علمی فناوری 14:34 - 06 خرداد 1399
در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی محقق شد
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از تولید الکل از پسماند کارخانجات صنایع غذایی خبر داد و گفت: علاوه بر آن دستگاه تونل- پاک را عرضه کردیم که با تولید آئروسول از آب شارژ شده در فضای پلاسمایی، اقدام به ضدعفونی و میکروب‌زدایی سطحی از لباس و کفی و رویه کفش می‌کند.

تولید الکل از پسماند صنایع غذایی و محصولات غذایی برای ارتقای سیستم ایمنی

به گزارش ایسنا دکتر قدیر رجب‌زاده با بیان اینکه همزمان با شیوع کرونا ویروس در کشور کلیه پتانسیل‌های موجود در این مرکز پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت و اقدامات لازم در قالب تیم‌های اجرایی و تحقیقاتی از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ آغاز شد، ادامه داد: با توجه به نیاز گسترده کشور به مواد ضدعفونی کننده بر پایه اتانول، این موسسه با همکاری بخش خصوصی، اقدام به راه اندازی خط تولید اتانول از منابع ارزان و جدید نظیر پسماند کارخانجات صنایع غذایی کرد.

وی خاطر نشان کرد: با بهینه سازی خط تولید در این واحد، ظرفیت تولید به روزانه یک تن اتانول ۹۶ درصد به روش تخمیر ارتقاء یافت.

رجب‌زاده، ساخت دستگاه تونل- پاک را از دیگر دستاوردهای این موسسه نام برد و افزود: این سامانه به صورت تمام اتوماتیک با تولید آئروسول (Aerosol) از آب شارژ شده در فضای پلاسمایی، اقدام به ضدعفونی و میکروب‌زدایی سطحی از پوشش لباس، کفی و رویه کفش به عنوان اصلی‌ترین عوامل انتقال ویروس می‌کند.

رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه این سامانه دارای سیستم "تب‌سنجی هوشمند" و بدون دخالت اپراتور و نمایشگر داخل و بیرون کابین جهت اطلاع نگهبان برای ورود افراد به داخل اماکن عمومی و سازمانی است، اظهار کرد: این سامانه با استقرار در درب ورودی واحدهایی که با ارباب رجوع سروکار دارند، نظیر ارگان‌های نظامی، دولتی، بانک‌ها، مجلس، شورای شهر، هتل‌ها، فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها و دیگر اماکن عمومی می‌تواند با ضدعفونی سطوح و البسه در از بین بردن زنجیره انتقال تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه این مرکز در سال ۱۳۹۷ با مشارکت بخش خصوصی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را راه‌اندازی کرده است، گفت: فناوری پلاسما در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گسترده‌ای دارد. یکی از فرآورده‌های این مرکز، تولید آب شارژ شده در فضای پلاسمایی است که حاوی مقادیر قابل توجهی هیدروژن پراکسید و پراستیک اسید است که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت، این دو ماده خاصیت کشندگی بسیار بالایی بر ویروس‌ها و از جمله ویروس کرونا دارند.

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: تاکنون عملیات ضدعفونی با آب پلاسمایی در بیمارستان‌های مختلف مشهد و تهران و همچنین میادین تره بار تهران و نیز بعضی از ساختمان‌های اداری به صورت رایگان انجام شده است.

رجب زاده یادآور شد: این موسسه در راستای ماموریت ملی خود در زمینه ارتقاء سطح سلامت جامعه از طریق ارائه محصولات غذایی سالم و مغذی، پروژه‌های متقاضی‌محور متعددی را به انجام رساند که نتایج آن در صنایع غذایی مختلف عملیاتی شده است.

وی ادامه داد: محصولات غذایی توسعه یافته در این موسسه، علاوه بر دارا بودن نقش اصلی به عنوان غذا، به دلیل غنی سازی با ویتامین D با استفاده از فناوری نانو، میکروارگانیسم‌های مفید، پپتیدها و سایر ریزمغذی‌ها دارای خواص فراسودمند است و در نهایت باعث ارتقاء سطح ایمنی بدن در مقابله با بیماری‌هایی نظیر کووید-۱۹ می‌شود.

بر اساس اعلام موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، رجب‌زاده تولید نان سین بیوتیک با مکمل‌های اینولین و باکتری‌های پروبیوتیک ریزپوشانی شده، تولید نبات فراسودمند حاوی سویه پروبیوتیک، شکلات کم‌کالری و کاهنده استرس حاوی سویه پروبیوتیک را از دیگر دستاوردهای محققان این موسسه عنوان کرد و گفت: علاوه بر آن بستنی پروبیوتیک حاوی بتاگلوکان و اثر آن بر عملکرد سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان پستان، میکرو کپسول‌های حاوی کلسیم و ویتامین D جهت غنی‌سازی چای سیاه کیسه‌ای، شکلات غنی شده (فراسودمند) با کلسیم، و ویتامین‌های D و امگا ۳ و غنی‌سازی نان جو با ویتامین D درون پوشانی شده و بررسی تاثیر آن بر شاخص‌های سلامت افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از جمله طرح‌های تحقیقاتی انجام شده در این موسسه برای ارتقاء سطح ایمنی و سلامت جامعه به شمار می‌رود.

انتهای پیام


10547296
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماری‌های حاد تنفسی، به‌ویژه کووید-۱۹ و آنفلوانزا، تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی سازمان غذا و دارو، از شناسایی گروه تازه‌ای از فرآورده‌های آرایشی غیرمجاز در بازار خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته عضو انجمن ریه، بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۸ درصد از کودکان در دنیا مبتلا به آسم هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران از افزایش چشمگیر تعداد فوق تخصص‌های این رشته خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شورای سنجش و پذیرش دانشجو جزئیات تاثیر سوابق تحصیلی متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ را در ۵ گروه آزمایشی تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی مرکز ملی ترجمه و گسترش اندیشه انقلاب اسلامی در جهان گفت: آمادگی داریم تا با همکاری با نهاد‌های مرتبط، زمینه گسترش فرهنگ اسلامی و زبان فارسی را فراهم کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در مدارس غیر دولتی گفت: مصوبه ۳۰ ساعته شدن ساعت تدریس معلمان در مدارس غیر دولتی باید اجرایی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه‌ودومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی با رقابت بیش از ۱۴ هزار داوطلب، به‌صورت همزمان در ۲۹ حوزه امتحانی سراسر کشور برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از ساخت ۱۱۰ مدرسه با حمایت شهرداری تهران در نقاط محروم پایتخت خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از روند برگزاری پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بازدید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است