علمی فناوری 14:34 - 06 خرداد 1399
در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی محقق شد
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از تولید الکل از پسماند کارخانجات صنایع غذایی خبر داد و گفت: علاوه بر آن دستگاه تونل- پاک را عرضه کردیم که با تولید آئروسول از آب شارژ شده در فضای پلاسمایی، اقدام به ضدعفونی و میکروب‌زدایی سطحی از لباس و کفی و رویه کفش می‌کند.

تولید الکل از پسماند صنایع غذایی و محصولات غذایی برای ارتقای سیستم ایمنی

به گزارش ایسنا دکتر قدیر رجب‌زاده با بیان اینکه همزمان با شیوع کرونا ویروس در کشور کلیه پتانسیل‌های موجود در این مرکز پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت و اقدامات لازم در قالب تیم‌های اجرایی و تحقیقاتی از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ آغاز شد، ادامه داد: با توجه به نیاز گسترده کشور به مواد ضدعفونی کننده بر پایه اتانول، این موسسه با همکاری بخش خصوصی، اقدام به راه اندازی خط تولید اتانول از منابع ارزان و جدید نظیر پسماند کارخانجات صنایع غذایی کرد.

وی خاطر نشان کرد: با بهینه سازی خط تولید در این واحد، ظرفیت تولید به روزانه یک تن اتانول ۹۶ درصد به روش تخمیر ارتقاء یافت.

رجب‌زاده، ساخت دستگاه تونل- پاک را از دیگر دستاوردهای این موسسه نام برد و افزود: این سامانه به صورت تمام اتوماتیک با تولید آئروسول (Aerosol) از آب شارژ شده در فضای پلاسمایی، اقدام به ضدعفونی و میکروب‌زدایی سطحی از پوشش لباس، کفی و رویه کفش به عنوان اصلی‌ترین عوامل انتقال ویروس می‌کند.

رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه این سامانه دارای سیستم "تب‌سنجی هوشمند" و بدون دخالت اپراتور و نمایشگر داخل و بیرون کابین جهت اطلاع نگهبان برای ورود افراد به داخل اماکن عمومی و سازمانی است، اظهار کرد: این سامانه با استقرار در درب ورودی واحدهایی که با ارباب رجوع سروکار دارند، نظیر ارگان‌های نظامی، دولتی، بانک‌ها، مجلس، شورای شهر، هتل‌ها، فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها و دیگر اماکن عمومی می‌تواند با ضدعفونی سطوح و البسه در از بین بردن زنجیره انتقال تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه این مرکز در سال ۱۳۹۷ با مشارکت بخش خصوصی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را راه‌اندازی کرده است، گفت: فناوری پلاسما در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گسترده‌ای دارد. یکی از فرآورده‌های این مرکز، تولید آب شارژ شده در فضای پلاسمایی است که حاوی مقادیر قابل توجهی هیدروژن پراکسید و پراستیک اسید است که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت، این دو ماده خاصیت کشندگی بسیار بالایی بر ویروس‌ها و از جمله ویروس کرونا دارند.

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: تاکنون عملیات ضدعفونی با آب پلاسمایی در بیمارستان‌های مختلف مشهد و تهران و همچنین میادین تره بار تهران و نیز بعضی از ساختمان‌های اداری به صورت رایگان انجام شده است.

رجب زاده یادآور شد: این موسسه در راستای ماموریت ملی خود در زمینه ارتقاء سطح سلامت جامعه از طریق ارائه محصولات غذایی سالم و مغذی، پروژه‌های متقاضی‌محور متعددی را به انجام رساند که نتایج آن در صنایع غذایی مختلف عملیاتی شده است.

وی ادامه داد: محصولات غذایی توسعه یافته در این موسسه، علاوه بر دارا بودن نقش اصلی به عنوان غذا، به دلیل غنی سازی با ویتامین D با استفاده از فناوری نانو، میکروارگانیسم‌های مفید، پپتیدها و سایر ریزمغذی‌ها دارای خواص فراسودمند است و در نهایت باعث ارتقاء سطح ایمنی بدن در مقابله با بیماری‌هایی نظیر کووید-۱۹ می‌شود.

بر اساس اعلام موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، رجب‌زاده تولید نان سین بیوتیک با مکمل‌های اینولین و باکتری‌های پروبیوتیک ریزپوشانی شده، تولید نبات فراسودمند حاوی سویه پروبیوتیک، شکلات کم‌کالری و کاهنده استرس حاوی سویه پروبیوتیک را از دیگر دستاوردهای محققان این موسسه عنوان کرد و گفت: علاوه بر آن بستنی پروبیوتیک حاوی بتاگلوکان و اثر آن بر عملکرد سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان پستان، میکرو کپسول‌های حاوی کلسیم و ویتامین D جهت غنی‌سازی چای سیاه کیسه‌ای، شکلات غنی شده (فراسودمند) با کلسیم، و ویتامین‌های D و امگا ۳ و غنی‌سازی نان جو با ویتامین D درون پوشانی شده و بررسی تاثیر آن بر شاخص‌های سلامت افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از جمله طرح‌های تحقیقاتی انجام شده در این موسسه برای ارتقاء سطح ایمنی و سلامت جامعه به شمار می‌رود.

انتهای پیام


10547296
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران دانشگاه دوک موفق به توسعه روشی شده‌اند که می‌تواند نانولوله‌های کربنی را از حالت فلزی به حالت نیمه‌هادی تغییر داده و مجدداً به حالت اولیه بازگرداند. این فرایند از طریق پوشاندن نانولوله‌ها با یک پلیمر نواری انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اسپارک تکنولوژیز (Sparc Technologies) و دانشگاه فلایندرز موفق به دریافت کمک‌هزینه دولت استرالیا برای توسعه فناوری گرافنی در آبزی‌پروری شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گردشگری کشاورزی، به عنوان راهکاری برای آشتی شهر و روستا، در ایران مطرح شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به ایام خانه‌تکانی نوروزی روش‌های صحیح امحاء دارو‌های تاریخ گذشته و یا بلااستفاده را در راستای حفظ سلامت خانواده و جلوگیری از آسیب به محیط زیست تشریح ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کلاس‌های آموزشی دانشجویان دانشگاه تهران از تاریخ ۲۵ تا ۲۸ اسفند ماه جاری به صورت برخط و از طریق سامانه مدیریت یادگیری (elearn.ut.ac.ir) برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی گفت: طرحی با کمیته امداد در حال انجام است که وارد سال چهارم آن خواهیم شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: «استانداردسازی» از چالش‌های موجود در مسیر صادرات محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گوشتخواری ممکن است سطوح «لیپوپروتئین» با چگالی کم
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تمرینات ورزشی نقش بسیار موثری در کاهش وزن فوری دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قهوه یک نوشیدنی محبوب در دنیا است، اما مصرف آن نیاز به رعایت نکاتی دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است