بین‌الملل 03:20 - 17 مرداد 1401

خبرهای ضد و نقیض از وقوع ۴ انفجار پی در پی در پایتخت یمن

به گزارش خبرگزاری مهر، برخی فعالان یمنی در شبکه‌های اجتماعی تصاویر اولیه از انفجارهایی را منتشر کرده اند که صنعا، پایتخت یمن را لرزاند.

منابع محلی و ساکنان یمن نیز تأیید کرده اند که صدای انفجارهای مهیبی در جنوب شرقی صنعا، پایتخت یمن شنیده شد و هنوز دلایل این انفجارها مشخص نیست.

همچنین منابع دیگری نیز گفته اند که صدای انفجارهای پی در پی در مناطق جداگانه ای از صنعا، پایتخت یمن، همزمان با صدای انفجاری مهیب در استان مأرب شنیده شد.

با این حال تا کنون هیچ کدام از خبرها تائید نشده و برخی منابع نیز گفته اند که شنیده شدن صدای انفجارها در صنعا، پایتخت یمن ناشی از نقض آتش بس از سوی ائتلاف سعودی بوده است. در همین ارتباط نیز گفته شده که جنگنده‌های متجاوز سعودی با نقض آشکار آتش بس، ۴ حمله به صنعا پایتخت این کشور انجام دادند.

اواخر هفته گذشته، «هانس گروندبرگ»، فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن اعلام کرد که آتش بس یمن که از ماه آوریل (نیمه فروردین ماه) برقرار شده است، برای دو ماه دیگر تا دوم اکتبر تمدید شد.

گفته شده این تمدید شامل تعهد دولت و نیروهای انصارالله برای ادامه مذاکرات با هدف دستیابی به توافقی گسترده در سریع‌ترین زمان ممکن است.

نماینده سازمان ملل همچنین از هر دو طرف برای موافقت با تمدید آتش بس و ادامه تعاملات سازنده آن‌ها تشکر کرد.

گروندبرگ در این ارتباط گفت: من به دلیل همکاری مستمر طرف‌ها برای انجام تعهدات خود و اجرای همه عناصر آتش‌بس و مذاکره با حسن نیت برای دستیابی به توافق آتش بس گسترده و قرار دادن یمن در مسیر صلح پایدار قدردانی می‌کنم.

نماینده سازمان ملل همچنین افزود که پیشنهاد آتش بس شامل توافق طرفین در مورد مکانیسمی برای پرداخت منظم حقوق و مستمری کارمندان، باز کردن جاده‌ها در تعز و سایر استان‌ها و باز کردن مبادی و مقاصد بیشتر برای فرودگاه صنعا و تأمین سوخت بنادر حدیده و تأمین جریان منظم سوخت خواهد بود.

به گفته گروندبرگ، توافق توسعه‌یافته آتش بس یمن، همچنین فرصتی برای مذاکره درباره آتش‌بس سراسری، مسائل انسانی و اقتصادی و آماده‌سازی برای ازسرگیری روند سیاسی به رهبری یمن تحت نظارت سازمان ملل برای رسیدن به صلحی پایدار و عادلانه است.

آتش بس با میانجیگری سازمان ملل برای اولین بار در ۲ آوریل (نیمه فروردین ماه) و برای دو ماه اجرایی شد. در ماه ژوئن (نیمه خردادماه) برای دو ماه دیگر تمدید شد و طولانی‌ترین دوره آرامش نسبی در یمن در بیش از هفت سال جنگ متجاوزانه ائتلاف سعودی علیه مردم یمن است.

سازمان ملل در گزارش خود از آتش بس یمن در چند ماه گذشته گفته است: این آتش بس منجر به کاهش ۶۰ درصدی تلفات غیرنظامیان و کاهش نزدیک به ۵۰ درصدی آوارگان شده است. علاوه بر این، ۲۶ کشتی سوخت وارد بندر الحدیده شد و ۳۶ پرواز رفت و برگشت بین صنعا و پایتخت اردن و قاهره مصر انجام شد.


11648020
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که به دلیل افزایش سطح خطر برای افسران ارتش این رژیم و نگرانی‌ها از عملیات‌های ایران و همپیمانانش، تعداد بیشتری از این افسران، از حفاظت امنیتی برخوردار می‌شوند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون شورای امنیت روسیه گفت رئیس جمهور بازداشت شده ونزوئلا احتمالاً مورد عفو قرار خواهد گرفت، اگر نه توسط ترامپ، بلکه توسط رئیس جمهور بعدی آمریکا.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر امور خارجه کوبا اعلام کرد هاوانا آماده گفت‌وگوی «معنادار» با ایالات متحده است، اما درباره تغییر حکومت خود مذاکره نخواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مدیر مؤسسه حقوق بشری «الضمیر» با انتقاد شدید از سازوکار فعلی گذرگاه رفح، آن را «عقیم و خطرناک» دانست
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که در عملیات مشترک با مسئولان ونزوئلا «الکس ساب» متحد نزدیک نیکولاس مادورو رئیس جمهور سابق این کشور را دستگیر کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های سوری اعلام کردند که حمله افراد ناشناس به منطقه در حومه غربی حمص در مرکز سوریه ۹ زخمی برجای گذاشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان چهارشنبه شب در کاخ الیمامه در ریاض با فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان دیدار کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رژیم صهیونیستی از ابتدای اجرای توافق آتش‌بس (۱۰ اکتبر ۲۰۲۵) تا روز چهارشنبه چهارم فوریه ۲۰۲۶، مرتکب یک هزار و ۵۲۰ مورد نقض توافق شده است که در نتیجه آن ۵۵۶ فلسطینی شهید شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مجمع پزشکی «الشفا» پیکر ده‌ها شهید و صندوق‌های متعددی حاوی اعضا و بقایای پیکر انسان‌ها را که توسط رژیم صهیونیستی ربوده شده بودند، تحویل گرفته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که با انقضای پیمان استارت نو (معاهده کاهش تسلیحات هسته‌ای راهبردی)، امضاکنندگان آن دیگر ملزم به رعایت تعهدات آن نیستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است