علمی فناوری 12:13 - 03 بهمن 1399
با حضور دکتر علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی،از طرح ساخت یاتاقان فوق سنگین به روش سانتریفیوژ ساخت یکی از شرکت‌های دانش بنیان که دارای کاربردهای نیروگاهی است،رونمایی شد.

یاتاقان فوق سنگین به روش سانتریفیوژ با کاربردهای نیروگاهی رونمایی شد

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این شرکت دانش بنیان یاتاقان‌های مختلفی از قطر 25 میلیمتر تا قطر 1500 میلیمتر تولید می‌کند و در حال حاضر ظرفیت تولید آن 2 هزار یاتاقان در سال است. این شرکت تسهیلات قرض‌الحسنه به مبلغ 6.5 میلیارد ریال برای طراحی و ساخت یاتاقان فوق سنگین را به روش سانتریفیو از طریق صندوق پژوهش و فناوری یزد عامل صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده است.

رضا جوادپور، مدیر عامل این شرکت با اشاره به موفق این شرکت در طراحی و ساخت دستگاه سانتریفیوژ برای تولید یاتاقان‌های بالای هزار میلیمتر، گفت: با توجه به حساسیت بالای یاتاقان‌ها از نظر عملکرد، تمامی مراحل کار اعم از ساخت لاینر، ایجاد پوشش، بابیت‌ریزی و ماشین‌کاری بر اساس استانداردهای روز اروپا و آمریکا انجام می‌گیرد. با همکاری سازمان آب و برق خوزستان به عنوان کارفرما موفق به ساخت یاتاقان فوق سنگین با قطر 1200 میلیمتر شدیم که صددرصد از توان داخلی و با استفاده از دانش بومی تولید شده است.

وی در مورد یاتاقان‌های بابیتی توضیح داد و گفت: یاتاقان از دو قسمت پوسته و آلیاژ نرمی که به روش‌های مختلف به پوسته داخلی چسبانده می‌شود تشکیل شده و بدنه یاتاقان معمولا از جنس چدن و آهن است و آلیاژ نرم داخلی دارای انواع مختلفی است که طراح و سازنده، ترکیب شیمیایی و پارامترهای ابعادی آن را با در نظرگرفتن محل استفاده، فشار و بار اعمالی، تعداد دور، دمای کارکرد و نیز اولویت‌بندی خواص مکانیکی مورد انتظار تعیین می‌کند.

جوادپور ادامه داد: بابیت دارای خاصیت مقاومت در برابر ساییدگی چسبنده است. هنگامی که یاتاقان کار می‌کند، فلز نرم‌تر به مقدار کمی ساییده می‌شود که این باعث ایجاد مسیری برای روانکاری بین شفت و یاتاقان می‌شود. بابیت باید مواد ضد سایش مثل روغن را بر سطح خود نگه دارد و بین سر محور و یاتاقان، ضریب اصطکاک کوچکی به وجود آورد. بابیت‌ها غالبا بر پایه قلع و سرب هستند. پایه قلع از نظر خواص و ویژگی و هزینه نسبت به یاتاقان‌های پایه سرب گرانتر بوده و مقاومت بابیت پایه سرب در برابر خستگی نسبت به بابیت پایه قلع بیشتر است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: از دستاوردهای تولید یاتاقان فوق سنگین به روش سانتریفیو می‌توان به صرفه جویی ارزی 100 هزار دلاری برای تولید اشاره کرد. همچنین ساخت این یاتاقان‌ها از خروج ارز از کشور به منظور واردات این محصول جلوگیری می‌کند. مشتریان اصلی این محصول نیروگاه‌های برق آبی و معادن هستند.

به گفته وی بیشتر تسهیلات برای ساخت توربین بادی و قطعات توربین را از صندوق پژوهش و فناوری یزد به عنوان کارگزار صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت شده و در حال حاضر در حال پیگیری دریافت تسهیلات لیزینگ صندوق نوآوری در قرارداد با نیروگاه‌های خصوصی هستند.

جوادپور با اشاره به برنامه‌های آتی شرکت، از راه‌اندازی خط تولید یاتاقان‌های سبک‌تر در کشور ترکیه خبر داد و گفت: اقدامات اولیه برای ثبت و تاسیس انجام شده است و سال آینده کارخانه تولید یاتاقان در ترکیه راه‌اندازی خواهد شد.

انتهای پیام


10915362
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قوانین موجود در حوزه خدمت پزشکان عمومی نیازمند اصلاح هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت با بیان اینکه، محوریت نظام سلامت با پزشکان عمومی و اجرای پزشکی خانواده است، گفت: مسیر مراجعه به پزشک باید اصلاح شود و اقتصاد سلامت بهبود یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به حضور بیش از ۱۰۷هزار پزشک عمومی در کشور و با تاکید بر اینکه کمبود پزشک نداریم، گفت: سیاست‌های پذیرش دانشجوی پزشکی باید به قبل از سال ۱۴۰۰ بازگردد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس، گفت: «مقاومت در برابر اجرای قانون افزایش ظرفیت، آمار‌های خلاف واقع و بهانه کمبود زیرساخت، منافع گروهی خاص را حفظ کرده و بحران کمبود پزشک و صف‌های طولانی درمان را رقم زده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت نام آزمون ملی دندانپزشکی، آزمون ارزشیابی دانش‌آموختگان فیزیوتراپی، داروسازی و آزمون ارزیابی علمی متقاضیان انتقال از خارج در رشته‌های علوم پزشکی تا صبح یکشنبه ۲۱ دی تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه‌های علم و صنعت ایران و علم و فرهنگ در اطلاعیه‌های جداگانه‌ای از تعویق زمان برگزاری امتحانات نیمسال اول ۱۴۰۵-۱۴۰۴ خبر دادند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو از اجرای یک اقدام داوطلبانه و پیشگیرانه در خصوص برخی سری ساخت‌های شیرخشک وارداتی و همزمان از تسهیل فرآیند دریافت شیرخشک رژیمی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت جوانی جمعیت را نخستین اولویت نظام سلامت خواند و گفت: اکنون حدود ۱۲ درصد از جمعیت کشور سالمند هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۱۷ هزار دانش‌آموز با نیاز‌های ویژه در مدارس عادی تحصیل می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در اطلاعیه وزارت علوم تاکید شده است که امتحانات دانشگاه‌ها به صورت حضوری برگزار شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است