سیاسی 05:00 - 01 مرداد 1398
/خشونت مسلحانه، خرید و فروش اسلحه/
یک وکیل دادگستری با بیان اینکه در نظام‌های حقوقی مختلف دو رویکرد آزاد گرا و محدودگرا در رابطه با سلاح وجود دارد، گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مورد حق داشتن و به کارگیری سلاح جز در یک مورد که مربوط به منع حمل سلاح در هنگام تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها است ساکت است و این بدان معنا است که قانون اساسی چنین حقی را برای شهروندان ایرانی به رسمیت نشناخته است.

حجتی: قوانین موجود درباره حمل و استفاده از سلاح مبهم و ناقص است

سید مهدی حجتی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با موضوع حمل و استفاده از سلاح در قوانین کیفری ایران، گفت: سیاست تقنینی ایران در این زمینه مبهم است و قانون‌گذار در این زمینه از رویکرد مشخصی تبعیت نمی‌کند. قوانین موجود در این زمینه ناقص، مبهم و در عین حال ناکافی است.



این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه از محتوای قوانین موجود در زمینه حمل و نگهداری و به کارگیری سلاح توسط شهروندان چنین بر می‌آید که قانونگذار اصل را بر ممنوعیت گذاشته است عنوان کرد: با این حال علی رغم وجود این ممنوعیت، هر شهروندی می‌تواند با مراجعه به اداره معاونت سلاح و مهمات ارتش جمهوری اسلامی ایران، همزمان مجوز حمل سه قبضه سلاح شکاری را دریافت نماید و به علاوه سازمان حفاظت اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات نیز در خصوص صدور پروانه حمل و نگهداری تجهیزات دفاع شخصی برای کارکنان و بازنشستگان سازمان‌های تابع نیز صلاحیت صدور مجوزهای قانونی را دارا هستند که این موارد، اصل ممنوعیت حمل و نگهداری سلاح را طبعاً تحت الشعاع قرار می‌دهد و به همین لحاظ چنین به نظر می‌رسد که نظام حقوقی ایران رویکرد مشخصی در مورد حق داشتن سلاح ندارد.

عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در رابطه با جرم انگاری و مجازات حمل و نگهداری سلاح گفت: باید در این خصوص میان سلاح گرم و سرد قائل به تفکیک شد بدین نحو که حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس در صورتی جرم است که صرفاً به منظور درگیری و ضرب و جرح باشد که مجازات آن شش ماه حبس تعزیری است در حالی‌که حمل و نگهداری سلاح گرمی که فاقد مجوز است و یا سلاح سرد جنگی، در هر حال جرم است و مجازات آن بسته به نوع سلاح متفاوت و از شش ماه تا ده سال حبس متغیر است و در صورتی که بیش از یک قبضه سلاح غیرمجاز از شخصی کشف شود و یا جرم به صورت سازمان یافته ارتکاب پیدا کند، مجازات قانونی مرتکب، یک درجه تشدید خواهد شد.

حجتی در مورد مرجع صالح رسیدگی به بزه حمل و نگهداری سلاح خاطرنشان کرد: اگر حمل و نگهداری سلاح، مشمول عنوان قاچاق باشد در این صورت مرجع صالح به رسیدگی، مطابق با قانون آئین دادرسی کیفری، دادگاه انقلاب اسلامی به عنوان یک مرجع اختصاصی خواهد بود و در صورتی که عنوان قاچاق سلاح بر رفتار مرتکب صادق نباشد، موضوع در دادگاه‌های کیفری عمومی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت مگر آنکه مرتکب جرم نظامی باشد و جرم ارتکابی در حین خدمت ارتکاب یابد یا مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی باشد که در این صورت، رسیدگی به آن با توجه به صلاحیت‌های ذاتی و اضافی سازمان قضائی نیروهای مسلح، در صلاحیت دادگاه نظامی خواهد بود.

انتهای پیام


10185993
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ کل کشور در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پورمحمدی می‌گوید با اعمال مدیریت هزینه، ۷۰ ردیف بودجه حذف و ۵۶ ردیف ادغام شد تا هزینه‌های غیرضروری کاهش و تمرکز بر تولید، اشتغال و معیشت مردم افزایش یابد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گزارش این کمیسیون در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ کل کشور را قرائت کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران می‌گوید خانه امین لشکر در تملک ماست و قصد بازسازی آن را داریم تا به‌عنوان یک اثر میراثی باقی بماند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گزارش این کمیسیون در خصوص موافقت اعضای این کمیسیون با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ کل کشور را قرائت کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس می‌گوید تاکید رهبر انقلاب بر جدا کردن صف معترضان از آشوب طلبان راهگشا و رهنماست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» یکی از دستورکارهای امروز مجلس گزارش کمیسیون تلفیق در مورد کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر کالابرگ یک میلیونی برای همه و حمله غیرقانونی ترامپ به ونزوئلا پرداخته‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معتمدیان می‌گوید با دستگاه‌های مرتبط که در حفر تونل در تهران همکاری و یا تساهل داشته‌اند برخورد لازم انجام خواهد شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: فراجا با کمک مردم آشوبگران را به جایشان خواهد نشاند و ایرانیان با رفتار انقلابی خود به کسانی که با این ملت مؤدبانه صحبت نکنند تودهنی خواهند زد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است