علمی فناوری 21:39 - 29 مهر 1400

جمهوری اسلامی ایران پیشتاز علم در جهان اسلام است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اقبال چودری برگزیده جایزه مصطفی (ص) در مراسم اعطای چهارمین دوره از جایزه مصطفی که در محل تالار وحدت با حضور علی اکبر صالحی عضو فرهنگستان علوم، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری و زلفی گل وزیر علوم برگزار شد سخنرانی کرد.

وی گفت: آموزه‌های زیبای دینی ما در واقع، ما را بر آن میدارد تا از گهواره تا گور به دنبال دانش باشیم و دانشی را که به نفع بشریت است، دنبال کنیم. این هدف، ماموریت اصلی سفر علمی طولانی مدت من نیز بوده است.

چودری گفت: من صمیمانه خوشحالم که فعالیت هایم طی 4 دهه به طول انجامیده از طریق این جایزه به رسمیت شناخته میشود. من چند دهه‌ با هدف مشارکت در تسکین درد و رنج مردم توسط کشفیات علمی ام بطوری خستگی‌ناپذیر و ایثارگرانه کار کرده ام. این جایزه عزم من را برای ادامه این کار با هدفی صادقانه و انگیزه ای ایثارگرانه بیش از پیش کرده است.

برگزیده جایزه مصطفی افزود: من از بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص)، نامزدها و هیئت داوران این جایزه به دلیل به رسمیت شناختن و قدردانی از مشارکتم در زمینه محصولات طبیعی و شیمی بیولوژیکی بسیار سپاسگزارم.

وی اضافه کرد: ما از دانسته های خود از اصول شیمیایی و فرایندهای بیولوژیکی در کشف تعداد زیادی مولکول فوق‌العاده جالب که کاربردهای درمانی بالقوهای دارند، استفاده کرده ایم. به طور دقیقتر، تحقیقات ما منجر به کشف و مطالعه بازدارنده‌های جدیدی از آنزیمهای مهم بالینی شده است که می‌توانند برای تعدیل فرایندهای مولکولی درگیر در اختلالات مربوط به آنزیم، مورد استفاده قرار گیرند.

وی خاطر نشان کرد: در میان آنها، موثرترین سهم مشارکت از جانب پروژه‌هایی بود که منجر به شناسایی مواد فعال گیاهان مورد استفاده در سیستم سنتی پزشکی برای درمان صرع، فلج، میگرن و اختلالات شیدایی و لیشمانیاز (سالک) شد.

وی گفت: محصولات طبیعی ضد صرع ایزوکسیلیتونی از تحقیقات علمی بر روی گیاه دارویی Delphinium denudatum کشف شد، این محصولات به عنوان دسته جدیدی از ترکیبات ضد صرع با مهار عملکرد کانال سدیم و با فعالیت و ایمنی بهتر نسبت به داروهای استاندارد، جلوی تشنج‌های صرع را می گیرند، شناخته می شوند. ایزوکسیلیتون و آنالوگهای آنها اخیراً توسعه پیش بالینی را برای درمان صرع، ایسکمی مغزی و بیماری آلزایمر تکمیل کرده‌اند.

برگزیده جایزه مصطفی ادامه داد: من بدون حمایت خانواده، همسرم فرزانه اختر و فرزندانم نیمرا، حماد، طوبی و بلال و نوههایم زین و زونیرا که فداکاریهای فوقالعادهای کردهاند، اینجا نبودم. آنها سخاوتمندانه به من اجازه دادند تا در اشتیاقی که برای پژوهش دارم، حتی در زمانهایی که باید در کنار آنها باشم، غرق شوم.

وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار و پیشتاز علم و مهندسی در جهان اسلام شناخته شده است. ابتکارات بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در حال تغییر چشم انداز علم، فناوری و نوآوری در سازمان همکاری اسلامی و دیگر کشورهای در حال توسعه است. من صمیمانه امیدوارم که مراسم به یاد ماندنی و برازنده امروزِ این بنیاد باعث تشویق بسیاری از دانشمندان و محققان جهان اسلام شود و آنها را برانگیزد تا به کار خود به نفع بشریت و طبق آموزه های دین زیبایمان، اسلام، ادامه دهند.


11282910
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از رژیم‌های غذایی به صورت صددرصدی اشتباه هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت علوم اعلام کرد: خبر منتشرشده در برخی کانال‌های خبری درباره اعلام وزارت علوم مبنی بر مجاز بودن غیبت دانشجویان تا پایان سال جاری، صحت ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از حفظ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دارو و تجهیزات پزشکی در بودجه ۱۴۰۵ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وعده افطار بهتر است که سبک و مقوی باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصرف بیش از حد غذا‌های فرآوری شده و فوق فرآوری شده ممکن است خطر افسردگی، میگرن، زوال عقل و بیماری آلزایمر را افزایش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان روسی آزمایش‌های پزشکی مهمی را در ایستگاه فضایی انجام خواهند داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید از کالج بینایی‌سنجی در دانشگاه ایالتی نیویورک نشان می‌دهد که نزدیک بینی ممکن است در یک عادت بصری ساده و روزمره که ما در خانه انجام می‌دهیم، نهفته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زمان نتایج انتخاب رشته پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی (ورودی بهمن) اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» از دیدگاه علمی بهتر است وعده افطار جدا از وعده شام باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وعده سحری از اهمیت بالایی در ماه مبارک رمضان برخوردار است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است