اقتصادی 19:53 - 28 دی 1400

هیچ یک از محصولات کشاورزی ایران آلوده نیست

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مهاجر امروز (سه شنبه) در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران در مورد بحث‌هایی که اخیراً درباره محصولات کشاورزی ایران مطرح شده و برخی از کشورها آن را برگشت داده‌اند، گفت: هیچکدام از محصولات کشاورزی ایران آلوده نیستند و این‌ها برنامه‌هایی است که دشمن در شرایط فعلی می‌خواهد با تبلیغات منفی بهره برداری کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه فرزندان این مرز و بوم اکنون در وین برای احقاق حقوق این کشور مذاکره می‌کنند، گفت: عوامل آنها هم در داخل کشور به دنبال تبلیغات منفی هستند که از هر طریقی بهره‌برداری کنند.

مهاجر با تاکید بر اینکه محصولات کشاورزی ایران آلوده نیست، گفت: متأسفانه برخی ندانسته در داخل کشور حرف‌های آنها را در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر می‌کنند که این کار، آب در آسیاب دشمن ریختن است.

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی به سلامت و امنیت غذایی کشور توجه دارد، گفت: برگشت خوردن محصولات کشاورزی در دنیا رایج است و این مربوط به ایران نیست، همچنان که ایران نیز در برخی موارد محصولات آلوده و یا مشکوک را برگشت داده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اخیراً یک کشتی ذرت از برزیل آمده بود که باید گواهی بهداشت می‌داشت، اما این گواهی به نام کشور عراق صادر شده بود و هرچه وارد کننده تلاش کرد که ما این گواهی را قبول کنیم، به هیچ عنوان قبول نکردیم.

مهاجر افزود: چند وقت پیش بذر از آلمان وارد کرده بودیم که حدوداً ۲۰ تن آن آلوده بود و همه را برگردانیم.

معاون زراعت جهاد کشاورزی با بیان اینکه این وزارتخانه در تأمین سلامت محصولات کشاورزی به هیچ عنوان ملاحظه نمی‌کند، بیان داشت: آنچه در روزهای اخیر درباره برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایران گفته شد، هیچ ارتباطی به آلوده بودن یا سمی بودن آنها نداشت، مثلاً ۵۰ تن سیب زمینی از ازبکستان برگشت خورد، به دلیل اینکه خاک همراه آن بود و احتمال می‌دادند که شاید عامل انتقال بیماری باشد.

مهاجر همچنین افزود: در مورد کیوی هم محصول ما به امارات صادر شده بود و آنها حدود ۲۰۰ تن به هند به اصطلاح ری اکسپورت (صادرات مجدد) کرده بودند که گفته شد، آلوده به شپش بوده است.

وی درباره فلفل‌های صادراتی به روسیه گفت: چند سمی که در داخل کشور استفاده شده بود، در کشور آنها ثبت نشده بود.

مهاجر درباره سلامت محصولات کشاورزی ایران گفت: بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در کشور داریم که این مهمترین ضدعفونی کننده است از سوی دیگر سرانه سموم مصرفی در کشور یک ششم اتحادیه اروپا است، بنابر این نشان می‌دهد که مصرف سم در بخش کشاورزی کشور ما بسیار پایین‌تر است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات صادراتی که اخیراً به وجود آمد، به دلیل اعلام یکباره واردات از سوی کشورهای متقاضی بود، افزود: کشورهایی مانند ازبکستان و عراق یک شبه تقاضای واردات کردند و صادرکنندگان هم دستپاچه بدون در نظر گرفتن شرایط و ملاحظات صادراتی ارسال کردند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره کیفیت سموم خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم، سم بی کیفیت و یا بدکیفیت وارد کشور شود و همه آنها از هر نظر بررسی می‌شود.


11416241
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس با اشاره به اینکه شفافیت نقطه قوت بازار سرمایه است گفت: نهاد‌های مالی با همراهی و ایفای نقش مسئولانه، به ثبات بازار کمک کردند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز یکشنبه ۷ دی‌ماه ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۶۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی بانک مرکزی از تداوم پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سهامداران برای اصلاح مشکلات حسابی خود تا واریز سود سهام عدالت فرصت دارند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: ما سیاست جدی داریم که این نوع از کنتور‌ها را در سطح کشور برای مشترکین خانگی و غیرخانگی، به ویژه در قطر‌های بالا و مشترکین پرمصرف، عملیاتی کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری از کارشناسان براین باورند که علی رغم آنکه بخش کشاورزی متهم به مصرف بالای آب است، اما طی ۲ سال اخیر میزان آب تخصیصی به این بخش حتی از پایان برنامه هفتم کمتر است که این امر مانع اجرای مصوبه الگوی کشت و اهداف خودکفایی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت: در مسیر ریلی خاش–چابهار در حال حاضر بخش‌های خاش تا ایرانشهر و چابهار تا نیک‌شهر اجرا شده و تنها حدود ۱۲۰ کیلومتر از مسیر ایرانشهر تا نیک‌شهر باقی مانده است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: بخش اول سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث به حساب دارندگان این سهام واریز خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: با توجه به کمبود مواد اولیه، عرضه روغن صنف و صنعت با چالش‌هایی روبروست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران، راهکار‌های کنترل تورم را در دو محور اصلی، حمایت جدی و رفع موانع صادراتی برای تأمین درآمد ارزی کشور و مقابله فعالانه با افزایش بی‌رویه نقدینگی عنوان کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است