیت واقف و خیر مصرف شود و باید همواره به موضوع امانتداری در این زمینه توجه ویژه شود.  

وزیر بهداشت، درخصوص مدیریت موقوفات و نحوه استفاده بهینه از مجموعه های خیریه، گفت: این موضوع نیز اهمیت بسیاری دارد، برای مثال چندی پیش به قزوین سفر کردیم و از موقوفه مرحوم رحیمیان که با عشق خدمت به مردم آن را بنا نهاده است، بازدید کردیم، این بیمارستان به دلیل اینکه مدیریت آن بلاتکلیف است، بلااستفاده مانده و مردم از اثرات خیر آن بی نصیب مانده اند، بنابراین، در اینگونه موارد مبحث تعیین تکلیف و مدیریت موقوفات، اهمیت می یابد. 

وی با تاکید بر اداره مستمر و بدون آسیب مجموعه های موقوفه در قالب رویکردهای مدیریتی جدید، گفت: از پشتوانه ها باید برای مدیریت بهتر موقوفات و خیریه ها استفاده شود. در ابتدا ضرورت دارد که نگاهمان را به مقوله سلامت تغییر دهیم. مثلا، اگر ما بخش های ویژه بیمارستانی بسازیم، تحت عنوان کارعمرانی تلقی شده و چنانچه بخواهیم سبک زندگی غلط مردم را اصلاح کرده و پیشگیری بر درمان را در اولویت قرار دهیم، اسمش را هزینه می گذاریم. درحالیکه پیشگیری، سرمایه گذاری است. به عنوان مثال ما درحال ساختن واکسن پنوموکوک و روتاویروس هستیم و اگر اینها ساخته شوند از مرگ و میر تعداد زیادی از کودکان کاسته می شود. بنابراین اگر واقف به نیت خاصی اشاره نکرده باشد، می توانیم با نیازسنجی هایی که صورت می گیرد، موقوفات را در این راهها استفاده کنیم. حتی می توان از موقوفات در مسیر ساخت خانه های بهداشت عشایری و خوابگاه های دانشجویی نیز استفاده کرد. 

وزیر بهداشت درخصوص تعرفه مراکز موقوفه و خیریه بیان کرد: چنانچه به این مراکز تعرفه بخش خصوصی دهیم، وجاهت خیریه از بین می رود، چراکه مردم تصور می کنند که بخشی از کسری های آنها توسط خیریه ها جبران می شود، تعرفه بخش دولتی نیز برای مراکز خیریه کفاف نمی دهد. بنابراین باید تعرفه ای مابین را در نظر بگیریم. از طرفی، بسیاری از مراکز خیریه نیز از پرداخت مالیات معاف هستند و همین موضوع بخشی از هزینه ها را نسبت به بخش خصوصی کاهش می دهد.

نمکی در ادامه، درخصوص صدور مجوز شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری قول مساعد داد و برای پیگیری امور، بر تشکیل کمیته مشترک متشکل از معاونین وزارتخانه و مسئولین سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد.

انتهای پیام


10349010
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نسیم در ماه‌های پیش‌رو با تمرکز بر شادی و سرگرمی، مجموعه‌ای از برنامه‌های دنباله‌دار و تازه خود را با تغییر دکور و مجریان مطرح، از جمله هومن حاجی‌عبداللهی در هزار و یک و بازیگر جدیدی در کودک شو، آماده می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «خردل» شبکه نسیم این هفته به مناسبت روز زن با دو چهره شناخته شده تلویزیون همراه می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «احمد» با صدای حامد زمانی از ۲۶ آذرماه اکران خود را در سینما‌های سراسر کشور آغاز می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه تلویزیونی «مدیرکل» پس از ریمستر کامل (ارتقا کیفیت و وضوح تصویر)، روی آنتن شبکه تماشا می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیمان جبلی به مناسبت روز دانشجو پاسخگوی سوالات و مطالبات دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی گفت: رهبر انقلاب در پیامی متذکر شده بودند قبل از اینکه جنگ شود، به دشمن بگویید چه امکاناتی داریم، اما نشانه‌های ضعفی که منتقل شد، خطای دشمن را تقویت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «میریام» که روایتی از حضور یک دختر ایرانی در بیروت در اوج جنگ رژیم صهیونیستی با لبنان است، در بخش بلند نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» رونمایی می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سه فیلم درباره نقش زن در خانواده و جامعه به مناسبت هفته بزرگداشت مقام زن به صورت برخط در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نمایش درآمد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری مرکز مستند سوره با حضور مدیر این مجموعه و جمعی از اصحاب رسانه در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پوستر مستند «شاخه‌ای روی آب» ساخته مشترک محسن اسلام زاده و محمدمهدی حبیبی در خصوص زندگی شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی رونمایی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است