فرهنگیهنری 14:34 - 16 مهر 1393
باشگاه خبرنگاران
وقتی سلیمان نبی (ع) به پنج تن آل عبا(ع) استغاثه می کند
لذا بهتر آن است که لوح مذکور در رازخانه کلیسای انگلستان گذارده شود و جز اسقف و اهل سرّ، کسی آن را نبیند.

به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران،در جنگ جهانی اول (1916 میلادی) هنگامی که عده ای از سربازان انگلیسی در چند کیلومتری بیت المقدّس مشغول سنگرگیری و حمله بودند،
در دهکده کوچکی به نام "اونتره" یک نقره پیدا کردند که حاشیه اش به جواهرات گرانبها مرصع و در وسطش، خطوطی به حروف طلایی نگارش یافته بود. آن را نزد فرمانده خود، "میجر ـ ای ـ ان ـ گریندل" بردند، ولی هر چه کوشید نتوانست از آن لوح چیزی بفهمد.
او دریافت که این نوشته به زبان و خطی بسیار قدیمی است و آن را به سرپرستان ارتش بریتانیا "لیفتو نانت" و "گلدستون" رساند، آنها نیز لوح را به دست باستانشناسان بریتانیا سپردند.
پس از پایان جنگ (1918 میلادی) درباره لوح مذکور به تحقیق و بررسی پرداختند و کمیته ای متشکل از اساتید شناخت زبان های باستانی بریتانیا، آمریکا، فرانسه، آلمان و سایر کشورهای اروپایی، ترتیب دادند.
پس از چند ماه بررسی و تحقیق در سوم ژانویه 1920 میلادی معلوم شد که این لوح مقدسی است به نام "لوح سلیمانی" و سخنانی از حضرت سلیمان را در بر دارد که به الفاظ عبرانی قدیم، نگارش یافته است. ترجمه ی آن نوشته ها چنین است :
الله
احمد ایلی
باهتول
حاسن حاسین
یاه احمد! مقذا = ای احمد! به فریادم رس
یا ایلی! انصطاه = یا علی! مرا مددی فرمای
یاه باهتول! اکاشئی = ای بتول! نظر مرحمت فرمای
یاه حاسن! اضو مظع = ای حسن! کرم فرمای
یاه حاسین! بارفو = یا حسین! خوشی بخش
امو سلیمان صوه عئخب زالهلاد اقتا = این سلیمان اکنون به این پنج بزرگوار استغاثه می کند
بذات الله کم ایلی = و علی قدرة الله است
هنگامی که این خبر به lord bishop اسقف اعظم انگلستان رسید، فرمان محرمانه ای به کمیته نوشت که که:...اگر این لوح در موزه گذاشته شود و در دید مردم قرار گیرد، اساس مسیحیت متزلزل خواهد شد و سرانجام خود مسیحیان، جنازه مسیحیت را بر دوش بلند نموده، در قبر فراموشی دفن خواهند کرد. لذا بهتر آن است که لوح مذکور در رازخانه کلیسای انگلستان گذارده شود و جز اسقف و اهل سرّ، کسی آن را نبیند.
اما عده ای از صاحبان بصیرت و انصاف که توانستند این لوح را مشاهده کنند، گرایشی عجیب به اسلام پیدا کردند.
منبع:تبیان
4899516
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار فرهنگیهنری
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی متشکل از ۵۰ خبرنگار، مستند ساز و فعال رسانهای از کشورهای مختلف که برای حضور در جشنواره رسانهای صبح درایران به سر میبرند، امروز مهمان موزه سینما بودند.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» پشت صحنه مجموعه «پایتخت ۷» در ۲ قسمت پنجشنبه و جمعه ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ماه ساعت ۲۰ از شبکه یک سیما روی آنتن میرود.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» رالی تور گردشگری موتورسیکلتهای بالای ۲۵۰ سیسی، با شعار «بیشتر بدانیم، ایمن برانیم، سالم بمانیم» و با هدف ترویج فرهنگ ارتقای ایمنی در موتورسواری از تهران استارت خورد.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه مستندهای «هوش مصنوعی» از روز شنبه، هر شب ساعت ۱۹:۴۰ از شبکه آموزش سیما روی آنتن میرود.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل جدید برنامه زنده «کافه مستند» از این جمعه با نمایش مستند «پندار» روی آنتن شبکه افق میرود.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» شورای بازبینی با نمایش ۸ فیلم غیرسینمایی موافقت کردند.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراثفرهنگی ایران با نگاهی راهبردی و از منظر دیپلماسی فرهنگی، جهان اسلام را به بازتعریف تصویر ایران در ذهن جهانیان فراخواند.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» سامان صفاری درباره بازی در سریال ناریا عنوان کرد: شخصیت من در این قصه چندوجهی و از آن نقشهایی است که بیننده و بهخصوص، نسل جدید با آن ارتباط میگیرد.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» از صبح چهارشنبه ۱۷ اردیبهشتماه اکران دوم سال ۱۴۰۴ آغاز شد و ۶ فیلم کمدی، اجتماعی و دفاع مقدسی راهی سینماها شدند.
فرهنگیهنری
«باشگاه خبرنگاران» اسامی هشت تن از مفاخر برجسته عرصههای موسیقی، هنرهای تجسمی، نمایشی و هنرهای سنتی ایران که قرار است در جایزه سرو ایرانی از آنها تجلیل شود، اعلام شد.
مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانهها
تبلیغات متنی (ویژه)
تبلیغات متنی