بین‌الملل 18:11 - 07 تیر 1401
افغانستان طی هفته گذشته شواهد زلزله، سیل، بارش سنگین برف در مناطق مختلف بوده که خسارات فراوانی به جای گذاشته و در آخرین مورد در پنجشیر 470 راس دام تلف و 200 هکتار تخریب شده است.

افغانستان بر مدار بحران؛ بارش شدید برف و خسارت هنگفت مالی در پنجشیر

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، افغانستان در هفته گذشته شاهد بحران‌ها و خشم طبیعت در مناطق مختلف این کشور بوده که این حوادث خسارت جانی و مالی فراوانی برجای گذاشته است.  

در چهارشنبه (1 تیر) هفته گذشته مناطق جنوب افغانستان از جمله پکتیکا و خوست شاهد وقوع زلزله مرگبار بود که در این حادثه مقامات طالبان اعلام کردند که  1500 نفر جان باخته و 2000 تن دیگر زخمی شدند. 

صلیب سرخ  نیز روز گذشته (دوشنبه) گزارشی از میزان خسارت وارده در زلزله اخیر در افغانستان ارائه کرده است.

 

 

براساس گزارش صلیب سرخ، برآورده های تازه نشان می‌دهد که 60 هزار خانواده یعنی 200 هزار نفر براثر زلزله اخیر در افغانستان متاثر شده که 40 درصد از این افراد را کودکان تشکیل می‌دهند.

وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث اعلام کرده است که ۴۰۰ تن در نتیجه جاری شدن سیلاب‌ها در چند روز گذشته در سراسر افغانستان جان‌ خود را از دست داده‌اند.

 

 

چندین ولایت افغانستان در روزهای اخیر شاهد بارش باران‌های شدید و جاری شدن سیلاب‌های زیان‌آور بوده است. به گفته مسوولان در آن وزارت، سیلاب‌های اخیر زیان‌های هنگفت مالی به شهروندان وارد کرده است.

ولایت‌های ننگرهار، کنر، بدخشان، نورستان، لغمان، پنجشیر، پروان، کابل، کاپیسا، میدان وردک، بامیان، غزنی، لوگر، سمنگان، سرپل، تخار، پکتیا، پکتیکا، خوست و دایکندی به شمول سالنگ‌ها از ولایت‌های اند که در چند روز اخیر شاهد باران‌های شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ها بوده اند.

از سوی دیگر همچنین مقامات طالبان اعلام کردند که در پی بارش سنگین برف در پنجشیر خسارات هنگفت مالی به مردم این ولایت وارد شده است. 

مسوولان در اداره رسیدگی به حوادث طبیعی پنجشیر اعلام کردند که براثر بارش برف در شهرستان های پریان و آبشار، 470 راس دام تلف و 200 هکتار زمین تخریب شده است.

 

 

پیش از این رهبر طالبان از نهادها و کشورهای بین المللی برای رسیدگی به آسیب دیدگان زلزله درخواست کمک کرده بود و بسیاری از کشورهای آمادگی خود را برای کمک به مناطق زلزله زده اعلام کرده بودند. 

این در حالی است که «سراج الدین حقانی»، وزیر کشور دولت موقت طالبان از عملکرد آمریکا در نحوه کمک‌رسانی به زلزله‌دگان افغانستان انتقاد کرد و گفته است بسیاری از کشورها به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌توانند برای افغانستان کمک ارسال کنند.

ایران، قطر، امارات متحده عربی، پاکستان، ازبکستان و ترکمنستان از جمله کشورهای پیشگام در کمک رسانی به مردم زلزله زده در افغانستان بودند.

سازمان ملل برای ارائه کمک فوری به زلزله زدگان افغانستان و بازماندگان این حادثه مرگبار 110 میلیون دلار درخواست کمک کرده است.

انتهای پیام/ ر


11608258
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به پخش تبلیغاتی که به گفته او سخنان رونالد ریگان را تحریف کرده، تعرفه‌های تجاری علیه کانادا را ۱۰ درصد افزایش داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنرانی ترامپ پس از امضای توافقنامه آتش‌بس میان تایلند و کامبوج،به روشنی بیان می‌کند که برای او، تجارت بر جنگ برتری دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سران تایلند و کامبوج با حضور رئیس جمهور آمریکا توافق آتش‌بس گسترده‌تری را امضا کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکاضمن آمادگی برای دیدار با کیم، با طعنه به فقدان خدمات ارتباطی در کره شمالی گفت آنها سلاح هسته‌ای دارند، اما تلفن ندارند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ده‌ها فعال سیاسی حامی فلسطین در زندان‌های انگلیس در تدارک برگزاری یک اعتصاب غذای جمعی از دوم نوامبر هستند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نماینده ارشد واشنگتن در امور تجاری گفت که دومین روز مذاکرات تجاری آمریکا و چین راه را برای یک «دیدار سازنده» بین روسای جمهور دو کشور هموار می‌کند .
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نیروی هوایی تقویت‌شده با گریپن و میراژ، اگرچه توان دفاعی کی‌یف را افزایش می‌دهد، اما با حملات متقابل روسیه به زیرساخت‌های انرژی، تنها رنج مردم را دوچندان می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک سال پس از سیل فاجعه‌بار در اسپانیا، مردم با برگزاری تظاهرات گسترده عملکرد دولت و مقامات محلی را به دلیل واکنش دیرهنگام به حادثه محکوم کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرو ریختن ساختمان آسیب‌دیده از جنگ در شهر غزه، جان یک دختر ۹ ساله را گرفت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا می‌گوید آتش‌بس در غزه ادامه پیدا می‌کند و اینکه قرار است به زودی نیرو‌های بین‌المللی در این باریکه مستقر شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است