استانی 17:23 - 01 اردیبهشت 1400
ایسنا/خراسان رضوی معبر بیهقی واقع در بلوار راه‌آهن مشهد به دلیل تشابه اسمی با یک معبر دیگر، به نام آیت‌الله محمد واعظ‌زاده خراسانی تغییر نام داد و پلاک‌گذاری شد. همچنین از کتیبه آیت‌الله واعظ زاده خراسانی رونمایی صورت گرفت.

نام‌گذاری خیابانی به نام آیت‌الله واعظ‌زاده خراسانی در مشهد

 بهزاد چوپانکاره، رییس خانه هنرمندان شهرداری مشهد در این مراسم، اظهار کرد: از گذشته تاکنون رسم بر این بوده که سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، برخی از معابر را به نام بزرگان و مفاخر خراسانی نام‌گذاری کند و این موضوع از مهمترین ماموریت‌های این سازمان به عنوان متولی امور فرهنگی در مشهد به شمار می‌آید. 

وی ادامه داد: کمیته نام‌گذاری سازمان فرهنگی و اجتماعی در اقدامی شایسته معبر بیهقی واقع در بلوار راه‌آهن را به دلیل تشابه اسمی با یک معبر دیگر به‌نام آیت‌الله محمد واعظ‌زاده خراسانی تغییر نام داد تا علاوه‌بر عملیاتی کردن اهداف سازمانی خود، این گذرگاه مهم را که به حرم مطهر رضوی منتهی می‌شود، به نام این شخصیت برجسته قرآنی نام‌گذاری کرد.

🔘 شهناز رمارم، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد در ادامه مراسم بیان کرد: امروز به صورت همزمان شاهد دو رخداد بزرگ شهری در مشهد بودیم، رخداد اول آغاز پروژه چپ‌گرد بزرگراه پیامبر اعظم (ص) به بزرگراه هاشمی رفسنجانی است که به‌نام حاج قاسم نام‌گذاری خواهد شد. رخداد دوم نام‌گذاری و نصب یادبود آیت‌الله واعظ خراسانی در این محله هویتی مشهد است. 

وی ادامه داد: این معبر هویتی و مهم به درستی به نام ایشان نام‌گذاری شده؛ چراکه ما شاهد زندگانی و کار ارزشمند این فرهیخته خراسانی در عرصه‌های مختلف اسلام و قرآن در شهر مشهد بوده‌ایم. ایشان علاوه‌بر تدریس در دانشگاه مذاهب اسلامی، نخستین دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به شمار می‌روند. 

عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: این عالم والامقام بیش از ۵۰ سال عمر دانشگاهی داشته و بیش از ۱۰۰ رساله دکترا را هدایت کرده‌اند. همچنین در شورای علمای جهان اسلام تنها عضو ایرانی این مجمع جهانی بودند. نام‌گذاری این معبر پیشینه و مستنداتی دارد که اداره نام‌گذاری به خوبی به آن توجه کرده است.

🔘حجت‌الاسلام سیدحامد علم‌الهدی، معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این مراسم گفت: همواره از چهره بی‌بدیل مرحوم آیت‌الله واعظ‌زاده هم در جهت قرآنی و هم در مسئله تقریب یاد می‌کنیم؛ چراکه دارالتقریب قبل از پیروزی انقلاب توسط آیت‌الله بروجردی تاسیس شد، اما پس از انقلاب اسلامی ایران، به حکم رهبر معظم انقلاب(مدظله)، آیت‌الله واعظ زاده به عنوان دبیرکل این مجمع معرفی شدند و برای همه ما دنیایی از مسایل باز شد.

وی افزود: ایشان در شهر خودشان هرگز شناخته نشدند و جا دارد از این حرکت نمادین شهرداری مشهد که از شخصیت برجسته ایشان که به تنهایی کار یک ملت را انجام دادند، تقدیر و تشکر کنم. امروزه ضرورت جهان تشیع است که جامعه اسلام را از هم جدا نکند. ما قبل از تشیع، مسلمان هستیم و این اسلام است که ما را گرد هم جمع کرده است.

معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: ایران به عنوانی بانی و موسس کنفرانس جهان اسلام در مجامع بین‌المللی حضور دارد ‌و اگر امروز ما در میان اهل سنت کسانی را داریم که مخالف تفرقه و داعش هستند این را مدیون زحمات و تلاش‌های آیت‌الله واعظ زاده هستیم. 

وی ادامه داد: اقدام شهرداری مشهد و سازمان فرهنگی شهرداری در جهت نامگذاری این خیابان به نام این عالم گرانقدر، اقدامی شایسته و بی‌مانند است.

حامد واعظ‌زاده خراسانی، فرزند آیت‌الله محمد واعظ‌زاده خراسانی در بخش دیگری از مراسم، اظهار کرد: باید قبل از هر سخنی از اقدام ارزشمند و تحسین‌برانگیز شورای اسلامی شهر مشهد و سازمان فرهنگی برای نام‌گذاری این خیابان و نصب یادمان آیت‌الله واعظ‌زاده تشکر کنم که گامی بلند در جهت تثبیت هویت مشهد محسوب می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه «اینگونه اقدامات در جهت تثبیت هویت فرهنگی شایسته تقدیر و قدردانی است و امیدواریم مشهد را به عنوان مرکز و ام‌القرای جهان اسلام تبدیل کند». افزود: استاد واعظ‌زاده از سن چهار سالگی تا واپسین روزهای زندگیشان به ترویج و نشر فرهنگ متعالی اسلامی سپری کردند. این یک افتخار و رسالتی بود که برعهده ایشان گذاشته شد و هرگز این راه نورانی را فراموش نکرده و از مسیرش منحرف نشدند.

انتهای پیام


11035890
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است