علمی فناوری 12:44 - 15 آذر 1397
گامی در جهت درمان بیماری‌های روانی؛
پژوهشگران آمریکایی، نورون‌های جدیدی را در مغز کشف کرده‌اند که نقش مهمی در تشخیص خطاها بر عهده دارند.

کشف نورون‌های مسؤول تشخیص خطاهای انسانی

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدید "مرکز پزشکی سیدرز- ساینای" (Cedars-Sinai Medical Center) آمریکا، نورون‌هایی را نشان داده است که نقش مهمی در نحوه تشخیص اشتباهات بر عهده دارند. این کشف، پیامدهای کارآمدی برای درمان بیماری‌هایی از جمله اختلال وسواس فکری- عملی و اسکیزوفرنی در پی خواهد داشت.

درک اشتباهات حتی اشتباهات کوچک، عملکردی مهم است که امکان تنظیم رفتار را برای تکرار نکردن آنها در آینده فراهم می‌کند، اما اگر این روند کوتاه باشد، ممکن است مشکلات جدی به وجود آیند. برای مثال، افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی، در چرخه بررسی کردن مداوم کار خود گرفتار می‌شوند و یا بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی اصلا نمی‌توانند اشتباهات خود را تشخیص دهند.

"یولی روتیشاوسر" (Ueli Rutishauser)، پژوهشگر ارشد و از نویسندگان این پژوهش گفت: قشر پیش‌پیشانی، یکی از نواحی مغز است که نقش مهمی در خودنظارتی دارد، اما نحوه کارکرد و یا کار نکردن آن، دقیقا مشخص نیست. ما در بررسی خود موفق شدیم برای نخستین بار نشان دهیم که نورون‌های خاصی در قشر پیش‌پیشانی وجود دارند که به تشخیص اشتباهات کمک می‌کنند. ما این نورون‌ها را "نورون‌های خطا" (error neurons) می‌نامیم و ارتباط یک نورون را با خودنظارتی اشتباهات انسانی شناسایی می‌کنیم.

پژوهشگران برای این پروژه، الکترودهایی را به صورت موقت در مغز داوطلبان قرار دادند تا زمان تشخیص خطا را در آنها بررسی کنند. این الکترودها در درمان داوطلبان، نقشی اساسی بر عهده داشتند.

"آدام ماملاک" (Adam Mamelak)، استاد جراحی مغز و اعصاب سیدرز- ساینای و یکی از پژوهشگران این پروژه گفت: این الکترودها به ما امکان می‌دهند فعالیت الکتریکی نورون‌ها را به صورت انفرادی بررسی کنیم. این کار فقط با طی کردن مراحل جراحی ممکن خواهد بود.

در این آزمایش مشخص شد که نورون‌های خطا در طول آزمایش اثر استروپ، فاصله زیادی با نورون‌های دیگر دارند و امکان تشخیص تضاد و بررسی خطا را در قشر پیش‌پیشانی فراهم می‌کنند.

این پژوهش می‌تواند راه را برای آزمایش‌های بیشتر و بررسی دستکاری نورون‌های خطا با سرکوب یا فعال‌سازی آنها فراهم کند. شاید آزمایش این روش، به ابداع درمان‌های جدیدی برای مشخص کردن مشکلات شناختی مانند اختلالات حافظه، بیماری‌های روانی و اوتیسم منجر شود.

این پژوهش در مجله " Neuron" به چاپ رسید.

انتهای پیام


9992270
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان با استفاده از داده‌های مأموریت‌های فضایی کنونی، در حال حل بزرگ‌ترین چالش‌های پیشِ روی انسان برای زندگی در ماه و مریخ هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اعلام کرد که کلاس‌های دروس نظری و جلسات جبرانی خود را در هفته آینده (۱۴ تا ۱۷ دی‌ماه) به صورت غیرحضوری برگزار می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت نام ششمین دوره دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۲۰ دی ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محمودزاده گفت: در حال برنامه‌ریزی چهار نوع دوره آموزشی برای همکاران مدارس غیردولتی هستیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، حذف یا مصرف بسیار کم شیر، ماست و دوغ از رژیم غذایی به بهانه طبع سرد، پشتوانه علمی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد زنان بارداری که واکسن کووید۱۹ دریافت می‌کنند، کمتر در معرض زایمان زودرس قرار دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» علاقمندان می توانند روز سوم ژانویه ۲۰۲۶ خورشید را در بزرگترین حالت خود ببینید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» علاقمندان می‌توانند روز سوم ژانویه ۲۰۲۶ خورشید را در بزرگترین حالت خود ببینید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک برنامه ورزشی ساده روزانه ۱۰ دقیقه‌ای می‌تواند روند سرطان روده را کند کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دریافته‌اند که بین دارو‌های کلسترول و کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط وجود دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است