علمی فناوری 17:24 - 05 تیر 1401

احداث ۱۶۰۰ کارگاه در شهرک‌های صنعتی برای استقرار دانش‌بنیان‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صمت، سید رضا فاطمی‌امین در حاشیه بازدید از نخستین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی شرکت‌های کوچک و متوسط اظهار داشت: در هدف‌گذاری صادرات علاوه بر توجه به افزایش مبلغ صادرات، بیشتر به ترکیب صادرات توجه می‌کنیم، زیرا باوجودی که کالاهای صادراتی ما نیمه‌خام محسوب می‌شود، اما این هم درست نیست و باید به سمت صادرات محصولات دانش‌بنیان حرکت کنیم و ترکیب و سهم آن‌ها را افزایش دهیم.

استقرار ۵۷۰ واحد دانش‌بنیان تولیدی در شهرک‌های صنعتی

وی ادامه داد: نزدیک به ۵۷۰ واحد دانش‌بنیان تولیدی در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند و در نمایشگاه امروز واحدهای دانش‌بنیان مستقر در شهرک‌های صنعتی یا تحت پوشش و حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی، حضور دارند.

وزیر صمت تصریح کرد: به‌طورمعمول یک واحد دانش‌بنیان کار خود را در محیطی کوچک و آزمایشگاهی آغاز می‌کند، اما به‌تدریج باید به حوزه تولید وارد شود، اما به علت این‌که این واحدها سرمایه‌ای ندارند، امکان تهیه زمین و احداث ساختمان برای آن‌ها مقدور نیست و از سوی دیگر این کار زمان زیادی از آن‌ها می‌گیرد؛ بنابراین احداث هزار و ۶۰۰ کارگاه آغاز شد و اکنون در حال ساخت است تا شرکت‌های دانش‌بنیان پس از ورود به حوزه تولید، بتوانند در این محل‌ها مستقر شوند.

واگذاری زمین بدون مزایده به شرکت‌های دانش‌بنیان در شهرک‌های صنعتی

فاطمی امین توضیح داد: در شهرک‌هایی که زمین اندک است، برای استفاده از زمین، مزایده برگزار می‌شود، اما این مزایده برای شرکت‌های دانش‌بنیان حذف‌شده است و آنان بدون مزایده نمی‌توانند زمین موردنظر خود را تحویل بگیرند؛ میزان پیش‌پرداخت نیز از ۱۰ درصد و در برخی مناطق محروم از حدود ۵ درصد بیشتر نیست که این مهم نسبت به سایر صنایع به‌نوبه خود یک امتیاز محسوب می‌شود و مدت‌زمان بازپرداخت نیز ۴۸ ماهه خواهد بود و وعده واگذاری کارگاه‌ها باقیمت مناسب‌تر و پایین‌تر به شرکت‌ها از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی انجام‌شده است.

وی یادآور شد: برای این‌که بتوان جهش قابل‌توجهی در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشیم باید کارهای متعددی صورت گیرد که بخشی از آن به زیرساخت، زمین و استقرار واحدها بازمی‌گردد که شرکت شهرک‌های صنعتی این کار را آغاز کرده است.

راه‌اندازی بازار عرضه و تقاضای ماشین‌آلات و تجهیزات در آینده‌ای نزدیک

وزیر صمت بیان کرد: وزارت صمت بازاری به‌منظور عرضه و تقاضای ماشین‌آلات و تجهیزات آماده ساخته است که به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد.

فاطمی امین گفت: در این زمینه همیشه مشکلاتی درزمینه ادعای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان وجود داشته است، به این معنی که تولیدکننده ادعا دارد که محصول تولیدی او به لحاظ کیفی باقیمت مناسب و دانش‌بنیان است و باید استفاده شود، اما از سوی دیگر مصرف‌کننده مدعی هستند کارکرد موردنیاز برای صنعت و تجهیزات با ماشین‌آلات داخلی قابل تأمین نیست؛ برای حل این مشکل و بهبود هماهنگی‌ها سازوکار جدیدی به‌زودی فعال می‌شود.

در گسترش فناوری رویکرد تقاضامحور مغفول مانده است

وی اضافه کرد: در گسترش فناوری دو رویکرد عرضه محور و تقاضامحور وجود دارد؛ رویکرد عرضه محور مبتنی بر ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان دارای ایده و دادن مشاوره و تسهیلات به آنان برای رسیدن به بلوغ لازم و تولید محصول است؛ اما چالش این رویکرد این است که چه کسی محصولات آن‌ها را خریداری می‌کند و به این درگیر مسائل مربوط به بازاریابی می‌شویم.

وزیر صمت توضیح داد: دومین رویکرد تقاضامحور است؛ این یعنی واحدها و صنایع بزرگ که نیازهای دانش‌بنیان دارند باید کار را آغاز کرده و تقاضاهای خود را مطرح کنند و متناسب با ظرفیت موجود در کشور حرکت کنند. سال گذشته رویکرد عرضه محور را جلو بردیم و اکنون به بلوغ خوبی رسیده است و از صندوق‌های جسورانه بسیاری مانند صندوق نوآوری و شکوفایی و ستادهای تخصصی برخوردار هستیم؛ بنابراین به نظر می‌رسد در این دوره گذار شرکت‌های دانش‌بنیان، باید علاوه بر تقویت و کمک به وصل کردن محصولات تولیدی به بازار به رویکرد تقاضامحور توجه کنیم، زیرا رویکرد تقاضامحور مغفول مانده است و باید جدی‌تر به آن پرداخته شود.

ایجاد معاونت «ماشین‌آلات و تجهیزات» در وزارت صمت برای توجه به رویکرد تقاضامحور در گسترش فناوری

وی عنوان کرد: سال گذشته برای رویکرد تقاضامحور، معاونت جدیدی در وزارت صمت با عنوان «ماشین‌آلات و تجهیزات» ایجاد کردیم که با تمرکز بر این موضوع، واحدهای بزرگ را ترغیب کند که هزینه تحقیق و توسعه را افزایش دهند؛ برای مثال برخی واحدهای بزرگ فولادی و هلدینگ ها هفتاد هزار میلیارد تومان سود خالص برخی از شرکت‌های معدنی ۲۶ هزار میلیارد تومان سود خالص دارند که ورود درصد کوچکی از این سود خالص به حوزه دانش‌بنیان، انقلاب عظیمی را در پی خواهد داشت.

وزیر صمت تصریح کرد: علاوه بر تمرکز بر محصولاتی که از دل ایده‌ها، دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد خارج‌شده و کمک به وصل شدن آن‌ها به بازار، اولویت ما این است که شرکت‌های بزرگ به این عرصه واردشده و هزینه‌های تحقیق و توسعه را افزایش دهند؛ آن‌وقت است که از محل آن مبالغ بازار کار بزرگی ایجاد می‌شود.

فاطمی امین تأکید کرد: انجام بسیاری از کارها به یک بلوغ نیاز دارد و یک شبه حاصل نمی‌شود و به فهم، درک و زیرساخت‌های ذهنی نیاز دارد که زمان‌بر است، اما این کار ر ا از شرکت‌های بزرگ آغاز کرده‌ایم، اما جا افتادن آن زمان‌بر است، اما به‌طور جدی اجرای آن را دنبال می‌کنیم.


11605768
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی در آموزش ابتدایی به صورت حضوری و مجازی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم المپیاد ریاضی ایران از میان ۳۲ کشور موفق به کسب رتبه دوم در کمپ علمی آموزشی چین شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است