اجتماعی 07:56 - 05 آذر 1399

نقش تعامل مثبت والدین با کودکان در تربیت صحیح آنها

به‌گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام نصیر عابدینی عصر سه‌شنبه در دومین نشست آنلاین «کودک و رفتار سالم» به نکاتی درباره راه و روش تربیت درست کودکان اشاره کرد و گفت: باید مبانی ایجاد کنندهِ رفتار سالم در کودک را به خوبی شناخت و محکم کرد و باید بدانیم دوران طلایی برای ایجاد این رفتار سالم سه سال نخست زندگی کودک است.

روانشناس بالینی مسائل کودک و نوجوان با بیان اینکه هر انسانی روزی نقش پدر یا مادر را تجربه خواهد کرد، گفت: در این سه سال دو دوره نوزادی تا یک سالگی یک سالگی تا سه سالگی مورد توجه است.

وی شش‌ماه نخست از دوران طلایی را در تربیت کودک بسیار مهم دانست و افزود: در شکل‌گیری طرح‌واره ذهنی کودک محیط و مادر مؤثر است و در صورت رفع نشدن نیازها، یک تصویر در ذهن کودک شکل می‌گیرد که «من خواستنی نیستم».

عابدینی درباره اثرات برطرف نشدن نیاز عاطفی کودکانی در دوران طلایی گفت: این کودکان نیاز دیگران را به نیاز خودشان ترجیح می‌دهند و اختلالی به نام مهر طلبی یعنی «مرا باید بخواهید» در رفتارشان شکل می‌گیرد.

وی «دلبستگی ایمن» یعنی ابراز دوست داشتن کودک را راهکار درمان این اختلال بیان کرد و افزود: برای شکل‌گیری دلبستگی ایمن اولاً باید مادر همیشه در دسترس باشد، یعنی در سه سال اول فقط خودش کودک را در اختیار دارد و دوماً نیازهای کودک را به خوبی بشناسد.

این روانشناس بالینی با مهم دانستن نیاز ارتباطی کودک بر تأمین آن تاکید کرد و گفت: در این صورت طرح‌واره ذهنی کودک مثبت و دیگر احساساتی همچون؛ من بی‌ارزش هستم، من خواستنی نیستم، دنیا جای خطرناکی است یا مادرم بد است به او فشار نمی‌آورند.

وی نقش والدین در خوشبختی فرزندان را امری مهم دانست و گفت: مادر باید مانند آینه تصویر را بازتاب و انعکاس دهد و دنیا را با زاویه دید کودک ببیند. اگر کودک ذوق می‌کند، مادر هم ذوق کند و اگر گریه می‌کند، مادر نباید بی‌خیال باشد یا مثلاً وقتی کودک در بازار گریه می‌کند، نباید بگوییم گوییم کودک چقدر بدخلق است، بلکه باید بازار را از دید کودک بنگریم.

عابدینی به مهم‌ترین نیاز کودکان یعنی تعامل مثبت اشاره کرد و گفت: تعامل مثبت با انجام سه کار به دست می‌آید؛ اول اینکه محبت فیزیکی مثل در آغوش گرفتن فرزند را فراموش نکنیم، گام دوم محبت کلامی و استفاده والدین از جملات عاطفی در ارتباط با کودکان است و گام سوم این است که در زمان‌های طلایی مانند زمان بازی کردن که به کودک خوش می‌گذرد، مطالب تربیتی خود را به او ارائه دهیم.


10825829
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اختصاص 100 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای طرح های نیمه تمام گردشگری کشور خبر داد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به اهمیت خودکفایی در زمینه تولید کاتالیست گفت: زمانی نقطه ضعفی در حوزه کاتالیست داشتیم و آن این بود که از نظر فناوری توان ساخت کاتالیست را نداشتیم اما به همت دوستانی مثل شما این تابو شک...
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» آلرژی یا حساسیت زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به یک ماده خارجی حساسیت زا، که معمولاً بی ضرر است، بیش از حد واکنش نشان می دهد اما راهکارهایی برای کاهش علائم حساسیت فصلی وجود دارد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» با آغاز حمله وحشیانه به رفح، آرماگدونی که صهیونیستها دنبالش بودند، به وقوع نمی پیوندد و صهیونیستها در سراشیبی سقوط کاملند اما میخواهند با یک هاری مضاعف، برای خود تسکینی ایجاد کنند. هارماگدون در حال وقوع است.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی فولاد مبارکه و صندوق توسعه فناوری های نوین تفاهم نامه امضا کردند که یکی از مفاد این تفاهم نامه تاسیس اولین صندوق PE حوزه دانش بنیان با مشارکت فولاد مبارکه است.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرعامل آسیا گفت: صنایع بزرگ می توانند با ارائه نیازهای خود در حوزه فناوری و نوآوری، سبب هم آرایی صنایع کوچک و صنایع کارگاهی شوند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و و فناوری نهاد ریاست جمهوری گفت: علاوه بر ترغیب دستگاه های دولتی باید آنها ملزم به استفاده از محصولات دانش بنیان داخلی شوند.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» دبیر محتوایی استیج اینوتکس 2024 گفت: تعداد افراد فعال در اکوسیستم دانش بنیان و استارتاپی ایران در سال 2022 به 64 هزار نفر رسیده است.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» فرمانده انتظامی تهران بزرگ از ناکامی یک گروگانگیر در مقابل مجتمع تجاری پالادیوم خبر داد.
اجتماعی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس سازمان توسعه همکاری های علمی نهاد ریاست جمهوری گفت: شرکت های دانش بنیان ایرانی در بازارهای آفریقا و آمریکای جنوبی فعال شده اند. این امر فرصتی برای صادرات محصولات فناورانه ایرانی و توسعه روابط اقتصادی با این قاره ها است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است