علمی فناوری 12:44 - 15 آذر 1397
گامی در جهت درمان بیماری‌های روانی؛
پژوهشگران آمریکایی، نورون‌های جدیدی را در مغز کشف کرده‌اند که نقش مهمی در تشخیص خطاها بر عهده دارند.

کشف نورون‌های مسؤول تشخیص خطاهای انسانی

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدید "مرکز پزشکی سیدرز- ساینای" (Cedars-Sinai Medical Center) آمریکا، نورون‌هایی را نشان داده است که نقش مهمی در نحوه تشخیص اشتباهات بر عهده دارند. این کشف، پیامدهای کارآمدی برای درمان بیماری‌هایی از جمله اختلال وسواس فکری- عملی و اسکیزوفرنی در پی خواهد داشت.

درک اشتباهات حتی اشتباهات کوچک، عملکردی مهم است که امکان تنظیم رفتار را برای تکرار نکردن آنها در آینده فراهم می‌کند، اما اگر این روند کوتاه باشد، ممکن است مشکلات جدی به وجود آیند. برای مثال، افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی، در چرخه بررسی کردن مداوم کار خود گرفتار می‌شوند و یا بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی اصلا نمی‌توانند اشتباهات خود را تشخیص دهند.

"یولی روتیشاوسر" (Ueli Rutishauser)، پژوهشگر ارشد و از نویسندگان این پژوهش گفت: قشر پیش‌پیشانی، یکی از نواحی مغز است که نقش مهمی در خودنظارتی دارد، اما نحوه کارکرد و یا کار نکردن آن، دقیقا مشخص نیست. ما در بررسی خود موفق شدیم برای نخستین بار نشان دهیم که نورون‌های خاصی در قشر پیش‌پیشانی وجود دارند که به تشخیص اشتباهات کمک می‌کنند. ما این نورون‌ها را "نورون‌های خطا" (error neurons) می‌نامیم و ارتباط یک نورون را با خودنظارتی اشتباهات انسانی شناسایی می‌کنیم.

پژوهشگران برای این پروژه، الکترودهایی را به صورت موقت در مغز داوطلبان قرار دادند تا زمان تشخیص خطا را در آنها بررسی کنند. این الکترودها در درمان داوطلبان، نقشی اساسی بر عهده داشتند.

"آدام ماملاک" (Adam Mamelak)، استاد جراحی مغز و اعصاب سیدرز- ساینای و یکی از پژوهشگران این پروژه گفت: این الکترودها به ما امکان می‌دهند فعالیت الکتریکی نورون‌ها را به صورت انفرادی بررسی کنیم. این کار فقط با طی کردن مراحل جراحی ممکن خواهد بود.

در این آزمایش مشخص شد که نورون‌های خطا در طول آزمایش اثر استروپ، فاصله زیادی با نورون‌های دیگر دارند و امکان تشخیص تضاد و بررسی خطا را در قشر پیش‌پیشانی فراهم می‌کنند.

این پژوهش می‌تواند راه را برای آزمایش‌های بیشتر و بررسی دستکاری نورون‌های خطا با سرکوب یا فعال‌سازی آنها فراهم کند. شاید آزمایش این روش، به ابداع درمان‌های جدیدی برای مشخص کردن مشکلات شناختی مانند اختلالات حافظه، بیماری‌های روانی و اوتیسم منجر شود.

این پژوهش در مجله " Neuron" به چاپ رسید.

انتهای پیام


9992270
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام‌نور اعلام کرد: امکان تحصیل در ترم تابستانِ دانشگاه پیام‌نور، برای دانشجویان سایر دانشگاه‌ها فراهم شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: سنگ مرداب با نام‌هایی مانند مردار سنگ، پودر سنگ نقره و سنگ مرده، فاقد هرگونه مجوز قانونی است و استفاده از آن می‌تواند عوارض جدی برای سلامت ایجاد کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی در آموزش ابتدایی به صورت حضوری و مجازی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم المپیاد ریاضی ایران از میان ۳۲ کشور موفق به کسب رتبه دوم در کمپ علمی آموزشی چین شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است